شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۹۳ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۹۳

  • سدشکنی بورس تهران

    دنیای اقتصاد: بازار سرمایه به صحبت‌های اخیر وزیر اقتصاد واکنش مثبت نشان داد. شاخص کل بورس تهران، طی روز شنبه با رشد بیش از یک‌درصدی به کارخود پایان داد و به ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحد رسید. عبدالناصر همتی در برنامه تلویزیونی جمعه‌شب، بر ادامه حمایت از بورس تهران تاکید کرد. وزیر اقتصاد رانت ارزی ناشی از اختلاف دلار نیما و آزاد، نرخ سود بدون ریسک بالا و دخالت دولت در شرکت‌ها را سه دلیل اصلی شرایط رکودی بازار سهام عنوان کرد؛ به‌طوری‌که نتایج حاصل از این سه رویکرد، نصف‏شدن حاشیه سود شرکت‌ها را در پی داشته است. اگر وعده‌های سکاندار جدید اقتصاد عملی شود، دلار نیما حداقل به ۶۰هزار تومان می‏رسد و ماجرای نرخ بهره۳۰درصدی با همه حواشی آن منتفی خواهد شد. در این صورت نسبت P/E آینده‌نگر بازار نیز به حداقل ۸واحد افزایش خواهد یافت. یکی از دلایل اصلی دست به عصا حرکت کردن فعالان بازار سهام طی روزهای اخیر، انتظاراتی است که از عملی‏شدن وعده‌های وزیر اقتصاد وجود دارد؛ هرچند محدودیت دامنه نوسان نیز تا حدودی بر روند ارزش معاملات موثر واقع شده است. با این تفاسیر به نظر می‏رسد تا تحقق وعده‌های دولت، بازار روند صعودی آرامی را پیش بگیرد. همچنین، بازار انگیزه کافی برای شکستن سد ۲.۲میلیون واحدی را دارد. درصورتی‌که شاخص بورس، بالای این محدوده تثبیت شود، می‏تواند در مرحله اول به سمت سقف اردیبهشت۱۴۰۲ خیز بردارد. در مرحله بعد شاخص با شکستن محدوده ۲.۵میلیون واحد به هدف ۳میلیونی دست پیدا کند. این در حالی است که با تحقق وعده‌های همتی، سود شرکت‌های بورسی به هزار و ۴۰۰همت خواهد رسید. نماگر اصلی بازار به لحاظ بنیادی می‏تواند تا ۳.۶میلیون واحد نیز پیشروی کند؛ چراکه قیمت‏های جهانی نیز از بازار سهام حمایت می‌کنند. اما اگر انتظارات فعالان بورسی رفع نشود، بازار با یک روند کاهشی و فرسایشی به سمت فضای رکودی حرکت خواهد کرد.
  • شاخص MSI ؛ چراغ راهنمای بازار سهام

    مهدی فرهادی/کارشناس مشتقه و ابزارهای نوین مالی
    یکی از فاکتورهای مهم برای فعالیت در بازارهای مالی، آشنایی با نوع کار این بازار و چارچوب‌‌‌های تعریف‌شده با استفاده از تحلیل‌‌‌ها و ارزیابی‌‌‌های مختلف است. در بازارهای مالی، عوامل مختلفی موجب پدید آمدن نوسانات می‌‌‌شوند. به‌طور معمول نوسان در بورس بر اثر بالا و پایین رفتن قیمت سهام ایجاد می‌شود و سرمایه‌گذاران با به‌کارگیری ابزارهایی مانند اختیارمعامله (آپشن) به دنبال کاهش ریسک سرمایه‌گذاری یا جلوگیری از زیان هستند. در نتیجه می‌‌‌توان به این حقیقت پی برد که افزایش میزان هیجانات در بازار، تقاضا را برای اوراق اختیار معامله افزایش داده و همین امر موجب دامن‌زدن به نوسانات بیشتر در بازار می‌شود. پیش‌بینی این نوسانات می‌‌‌تواند برای سرمایه‌گذاری و برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های مالی بی‌‌‌نهایت موثر باشد. در این مقاله از شاخص حساس بازار (Market Sensitive Index) برای بررسی دو نماد «خودرو» و «شستا» استفاده شده است.
  • معمار چالش‌های بورسی

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: نماگر اصلی بورس تهران از ابتدای شهریور حدود ۳درصد رشد کرده و حالا در مرز دومیلیون و ۹۸هزار واحدی ایستاده است. در روزهای اخیر معامله‌گران شاهد برتری شاخص‌های سهامی بودند. اما بازدهی بورس تهران از ابتدای سال همچنان در محدوده منفی قرار دارد. آنچه در بازار مذکور طی ۵ماه گذشته رخ داده حاکی از آن است که بازار سهام با چالش‌ها و مشکلات خرد و کلان فراوانی مواجه است که باعث می‌شوند موانع بسیاری پیش ‌روی ورود پول به این بازار باشد.
  • آیا همتی بورس را بهترین بازار ۱۴۰۳می‌کند؟

    افشین جاوید /کارشناس بازار سرمایه
    در هفته اخیر وزیر اقتصاد و امور دارایی صحبت‌هایی کردند که می‌تواند فعالان بازار سرمایه را نسبت به آینده خوش‌‌‌‌بین کند. به‌عنوان مثال عبدالناصر همتی، به تک‌‌‌‌نرخی‌شدن قیمت ارز و قیمت‌گذاری دستوری اشاره کرد. نکته حائزاهمیت این است که در سال‌۱۴۰۲ به‌طور تقریبی ۱۷‌میلیارد دلار ناترازی ارزی در بخش صادرات و واردات غیرنفتی، باعث فشار به نرخ ارز شد که شاهد افزایش قیمت دلار از حوالی ۴۸‌هزار‌تومان به ۶۰‌هزار‌تومان در اوایل تابستان بودیم. با توجه به قانون سند بودجه‌۱۴۰۳، به‌نظر می‌رسد ناترازی ۱۷‌میلیارد دلاری صادرات و واردات غیرنفتی مجددا تکرار شود، در صورتی‌که فرض شود سیاست وزیر اقتصاد و امور دارایی و دولت چهاردهم به‌دنبال تک‌نرخی‌کردن ارز است، احتمال افزایش نرخ دلار سامانه نظام یکپارچه‌‌‌ معاملات ارزی (نیما) وجود دارد و این تصمیم به سودآوری صنایع و شرکت‌ها در بازار سرمایه کمک می‌کند.
  • ضیافت همتی در تالار شیشه‌ای

    عاطفه چوپان: بازار سرمایه درحالی‌که شاهد وعده‌های خوبی از سوی وزرا و معاونان مختلف است، روند نسبتا رو به بهبودی را به خود گرفته‌است. جمعه شب عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در آخرین اظهارات خود خبرهای خوشی را به بازار سرمایه مخابره کرد، صحبت‌هایی که علاوه‌بر نمایش نگاه مثبت کابینه دولت چهاردهم به بازار سرمایه حاوی وعده‌های خوش آب و رنگی بود که در صورت تحقق در وضعیت بازار سرمایه تغییرات قابل‌توجهی ایجاد خواهد کرد. کارشناسان از خوش‌بینی‌های ایجادشده گفتند:
  • پتانسیل‌های بورس در بند ‌چالش‌های متعدد بخش واقعی اقتصاد

    امیررضا اعلاباف/تحلیلگر بازار سرمایه
    آنچه این روزها در نظام تامین مالی کشور، بازار سرمایه و بازار کالا شاهد هستیم شرایطی است که طی دهه‌های گذشته در اقتصاد ایران کمتر دیده و تجربه شده‌است. شاید بتوان گفت در بازار پول و بدهی شرایط نسبتا مشابهی را نسبت به بازه سال‌های ۹۴ تا ۹۶ در حال تجربه هستیم.
  • مزد ترس در بورس

    دنیای‌اقتصاد - محدثه علیزاده: شاخص نوسان بازار اختیار معامله شیکاگو (CBOE volatility index) یا همان شاخص ویکس (VIX) نشان‌‌‌دهنده انتظارات بازار از قدرت نسبی تغییرات قیمت کوتاه‌‌‌مدت شاخص S&P۵۰۰ است. از آنجا که شاخص ویکس با استفاده‌‌‌ از قیمت اختیار معاملات شاخص S&P۵۰۰ با تاریخ انقضای کوتاه‌‌‌مدت (تاریخ انقضای این اختیار معامله‌‌‌ها، سومین جمعه هر ماه است) محاسبه می‌شود، توانایی پیش‌بینی نوسانات ۳۰روز پیش روی بازار را دارد. در محاسبه این شاخص تنها آپشن‌‌‌هایی مدنظر قرار می‌گیرند که تاریخ انقضای آنها در بازه ۲۳ تا ۳۷روز آینده است. نوسانات بازار که به معنای سرعت تغییر قیمت‌هاست، اغلب به‌‌‌عنوان سنجه‌‌‌ای برای تخمین میزان احساسات و هیجانات بازار و به‌‌‌ویژه میزان ترس در میان فعالان بازار استفاده می‌شود. شاخص ویکس نیز به‌‌‌عنوان سنجه‌‌‌ای کمّی برای اندازه‌‌‌گیری ریسک بازار و هیجانات سرمایه‌گذار استفاده می‌شود و شاخصی مهم در دنیای تجارت و سرمایه‌گذاری است. بازار اختیار معامله شیکاگو یکی از بازارهای آپشن بزرگ دنیا محسوب می‌شود و شامل قراردادهایی است که بر سهام‌‌‌ خرد، شاخص‌‌‌ها و نرخ‌های بهره متمرکزند.
  • گزارشگری مالی در پلتفرم‌های کراد فاندینگ

    شاهین کرزبر/کارشناس بازار سرمایه
    تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ یکی از ابزارهای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی از طریق پلتفرم‌های مبتنی بر بستر تکنولوژی و فناوری‌های دیجیتال است. این ساختار که شباهت‌های فراوانی با روش P۲P Lending دارد، بستری را فراهم می‌کند که اشخاص می‌توانند با سرمایه‌های خرد خود از طریق پلتفرم‌های موجود طرح‌های سرمایه‎‌گذاری را تامین مالی کنند. در این روش سرمایه‌گذاران پول را به حسابی که به ‌نام پلتفرم است واریز می‌کنند و وجوه مذکور تا زمان تکمیل در این حساب باقی می‌ماند و زمانی که طرح بسته شود، به حساب متقاضی واریز می‌شود که این بخش از فرآیند، هدف نوشتار حاضر است.
  • آغاز سبز بورس

    رویا جلالی/کارشناس بازار سرمایه
    دماسنج اصلی بازار سرمایه روز شنبه با افزایش ارتفاع ۱.۰۸درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲میلیون و ۹۸هزار واحدی ایستاد. رشد ۲۲هزار و ۳۸۳واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با صعود ۰.۸۹درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۵۴هزار و ۵۰واحدی قرار گرفت.
  • زمینه‌سازی برای استراتژی‏‏‏‌های جدید

    دنیای اقتصاد: در نشست تخصصی بازار مشتقه که اخیرا به میزبانی گروه رسانه‌‌‌‌ای «دنیای اقتصاد» و با حضور فعالان و مدیران بازار نوپای مشتقه برگزار شد، سیاوش روح‌‌‌‌نواز کارشناس و فعال بازار مشتقه ضمن بررسی استراتژی‌‌‌‌های جدید از جمله اسپردهای زمانی در بازار اختیارمعامله بر اهمیت روش‌‌‌‌های کاربردی برای تسهیل در امر وثیقه کردن وجه تضمین این راهبردهای معاملاتی اشاره کردند. استراتژی‌هایی وجود دارد که در بازار اختیارمعامله می‌توان به واسطه آن، از گذر زمان کسب سود کرد که به آن استراتژی‌های زمانی می‌گویند . در بازار استراتژی‌هایی با سررسید و زمان یکسان فعال است. اما اگر موضوع وجه تضمین مرتفع شود، احتمالا بازار می‌تواند از گذر زمان نیز در راهبردهای معاملاتی استفاده کند. در این نشست، به راهکارهایی در خصوص وجه تضمین و نحوه اجرای این راهبردهای معاملاتی با حضور مدیران بورس تهران پرداخته شد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر