رعایت مسایل زیست محیطی سر لوحه فعالیت های ما است
با توجه به اهمیت اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانه ها، همچنین کمبود منابع آبی وخشکسالی‌های به وجود آمده، استفاده مجدد از پسابهای تولید شده به صورت یک ضرورت درآمده است.

به همین منظور مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه در مصاحبه ای اختصاصی با خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد توضیحاتی در خصوص روند اجرای پروژه تصفیه خانه شهرک صنعتی فرامان ارائه کرده،که در ذیل می خوانید:
جهانگیر شاهمرادی گفت: تصفیه خانه شهرک صنعتی فرامان در چهار مدول احداث گردیده که کار احداث مدول اول این تصفیه خانه از سال 1380آغاز و در دی ماه 1382به بهره برداری رسید. همچنین طراحی واجرای مدول دوم در سال 1384آغاز و در مرداد ماه سال1386به بهره برداری رسید . مدول سوم این تصفیه خانه با ظرفیت 2200متر مکعب در شبانه روز در سال 1385آغاز و در سال 88 به پایان رسید. کار احداث مدول چهارم تصفیه خانه در سال 88آغاز ودر خرداد ماه 89به بهره برداری رسید.
وی در خصوص اعتبار تخصیص یافته به این پروژه اظهار کرد: اعتبار کل پروژه تصفیه خانه در شهرک صنعتی فرامان بالغ بر سی هزار و ۲۰۰میلیون ریال بوده است که مدول اول با اعتباری بالغ بر یکهزار و ۲۰۰میلیون ریال،مدول دوم با مبلغی بالغ بر دو هزار میلیون ریال،مدول سوم با مبلغی بالغ بر بیست و پنج هزار میلیون ریال ومدول چهارم با مبلغ دو هزار میلیون ریال احداث گردیده است.
شاهمرادی در ادامه به ظرفیت تصفیه خانه مذکور اشاره کرد و گفت: ظرفیت کل تصفیه خانه شهرک صنعتی فرامان سه هزار و 200 متر مکعب در شبانه‌روز می باشد که مدول اول با ظرفیت سیصد متر مکعب ،مدول دوم با ظرفیت ششصد متر مکعب در شبانه روز،مدول سوم با ظرفیت دو هزار و 200 متر مکعب در شبانه روز ومدول چهارم این تصفیه خانه با ظرفیت یکصد متر مکعب در شبانه روز در حال بهره برداری است.
وی یادآور شد: با امکانات موجود ، ظرفیت این تصفیه خانه تا پنج هزار متر مکعب در شبانه روز قابل افزایش می باشد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه در پاسخ به این سوال که آیا میزان آلایندگی این تصفیه خانه در خصوص فاضلاب، ممکن است به امور مربوط به کشاورزی لطمه وارد آورد، گفت: مبانی طراحی این تصفیه خانه ها براساس COD=2000 ،BOD=1000 می باشد که گاهی به علت وجود کارخانه های آلاینده این میزان آلودگی بالاتر از حد مجاز است، با این حال متوسط خروجی تصفیه خانه از استانداردهای تعیین شده جهت مصارف کشاورزی پائین تر بوده ودر حدود COD=60 و BOD=30 است که استاندارد تعیین شده جهت مصارف کشاورزی COD=200 و BOD=100می باشد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر در استان سه شهرک صنعتی فرامان، اسلام آباد غرب وروانسر دارای تصفیه خانه فاضلاب می باشند و در شهرک صنعتی سرپل ذهاب نیز یک تصفیه خانه در حال احداث است.
جهانگیر شاهمرادی مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه اقدام برای حفظ محیط زیست وجلوگیری از بروز مشکلات زیست محیطی را از اولویت‌های خاص در برنامه های مدون این شرکت اعلام کرد و گفت: در شهرکهای صنعتی سعی شده است تا حدمطلوبی صنعت ومحیط زیست در راستای یکدیگر پیش رود و از محیط زیست به نحو قابل توجهی محافظت گردد. وی اظهار کرد: شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه اقدام به احداث 7 تصفیه خانه فاضلاب در حال راهبری و همچنین ایجاد بیش از140هکتار فضای سبز در شهرکهای صنعتی و همچنین ایجاد بوستان صنعتی به مساحت 4هکتار در شهرک صنعتی بیستون نموده است.این امر با هدف ایجاد فضایی مطلوب جهت استفاده عموم مردم، مسافران وبه ویژه خانواده صنعتگران، همچنین اجرای سیستم‌های استفاده مجدد از پساب تصفیه خانه ها جهت آبیاری فضای سبز ، اجرای مدیریت پسماند در شهرکهای صنعتی وانجام مطالعات علمی-کاربردی در خصوص محیط زیست، صورت گرفته است.
جهانگیر شاهمرادی از دیگر اقدامات صورت پذیرفته توسط این شرکت را انجام مطالعات مرحله اول امکان سنجی استحصال آب صنعتی از پساب تصفیه خانه شهرک صنعتی فرامان برشمرد و گفت: اقدامات مذکور موجب گردید که شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه موفق به دریافت دو لوح صنعت سبز از سوی سازمان محیط زیست کشور شود.
گفتنی است: مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کرمانشاه به جهت انجام فعالیت‌های داوطلبانه زیست‌محیطی در شهرکهای صنعتی، در سال گذشته موفق به دریافت لوح دوستدار محیط‌زیست از سوی استاندار محترم و سازمان حفاظت از محیط‌زیست استان شده است.