شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۱ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۷۱

  • جلیقه‌نجات ۲ میلیونی

    دنیای اقتصاد: بعد از ریزش ۵.۳۶درصدی شاخص کل در جریان معاملات روز چهارشنبه و شنبه که در نتیجه ریسک سیستماتیک ناشی از مسائل منطقه‏ای رخ داد، سازمان بورس دامنه نوسان سهام را به مثبت و منفی یک‌درصد و صندوق‌های سهامی را به مثبت و منفی ۲درصد کاهش داد. برخی این اقدام دیرهنگام سازمان را به مثابه نوشداروی پس از مرگ بورس تلقی می‏کنند و اعتقاد دارند که سازمان به‌رغم گرفتن نمره قبولی در دو بار قبلی بروز ریسک‏ها در بهار، این‌بار منفعلانه عمل کرده است.
  • سایه تردید در بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: پس از هفت روز متوالی سرخ پوشی بازار در سایه تنش‌های بین‌المللی، محدودیت دامنه نوسان روز گذشته رقم خورد. بازار سرمایه که ماه‌های گذشته نوسانات مثبتی از خود متبادر نساخته بود و روندی منفی را در پیش گرفته بود، روز گذشته نوسان کم‌عمقی را به ثبت رساند. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با کاهش ارتفاع ۰.۰۵درصدی همراه شد و در پایان ساعات معاملاتی روز یکشنبه در سطح ۲میلیون و ۵هزار واحدی ایستاد.
  • ماموریت دیرهنگام دامنه نوسان

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: دیروز، برای سومین مرتبه در سال‌جاری، سازمان بورس و اوراق بهادار دامنه نوسان را در تالار شیشه‌‌‌ای با تغییراتی همراه کرد. براساس این تصمیم، سازمان بورس دامنه نوسان سهام را به مثبت و منفی یک‌درصد و دامنه نوسان صندوق‌های سهامی را به مثبت و منفی ۲‌درصد کاهش داد. این اقدام دیرهنگام سازمان، موجی از انتقادات را روانه سازمان بورس کرد که اگر قرار بر اتخاذ تصمیمات این‌چنینی بود، چرا سازمان زودتر این تصمیم را اجرایی نکرده تا از ریزش ۱۱۳‌هزار واحدی شاخص کل که معادل ۵.۳۶‌درصد بود بکاهد.
  • خط‌ونشان بورسی ترامپ

    دنیای اقتصاد: گری گنسلر، رئیس کنونی بورس آمریکا به‌دلیل برخی اقدامات تحول‏گرایانه، از محبوبیت چندانی بین برخی مدیران فعال در حوزه مالی برخوردار نیست. با این حال، این اقتصادخوانده توانسته است با اتکا به سه اصل شفافیت، تسهیل رقابت و تضمین پویایی، تغییراتی موثر در راستای افزایش کارآیی در بازارهای مالی آمریکا ایجاد کند.
  • نوشدارو بعد از مرگ بازار؟

    عاطفه چوپان
    با وجود اینکه انتظار می‌رفت با مطرح‌شدن ریسک سیستماتیک جدید در بازار سرمایه معاملات از چهارشنبه هفته گذشته با محدودیت دامنه‌نوسان و حمایت‌های نقدی سازمان بورس از بازار و در نتیجه سهامداران و سرمایه‌گذاران از سر گرفته شود، اما این اتفاق نه‌تنها در آخرین روز هفته بلکه شنبه هم رخ نداد و باعث شد شاخص‌کل در ۲ روز بورس بیش از ۱۱۳‌هزار واحد سقوط کند و بازاری قرمز با کلیت سرخ را شاهد باشیم. با وجود اینکه ذات دامنه‌نوسان محدود همواره مورد انتقاد کارشناسان داخلی بوده و در بازارهای پیشرفته مالی دنیا نیز دیده نمی‌شود اما کارشناسان معتقدند در چنین شرایطی برای روزهای محدود و با هدف پشت‌سر گذاشتن این هیجان منفی این تصمیم باید در همان روز چهارشنبه توسط سازمان بورس گرفته می‌شد و بعد از آن حمایت‌هایی برای جلوگیری از تکرار تجربه رکود در بورس نیز صورت می‌گرفت، اتفاقی که البته همچنان شاهد آن نیستیم.
  • ۱۰ هفته تا صعود بورس

    مهدی محمدی/تحلیلگر بازار سرمایه
    اکنون بعد از ۶۵هفته نزول و اصلاح، شاخص هموزن به محدوده حمایتی جذابی برای سرمایه‌گذاری نزدیک شده است. شاخص هموزن در نمای هفتگی در یک کانال صعودی قرار دارد؛ که نشان‌دهنده واکنش بسیار دقیق تقارن‌های قیمتی و زمانی در موج‌های بازار خواهد بود.تک‌موج اصلاحی شماره ۲ از سقف قیمتی موج ۱ حرکت اصلاحی خود را آغاز کرده و در ۷۵ هفته اصلاح، تقریبا ۴۰درصد از قیمت موج قبل را اصلاح کرده است. در تک‌موج اصلاحی شماره ۴ دوباره شاهد همان جنس حرکت که در تک‌موج اصلاحی شماره ۲ رخ داده است، هستیم که در این صورت بازار باید تا ۱۰ هفته آینده از نظر قیمتی حداقل ۱۰۰هزار واحد دیگر نزول کند.
  • نقش کابینه در بن‏‏‌بست تالار شیشه‏‏‌ای

    احسان عسگری/کارشناس بازار سرمایه
    ریزش‌‌‌های مداوم بازار سرمایه به دلایل بنیادین اقتصادی برمی‌‌‌گردد، اما متغیرهای غیراقتصادی در چند روز اخیر در منطقه ضریب بیشتری در افت شاخص داشتند. به نظر می‌رسد بازار به مولفه‌‌‌هایی جهت تغییر روند خود نگاه می‌کند. یکی از این مولفه‌‌‌ها آرامش در فضای منطقه‌ای است و تا زمانی که این تنش‌‌‌ها وجود دارد و بالاست، نمی‌‌‌توان انتظار چندانی برای بهبود وضعیت بازار داشت. متغیرهای بنیادینی که روی بازار اثرگذارند، شامل قیمت‌گذاری دستوری، اختلاف میان نرخ دلار سامانه نیما و بازار آزاد، نرخ بهره و نرخ بازدهی اوراق دولتی، نرخ انرژی و خوراک صنایع و ناترازی در بخش انرژی صنایع است که همگی در افت‌‌‌هایی که در بازار وجود دارد تاثرگذار بودند، اما متغیرهای غیراقتصادی اخیر بر این رخداد شدت بخشیدند.
  • بورس ژاپن در سراشیبی

    دنیای اقتصاد-نيوشا شايان‌مهر: سهام‌‌‌ ژاپن هفته‌‌‌ای پرنوسان با کاهش شدید را به پایان رساند و به پایین‌‌‌ترین سطح شش‌‌‌ماهه خود رسید. به دنبال افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن، ین تقویت شد و سهام ژاپن سقوط شدیدی را تجربه کرد. دو عامل باعث تقویت ین شده است. نخستین عامل افزایش غیرمنتظره نرخ بهره توسط بانک مرکزی ژاپن در روز چهارشنبه و دلیل دوم انتظار کاهش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو است. همچنین نگرانی‌ها درباره آینده اقتصاد ایالات‌متحده باعث افت سهام در وال‌استریت در ۳۱ژوئیه شد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر