شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۵ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۱۰۵

  • موانع بورس ۴۰۰میلیارد دلاری

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس تهران با رشد ۱۳هزار‌واحدی به ۲.۱میلیون واحد نزدیک شد. نماگر ثانویه بازار نیز با رشد ۰.۷۳درصدی همراه بود. آنقدر وزن حمایتی تیم اقتصادی دولت از بورس تهران افزایش یافته‌است که درگیری‌های نظامی و منطقه‌ای نیز نمی‌تواند بازار را قرمزپوش کند. عبدالناصرهمتی، وزیر اقتصاد طی روز سه‌شنبه در مراسم معارفه ریاست جدید سازمان، مجددا اظهارات گذشته خود را در حمایت از بورس تکرار کرد. همچنین ریاست سازمان بورس از پتانسیل بورس تهران برای ۴۰۰میلیارد دلاری‌شدن خبرداد. به‌نظر می‌رسد با شرایط فعلی و بدون برنامه‌‌‌‌‌ریزی تحقق این امر ممکن نباشد، اما با تحول اساسی در متغیرهای اقتصادی موثر بر بورس می‌توان ضمن تعدیل P/E بازار سرمایه، ثروت سهامداران بورسی را به‌شدت افزایش داد. کنترل تورم و در پی آن کاهش نرخ بهره و حذف قیمت‌گذاری دستوری جزو عواملی است که می‌تواند ارزش بازار سهام ایران و ارزش دارایی‌های سهامداران آن را به شکل دلاری افزایش دهد، اما قطعا تحقق همه این وعده‌‌‌‌‌ها در کوتاه‌مدت میسر نخواهد بود.
  • فاکتور بهره در معادله بورس

    دنیای اقتصاد: در همایش سالانه فعالان بورسی با عنوان «چشم‌انداز بازار سرمایه در دولت چهاردهم» نرخ بهره به‌عنوان مهم‌ترین متغیر موثر در معادله بورس، بررسی شد. برآیند نظرات اعضای نشست مذکور نشان می‌دهد که حل مساله نرخ بهره به سادگی نیست و نیازمند همگرایی نهادهای اقتصادی است.
  • بازگشت اعتماد به بورس؟

    احمد اشتیاقی/تحلیلگر بازار سرمایه
    آنچه این روزها باعث بهبود وضعیت بازار سرمایه شده، صحبت‌های آقای همتی و رویکردی است که تیم اقتصادی دولت نسبت به فضای آتی متغیرهای کلان اقتصادی دارند. صحبت از نزدیک‌کردن نرخ دلار نیمایی به دلار بازار آزاد و رساندن این فاصله به حداکثر ۱۰‌درصد است. به توجه به اینکه دلار ۶۰‌هزارتومانی یک سال‌است که در بازار آزاد مورد معامله قرار می‌گیرد و اکثر کالا‌ها نیز با همین قیمت معامله می‌شوند، بنابراین رساندن دلار نیمایی به سطوح ۵۵هزار‌تومان آثار تورمی خاصی ندارد و به‌نظر می‌رسد این مهم انجام می‌شود و بازار نیز به این باور رسیده‌است که دلار نیمایی می‌تواند تا این سطوح بالا بیاید و این خوش‌بینی خود می‌تواند در روند معاملات اثرگذار باشد، کمااینکه این روزها شاهد این اتفاق هستیم، لذا از این بابت بازار سرمایه دچار یک برآورد منطقی نسبت به تصمیمات آتی تصمیمات دولت شده‌است.
  • عبور بورس از تنش

    دنیای‌اقتصاد: بورس در آخرین روز معاملاتی هفته با رشد بیش‌از ۱۲‌هزار واحدی شاخص کل نسبت به تنش‌های سه‌شنبه در منطقه واکنش منفی نشان نداد و این مساله را می‌توان یکی از نشانه‌های بلوغ بورس دانست، چراکه در بازارهای توسعه‌یافته، عمیق و بالغ نسبت به عواملی که ارتباط کمتری به آن دارد، واکنش هیجانی و احساسی کمتری نشان خواهد داد و از دوره‌‌‌‌‌‌های هیجان و ترس گذر کرده‌است.
  • تاثیرات مثبت و منفی برداشت از صندوق توسعه ملی

    علیرضا خان‌محمدی/تحلیلگر ارشد بازار سرمایه
    در تاریخ ۱۰ شهریور، مسعود پزشکیان اعلام کرد که رهبر انقلاب اجازه برداشت پول به مبلغ ۳۵۰همت از صندوق توسعه ملی را به دولت جدید صادر کرده‌‌اند و بر این اساس این پول به‌عنوان قرض به دولت چهاردهم داده شده است تا از این محل دیون دولت پرداخت و بخشی از آن نیز جهت تهیه برخی اقلام هزینه شود. اما این برداشت تبعاتی به دنبال دارد که به موارد مهم آن می‌‌‌پردازیم. در راستای خرید زین برای اسبی که تحویل دولت جدید شده است، این دولت مجبور به برداشت ۳۵۰همت معادل ۸میلیارد دلار از صندوق توسعه شد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر