شماره روزنامه ۶۱۰۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۸ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۶۰۵۸

  • تن رنجور بازار سهام

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: چند صباحی دیگر، سوت آغاز فعالیت رسمی دولت چهاردهم نواخته خواهد شد و در این اثنا، اوضاع و احوال نابسامان بازار سهام، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌‌‌‌ها و معضلات دولت چهاردهم است که باید توسط تیم اقتصادی دولت جدید مورد واکاوی قرارگرفته و سپس برای آن نسخه بهبود تجویز شود. دولت مسعود پزشکیان، بازار سرمایه‌ای را تحویل خواهد گرفت که در برهه کنونی، گرفتار طیف متنوعی از ریسک‌ها و مشکلات است. با وجود اینکه پیش‌بینی می‌شد با پیروزی مسعود پزشکیان در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری میانه تیرماه، اوضاع و احوال بازار سهام به لحاظ آمار معاملاتی (مثل ارزش معاملات، جریان ورود پول و سرانه‌‌‌‌های خرید) با تغییر قابل‌توجهی همراه شود، اما این مهم رنگ واقعیت به خود نگرفت و بازار فقط در دو روز ابتدایی پس از مشخص‌‌‌‌شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری با اقبال عمومی همراه شد و پس از آن وضعیت تقاضا در بازار به‌شکل سابق برگشت.
  • مسیر ناهموار بازار سهام در دولت جدید

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: معاملات هفته گذشته بـــازار سهام ، با فرازونشیب کم‌جان نماگرهای اصلی همراه بود. دماسنج اصلی بورس تهران با مشخص شدن نهمین رئیس قوه مجریه روزهای متعادلی را پشت‌سر می‌گذراند و هفته گذشته حدود ۰.۳درصد کاهش ارتفاع گرفت و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته در قله ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحدی ایستاد. این در حالی است که نماگر اصلی بازار در هفته معاملاتی منتهی به ۲۰ تیر‌‌ماه مثبت ۵.۱۷درصد رشد هفتگی را به ثبت رسانده بود. نماگر هموزن که سنجه قابل‌قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، همگام با افت هفتگی نماگر اصلی بازار سهام، با نزول ۰.۳۷درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی روز چهارشنبه در سطح ۷۰۳هزار و ۸۸۵واحدی قرار گرفت.
  • چشمان بسته بازارهای جهان به سیاست

    دنیای اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: طی سال گذشته جهان شاهد تحولات مهمی ازجمله جنگ در خاورمیانه، تشدید تنش‌های تجاری بین غرب و چین و اخیرا ترور نافرجام پیشتاز رقابت‌های انتخاباتی در ایالات متحده بوده است. اما وقتی به بازارهای مالی جهان نگاه می‌کنید، به نظر می‌رسد هیچ اتفاقی در جهان رخ نداده است.
  • تشکیل سبدی از صندوق‌ها؛ یک استراتژی برتر

    تشکیل سبدی از انواع صندوق‌ها، یکی از استراتژی‌‌‌های جدید سرمایه‌گذاری در بازارسرمایه است و سرمایه‌گذاران بورسی می‌‌‌توانند براساس سطح ریسک‌‌‌پذیری، سبدی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد کنند؛ به این ترتیب که بخشی از دارایی را به صندوق‌های کم‌‌‌ریسک، بخشی را به صندوق‌های با ریسک متوسط و بخش دیگری را نیز به صندوق‌های پرریسک اختصاص دهند.
  • سناریوهای ورود پول به بورس

    دنیای‌اقتصاد: شاخص‌کل بورس تهران در جریان دادوستدهای هفته گذشته با کاهش اندک ۰.۳درصدی همراه شد و در ارتفاع ۲‌میلیون و ۲۰۲‌هزار‌واحدی نشست. برخورد شاخص‌کل به سقف‌های تکنیکی، در کنار ابهامات و ریسک‌های سیاسی مهم‌ترین‌‌‌‌‌ دلایل روند کم‌رمق بازار سهام در چند روز گذشته ارزیابی می‌شود.این امر با ایجاد فشار فروش در اکثر گروه‌ها و چرخش نقدینگی به‌سوی بازارهای دیگر، روند کم‌نوسانی را برای نماگر بازار سهام رقم‌زده است.
  • میراث برای بورس

    عاطفه چوپان: ۱۲مرداد۱۴۰۰ و درحالی‌که بورس ایران در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی روزهای عجیب و غریبی را پشت‌سر گذاشته بود، ابراهیم رئیسی با وعده در اولویت قرار‌دادن این بازار دولت را تحویل گرفت، این اما پایان روزهای بد این بازار مصیبت‌‌‌‌‌زده نبود. اگر تا پیش از این اتفاق‌هایی خارج از بازار بر آن تاثیر گذاشته بود، از این به بعد بازار سرمایه شاهد اتخاذ انواع تصمیمات اقتصادی بود که به ضررش تمام می‌شد. از تشدید قیمت‌گذاری دستوری گرفته تا افزایش فاصله نرخ دلار نیما با بازار آزاد، تحمیل هزینه به صنایع، کاهش حاشیه سود شرکت‌ها، ‌‌‌‌‌ تحمیل رکود با هدف کنترل تورم، افزایش نرخ بهره و... میراث شهیدرئیسی برای بورس هرچه بود در اولویت قرارگرفتن نبود و به خروج ۱۲۸‌هزار ‌میلیارد‌تومان سرمایه از این بازار منجر شد، حالا بازار سرمایه با زخم‌‌‌‌‌هایی به عمق دو دوره از دولت‌های مختلف که مهم‌ترین نتیجه‌اش ازبین‌رفتن اعتماد سرمایه‌گذاران بوده، به وعده‌های مسعود پزشکیان روی‌خوش نشان ‌داده‌است، اما در این گزارش کارشناسان میراث دولت شهیدرئیسی برای بورس را مرور می‌کنند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر