شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۱۰۰

  • سناریوی برنده کارگردان بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص کل، طی هفته گذشته در حالی به استقبال رئیس جدید سازمان بورس رفت که با کاهش ارتفاع ۱.۱۷درصدی همراه شده بود. اما نماگر هموزن طی یک هفته اخیر، رشد ۲.۱۹درصدی را تجربه کرد. به نظر می‌رسد به‌رغم افت شاخص اصلی بازار که در نتیجه عرضه نمادهای شاخص‌ساز بوده، حال عمومی بازار در مواجهه با سکاندار جدید خوب است. از ریاست سازمان نیز انتظار می‌رود، با پیگیری وعده‌های دولت و وزیر اقتصاد در جهت عملی‌شدن آنها و ارتقای بازار سرمایه گام مهمی بردارد.
  • چشم‌انداز پاییزی بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: دماسنج اصلی بورس تهران هفته گذشته در سایه تحولات در سازمان بورس و اوراق بهادار و انتخاب رئیس جدید سازمان نوسان چندانی نداشت و حدود ۱.۱۷درصد کاهش ارتفاع هفتگی را به ثبت رساند و درنهایت در سطح ۲میلیون و ۸۴هزار واحدی ایستاد. نماگر هموزن نیز که سنجه قابل‌قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، برخلاف افت هفتگی نماگر اصلی بازار سهام با صعود ۲.۱درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح ۶۷۳هزار و ۵۵۸واحدی قرار گرفت.
  • چشم سهام به فدرال‌رزرو

    دنیای اقتصاد- نیوشا شایان‌مهر: شواهد نشان می‌دهند که کاهش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو در ماه سپتامبر تقریبا حتمی است. با این حال هنوز مشخص نیست که بازار سهام چگونه به این تصمیم واکنش نشان خواهد داد، چرا که سرمایه‌گذاران نگران این هستند که کاهش نرخ بهره چه چیزی را در مورد سلامت کلی اقتصاد نشان می‌دهد. براساس تئوری‌های اقتصادی، کاهش نرخ بهره باید به افزایش قیمت سهام و رونق بورس کمک کند، چرا که نرخ‌‌‌ بهره پایین‌‌‌ معمولا به معنای کاهش هزینه‌‌‌های وام‌‌‌گیری است.
  • بازار صعودی در بدبینی متولد می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: در هفته گذشته بازار سرمایه شاهد اخبار مثبتی شامل کاهش شکاف ارز نیمایی و نرخ دلار بازار آزاد، توافقی‌شدن نرخ ارز صادرات فلزات و خروج فولادی‌‌‌‌‌ها از تور نیما بودیم. به‌نظر می‌رسد وضعیتی که در آن به‌سر می‌‌‌‌‌بریم نسبت به ماه‌های گذشته بهبود پیدا کرده‌است، اما هنوز ابهاماتی وجود دارد که پس از آن می‌توان به‌طور قطعی در مورد شکل‌گرفتن روند صعودی بازار سرمایه اظهارنظر کرد. همچنین فعالان بازار سرمایه از ریاست جدید سازمان بورس و اوراق‌بهادار نیز استقبال‌خوبی نشان‌داده‌اند و این احتمال وجود دارد که عملکرد متولی بازار سرمایه نسبت به گذشته بهبود پیدا کند. در صورتی‌که نرخ بهره به‌طور قابل‌توجهی کاهش پیدا کند تا سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه از صرفه و سود جذاب برخوردار شده و شکاف میان نرخ دلار سامانه نیما و بازار آزاد با سرعت بیشتری کاهش پیدا کند و از بین برود، روند صعودی بازار سرمایه سرعت‌بخشیده خواهد شد.
  • اینجا بازار سرمایه است یا بازار پول؟

    حسن حسین‌نیا/‌ تحلیلگر بازار سرمایه
    در ماه‌های اخیر کاهش نقدینگی موجود در بازار سرمایه ملموس بوده و با نگاهی به ارزش معاملات بازار سهام و ارزش سفارش‌های خرید و فروش موجود در سامانه معاملاتی قابل تایید است؛ از این رو در آخرین روزهای مدیریت رئیس سابق سازمان بورس، جلسه‌ای اضطراری با حضور وزیر سابق اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی تشکیل شد و در آن تفاهماتی مبنی بر تزریق منابع بانکی برای خرید سهام به صندوق توسعه و تثبیت بازار صورت گرفت. در کنار آن رئیس کل بانک مرکزی از خرید سهام توسط سیستم بانکی، مشروط به رفع موانع قانونی در بازه زمانی مذکور نیز سخن به میان آورد. ولی با گذشت چند هفته از جلسه مذکور که با قید اضطرار تشکیل شده بود، شاهد اتفاق خاصی نبودیم و عملا توافق یادشده در همان اتاق جلسه مسکوت ماند.
  • سودهای پنهان و چالش‌های آربیتراژ

    حمیدرضا نظری/کارشناس بازار سرمایه
    آربیتراژ یعنی خرید و فروش همزمان یک کالا یا سهام در دو بازار مختلف با قیمت‌های متفاوت، که به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد از این اختلافات قیمت به نفع خود استفاده کنند. در اقتصاد ناپایدار ایران با وجود نوسانات ارز و نرخ تورم بالا، فرصت‌های آربیتراژ زیادی وجود دارد که می‌تواند به سودهای قابل‌توجهی منجر شود. با وجود چالش‌ها، فرصت‌های آربیتراژ در بازار سرمایه ایران همچنان برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای سودآور است. صنایع صادرات‌محور، بازار خودرو و قراردادهای آتی از جمله زمینه‌های اصلی هستند که در آنها می‌توان سود خوبی کسب کرد. اما موفقیت در این زمینه نیازمند تحلیل دقیق بازار، مدیریت ریسک و آگاهی از تغییرات ناگهانی در قوانین است. اگر به‌دقت بازارها را رصد کنید و از ابزارهای مناسب برای مدیریت ریسک استفاده کنید، فرصت‌های آربیتراژ می‌تواند به سودهای بسیار قابل‌توجهی منجر شود. آیا آماده‌اید از این فرصت‌ها بهره‌برداری کنید؟
  • چرا بسیاری از وعده‌های دولت‌ها عملی نمی‌شود؟

    علیرضا خان‌محمدی/تحلیلگر ارشد بازار سرمایه
    در زمان کاندیداتوری وعده‌‌‌های بسیاری شنیده می‌شود که همه‌‌ آنها علاجی برای وضعیت اقتصادی کشور بوده و دقیقا همانی هستند که کارشناسان و اقتصاددان‌‌‌ها بارها اعلام کرده‌‌‌اند و بابت رفع آن قول‌های جدی داده می‌شود. پس چرا زمانی که کاندیداها به قدرت می‌‌‌رسند، وعده‌‌‌ها به فراموشی سپرده می‌شود؟ مشکل کجاست؟ باید گفت که وعده‌‌‌ها فراموش نشده‌‌‌اند؛ منتخبان بعد از به قدرت رسیدن به عمق فاجعه پی می‌‌‌برند و با این واقعیت روبه‌رو می‌‌‌شوند که برای رفع مشکلات باید تصمیماتی سخت بگیرند که دولت را با مشکلاتی جدی روبه‌رو می‌کند. برخی از تصمیمات، نارضایتی‌‌‌های اجتماعی به همراه دارد؛ به‌عنوان مثال، تغییر قیمت بنزین که تبعات و اعتراضات گسترده آن را در گذشته دیدیم.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر