تحلیل هفته

اجماع فولادسازان جهان علیه چین

شماره روزنامه: ۱۰۳۴ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۲۷۶۶ بیشتر

آخرین مطالعات حاکی از بروز بیماری ناشی از یارانه‌های دولتی چین به فولادسازان این کشور و تاثیر آن بر بازار فولاد دنیا است که گریبانگیر صنایع فولاد جهان شده است.

آخرین مطالعات حاکی از بروز بیماری ناشی از یارانه‌های دولتی چین به فولادسازان این کشور و تاثیر آن بر بازار فولاد دنیا است که گریبانگیر صنایع فولاد جهان شده است. رامین شاهد

براساس نتایج صورت گرفته، صنایع فولاد چین که تولید فولاد آن بیشتر از مجموع چهار کشور بزرگ تولیدکننده فولاد می‌باشد، شامل رشدی فراتر از تصور‌ شده است. در حال حاضر این سرمایه‌گذاری دولتی و توسعه پویا تاثیر فراوانی بر بازار فولاد جهان گذاشته است.کمپانی‌های عضو و کارکنان انستیتوی آهن و فولاد (AISI)، تعاونی تولیدکنندگان فولاد (SMA)،صنایع تخصصی فولاد آمریکای شمالی (SSINA) و کمیته واردات انواع لوله (CPTI) و کسانی‌که مسوولیت این بررسی را عهده‌ دارند اقدام به انتشار یادداشتی برای جلب توجه جهت انجام مطالعه و جست‌وجوی راه‌حل عملی برای پایان دادن به سیاست‌های دولت چین در ارتباط با صنایع فولاد کرده‌اند. به گفته آلن پرادی یکی از اعضای ویلی‌رین و فیلدینگ (LC P) که یکی از بنیانگذاران بخش آموزشی و مطالعاتی دولت چین می‌باشد، «سوبسیدهای رو به رشد دولت چین مزیت و برتری تصنعی در برابر رقبای بین‌المللی صنایع فولاد جهان ایجاد کرده است. دولت چین اقدام به تخصیص امتیازات زیادی به صنایع فولاد به‌عناوین و روش‌های مختلف از قبیل، انتقال بهره‌های مالکانه، تبدیل بدهی‌های کارخانه های فولاد به‌طور مساوی و هم سطح، بخشش بدهی‌ها و عدم اقدام در مورد وام‌هایی که بدون توجیه پرداخت شده است، اختصاص وام‌های ترجیحی و تسهیلات مستقیم، امتیازات مالیاتی، کمک‌های نقدی، اهدای زمین، توسعه اهداف بنیادی، در نظر داشتن قیمت‌های مواد اولیه. ضمنا به گفته پرادی مشکل اصلی دیگر ارزش پول در گردش کشور چین است که تاثیر مستقیم بر صادرات فولاد و محصولات فولادی که به‌طور تصنعی قیمت آنها ارزان نگه‌داشته شده می‌باشد و این در حالی است که کشور آمریکا اجرای قانون مالیات بر واردات را به‌اجرا گذاشته است.براساس مطالعات صورت گرفته، دولت چین همچنین برای گسترش صنعت فولاد از طریق پشتیبانی غیرمستقیم عمل خواهد کرد، به‌طور مثال، ایجاد موانع وارداتی و برقراری موانعی برای سرمایه‌گذاری‌های خارجی. ضمنا چین در ایجاد شرایطی که در آن قوانین کار و محیط زیست به‌طور کامل رعایت شود، موفق نبوده است.

در مجموع، اجرای این سیاست‌ها توسط دولت با کمک دیگر امتیازات مصنوعی، صنعت فولاد چین را در رقابت‌های جهانی به پیش می‌راند.

این سوبسیدها و کمک‌های مالی باعث شد که محصولات فولادی چین در بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ تا ۱۷۰درصد رشد پیدا کند و صادرات این اقلام نیز در همین محدوده زمانی ۱۴۰درصد افزایش یابد. در همین دوره واردات کشور آمریکا از چین نیز دو برابر شده است.

گزارش تاکید دارد که بدون حمایت دولت هیچگاه این افزایش که در ظرفیت صنایع فولاد چین به‌وقوع پیوسته و قبلا نیز هرگز تکرار نشده بود به‌دست نمی‌آمد. این مطالبات نشان‌دهنده آن است که بسیاری از این سوبسیدها و کمک‌های مالی منجر به نقض تعهدات چین در سازمان تجارت جهانی (WTO) شده است.

حامیان این تحقیق کارشان را با کنگره و مسوولان امر در جهت ارائه راه‌حلی برای توقف بازار ایجاد شده کنونی فولاد که به دلیل سوبسیدهای عظیم در بازار چین شاهد آن هستیم ادامه خواهند داد.

بـــه‌گفتـه دن دمیــــکر، رییــــس و مـــــدیرعامل (CEO of NUCOR COLL) بهترین زمان و موقعیت برای دولت آمریکا است تا با

در دست گرفتن ابتکار عمل در (WTO) به‌وسیله نامه‌ای حاوی ماهیت اصلی وظایف (WTO) از وفادار ماندن چین

مطمئن شود.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن