شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۵ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۸۵

  • پادزهر ترس بورسی

    دنیای اقتصاد: نوسانات اخیر بازارها در سراسر دنیا چالش‌های زیادی را برای بازیگران بازار، به‌ویژه سرمایه‌گذاران خرد ایجاد کرده است. «اکونومیست» برای امنیت سبد سرمایه‌گذاری در این شرایط توصیه می‌کند سرمایه‌گذاران، فارغ از هیجانات بازار، پرتفوی سرمایه‌گذاری خود را به‌صورت ‌فصلی بررسی کنند و مورد بازنگری قرار دهند.
  • دلسردی بورس از وعده‏‏‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در روز گذشته با سرخ‌پوشی نماگرهای سهامی همراه شد. شاخص‌کل بورس، بعد از تجربه چهار روز متوالی مثبت که توام با صعود این شاخص از محدوده یک‌میلیون و ۹۹۱‌هزار‌واحدی به سطح ۲‌میلیون و ۳۸‌هزار‌واحدی بود، در جریان دادوستدهای دیروز، بر مدار نزولی قرار گرفت و با افت ۰.۲۷‌درصدی همراه شد.
  • عیار ریسک‌ها در بورس

    دنیای اقتصاد-پروانه کبره: در بازار سهام بلاتکلیفی بزرگی به دلیل وضعیت مبهم متغیرهای اثرگذار بر این بازار موج می‌زند. بورس اوراق بهادار تهران بعد از چهار روز مثبت در روز سه‌شنبه معاملات ضعیفی را پشت سر گذاشت. در این روز همه شاخص‌های سهامی در سراشیبی سقوط قرار گرفتند و خروج پول حقیقی نیز دوباره تکرار شد. در ماه‌های گذشته رکود فراگیر در بخش معاملات سهام با افزایش چشمگیری روبه‌رو شده است. گرچه این موضوع ارزنده بودن قیمت سهام در تالار شیشه‌ای را به سخره گرفته، اما روند مذکور موجب شده در کنار این مهم، ابهامات سیاسی و اقتصادی تبعات منفی بر عملکرد میزان تقاضای موثر سهامی بر جا بگذارد.
  • جنجال اهرمی بورس

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: در حالی دادوستدهای بورس تهران در روز سه‌‌‌شنبه به پایان رسید که شاخص کل بورس با افت بیش از ۴هزار واحدی به ۲میلیون و ۳۳هزار واحد رسید. خبرهایی که در خصوص کاهش سقف اهرم صندوق‌های اهرمی طی روز گذشته منتشر شد، بر هیجانات منفی بازار افزود؛ به طوری که با وجود اصلاح قیمتی نسبی در اهرمی‌‌‌ها، برخی از صندوق‌ها از صف فروش به صف خرید نشستند.
  • پول‌شویی در صنعت مالی و روش‌های متداول آن

    روح‌الله نجفی/دبیر اسبق کمیته مبارزه با پول‌شویی سازمان بورس و اوراق بهادار
    پول‌شویی فرآیندی پیچیده و چندمرحله‌ای است که طی آن پول حاصل از فعالیت‌های مجرمانه (غیرقانونی) مانند قاچاق مواد مخدر، سرقت، آدم‌ربایی، فساد، کلاهبرداری، تروریسم، فرار مالیاتی و ...، به گونه‌ای تبدیل به پول قانونی می‌شود که منشأ آن قابل‌ردیابی نباشد. صنعت مالی به دلیل ماهیت تراکنش‌های مالی گسترده و پیچیده‌ای که دارد، یکی از اصلی‌ترین عرصه‌هایی است که مجرمان برای شست‌وشوی پول از آن استفاده می‌کنند. روش‌های پول‌شویی متنوع و در حال تغییر هستند، اما به طور کلی این روش‌ها در قالب ۳ مرحله اساسی پول‌شویی به شرح زیر قابل انجام است:
  • بازگشت به عقلانیت

    سید‌رضا علوی/کارشناس ارشد بازار سرمایه
    این روزها رفتار سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه، نشان از تغییر پارادیم ذهنی آنها و امیدواری نسبی به آینده اقتصاد کشور، پس از یک دوره توفانی همراه با فشار حداکثری بر جامعه سهامداری دارد. پس از طی یک دوره فرسایشی چهارساله، همراه با اصلاحات زمانی و قیمتی غیرقابل‌تصور، به دورانی رسیده‌‌‌‌‌‌ایم که شاید بعدها از آن به‌عنوان نقطه‌عطف در مدیریت اقتصادی و بهبود اوضاع بنگاهی و کسب‌وکار‌‌‌‌‌‌های مولد نام برد.بی‌‌‌‌‌‌شک، القای اقتصاد شبه‌‌‌‌‌‌کمونیستی و گسترش اقتصاد دستوری که سبب بروز رانت‌‌‌‌‌‌های صدهاهزار ‌میلیارد‌تومانی در اقتصاد کشور شد، نقش مهمی در افول صنایع عظیم کشور مانند خودروسازی، فولاد، پتروشیمی و نیروگاهی و حتی صنایع کوچک و متوسط داشته‌است.
  • شهریور سبز در انتظار بورس؟

    عاطفه چوپان
    بازار سرمایه واپسین روزهای مرداد را با اندک خوش‌بینی ایجادشده بعد از جلسه شورای‌عالی بورس که در هفته گذشته برگزار شد، می‌گذراند. با اینکه تا سه‌شنبه خبری از واریز مبالغ وعده داده‌شده نبود اما بر اساس آخرین اخبار «به‌دنبال درخواست‌‌‌‌‌‌ بانک ملت از بانک‌مرکزی برای تزریق پول به صندوق توسعه بازار سرمایه، با هدف حمایت از بورس، در نهایت بانک‌مرکزی با درخواست بانک ملت موافقت و مجوز واریز نقدینگی به این صندوق را صادر کرد.» تحلیلگران معتقدند بورس می‌تواند شهریور سبزی را شروع کند البته با این پیش‌شرط که شاهد واریز مبالغ قابل‌توجه به بورس باشیم یا خبرهای قابل‌اتکایی از کاهش نرخ بهره، مساله قیمت‌گذاری دستوری یا کاهش فاصله قیمتی دلار نیما با بازار آزاد منتشرشود.
  • پاسخی به یک شبهه

    علی‌اکبر ایرانشاهی/کارشناس بازار سرمایه
    صندوق اهرمی یک نوع صندوق سهامی است که مانند سایر صندوق‌های سهامی از طریق یونیت هولدرهای ممتاز، منابع خود را تجهیز می‌کند. این صندوق‌ها برای ایجاد اهرم و پذیرش ریسک بیشتر نسبت به صندوق‌های سهامی عادی از سوی واحدهای سرمایه‌گذاری عادی اقدام به جذب منابع می‌کنند. در واقع صندوق‌های اهرمی ترکیبی از سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر و ریسک‌گریز در کنار یکدیگر هستند. اهرم یا استقراض از سوی یونیت هولدر‌های عادی انجام می‌شود. در زمان رشد بازار صندوق اهرمی نسبت به صندوق‌های سهامی عادی بازدهی بیشتر دارند و در زمان نزول بازار این صندوق‌ها افت بیشتری را به ثبت می‌رسانند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر