شماره روزنامه ۶۱۰۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۸۴

  • سد روانی ارزندگی بورس

    دنیای اقتصاد: نسبت P/Eآینده‏نگر بازار به زیر ۵واحد رسید. نسبت مذکور، طی ۵سال اخیر، ۴بار به این سطح رسیده است. اکنون، بازار نسبت به رشد قیمت دلار نیما اطمینان کافی دارد. اگر نرخ بهره زیر ۲۷درصد باشد، P/E به محدوده ۸واحد می‌رسد و رونق برقرار می‌شود.
  • تضمین رشد پایدار بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز دوشنبه چهارمین روز متوالی سبزپوشی بازار، در سایه انتشار اخبار مثبت گوناگون رقم خورد. بازار سرمایه که ماه‌های گذشته روندی منفی را در پیش گرفته بود، روز گذشته نوسان کم‌عمق رو به بالایی را به ثبت رساند. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۰.۳۷درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز دوشنبه در سطح ۲میلیون و ۳۸هزار واحدی ایستاد. رشد ۷هزار و ۴۸۴واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با صعود ۰.۱۲درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۶۳۹هزار و ۵۸۲واحدی قرار گرفت. در این بین شاخص کل فرابورس نیز که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۰۷درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۰هزار و ۸۰۶واحدی کار خود را به اتمام رساند.
  • ارزندگی بورس از لنز نسبت‏‏‌های بنیادی

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: این روزها بازار سهام اوضاع و احوال نابسامانی دارد. البته شرایط بورس تازگی ندارد و در چهار سال اخیر یکی از سکانس‌‌‌های تکراری فضای اقتصاد کلان کشور است. در چند روز اخیر با توجه به اخباری که در خصوص حمایت از بازار مطرح شده، کمی وضعیت بازار باثبات‌‌‌تر بوده است. تا قبل از سال ۹۷، بورس یک بازار تقریبا ناشناخته بین مردم عادی بود و فعالان خاص و متخصصی داشت که اقدام به خرید و فروش سهام شرکت‌های مختلف می‌‌‌کردند. بررسی ارزش معاملات خرد بازار سهام نشان می‌دهد که در سال ۹۷، میانگین روزانه ارزش معاملات در این بازار، ۶۱۸میلیارد تومان بوده است.
  • لزوم تعجیل در تزریق نقدینگی به بورس

    حسن حسین‏‏‏‏‏‌نیا/تحلیلگر بازار سرمایه
    بررسی وضعیت بازار سرمایه در چند هفته اخیر، نشان می‌دهد که بورس در یکی از بدترین مقاطع زمانی خود قرار دارد و ریسک‌های متعدد که اغلب سیستماتیک هستند وضعیت پیچیده‌ای را برای این بازار به‌وجود آورده‌اند، تا آنجا که مسوولان سازمان بورس دست به دامن شیوه‌های مغایر با ذات بازار سرمایه یعنی کاهش سنگین دامنه‌نوسان شده‌اند و البته جز رکود بیشتر دستاورد خاصی نداشته‌اند؛ چراکه زمان برطرف‌شدن ریسک‌های سیستماتیک فعلی نیز قابل‌تخمین نیست.
  • وعده‌‌‌‌‌های همتی ‌‌‌‌‌زیر ذره‌‌‌‌‌بین کارشناسان

    وزیر پیشنهادی اقتصاد و امور دارایی دولت چهاردهم پیش از حضور در مجلس، برنامه‌هایی برای بهبود عملکرد بازار سرمایه ارائه داد. برخی از این برنامه‌‌‌‌‌ها از زبان بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار سرمایه شنیده شده‌بود، اما در مرحله اجرا به آنها جامه‌عمل پوشیده نشد. یکی از این وعده‌‌‌‌‌ها، الزام بانک‌ها به‌فروش املاک و مستغلات آزاد و صرف منابع در اجرای پروژه‌های تولیدی شرکت‌های بورسی و کمک به افزایش سودآوری شرکت‌ها و بانک‌ها به‌صورت توامان بوده‌است. برخی ازکارشناسان معتقدند این سیاست بسته به نحوه اجرا می‌تواند مفید واقع شود. یکی دیگر از وعده‌‌‌‌‌ها، معرفی ابزارهای ترکیبی بازار پول و سرمایه از قبیل ایجاد صندوق‌های مشترک طلا و سهام است که با هدف تعادل میان بازارها و مدیریت ریسک طراحی خواهد شد.
  • اصلاح ساختار به جای محدودسازی

    دنیای اقتصاد-آرش معلمی: سال جاری، سالی پر از فرازونشیب برای اقتصاد و به تبع آن بازار سرمایه بوده است. سازمان بورس و اوراق بهادار تا به امروز سه مرتبه از طریق محدودیت دامنه نوسان و با نیت حمایت از بازار و سهامداران تلاش کرده این اوضاع را کنترل کند. اما این اقدام تا چه اندازه تاثیرگذار بوده، و به دنبال خود چه اتفاقاتی را در پی داشته است؟
  • جا‌به‌جایی ریسک‌ها

    دنیای اقتصاد: روند معاملات سهام طی روزهای اخیر نشان از فضایی احتیاطی دارد. در جریان دادوستدهای روز گذشته، ورود پول حقیقی مجددا متوقف شد و سهامداران خرد در سمت فروش سهام ایستادند. در روزهای اخیر همه فعالان اقتصادی تا حدودی از ریسک‌های مرتبط با تنش‌های منطقه‌ای فاصله گرفتند و درگیر موضوعات دیگری همچون کابینه پیشنهادی دولت پزشکیان هستند. از روز شنبه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان در مجلس، در صدر اخبار بوده و فعالان اقتصادی با دقت اخبار مربوطه را رصد می‌کنند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر