شماره روزنامه ۶۰۰۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۴ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۶۴

  • مچ‌اندازی نرخ بهره و دلار

    به‌طور تاریخی، همواره بین P/E بازار پول و سهام، فاصله‌ای وجود دارد. بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که این فاصله، در گذشته بین ۲.۵ تا ۶.۵ واحد بوده است. میانه فاصله این دوشاخص حدود ۴.۲۲ واحد است. مادامی که این سنجه آماری زیر ۴ واحد را به خود دیده، به همراه محرک کاهش نرخ بهره یا رشد نرخ ارز، نماگر بازار سهام با رشد همراه شده است. اکنون این نسبت در محدوده تاریخی خود قرار دارد. رشد نرخ ارز یا کاهش نرخ بهره؛ کدام‌یک محرک بازار خواهند بود؟
  • سمفونی شاخص‏‏‌ها در بورس

    دنیای اقتصاد -پروانه کبره: هرچند طی ماه‏‏‌های اخیر، بورس ابرنوسان‏‏‌های شدیدی را به خود دیده است اما بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد از ابتدای اسفند شاخص سهام با رشد ۳.۳۵درصدی تا حدودی از رخوت هفته‏‏‌های قبل فاصله گرفته است. از چهارشنبه هفته قبل بازار سهام تحرکات جدیدی را نشان داد. رفتار بورس نشان می‌دهد روند صعودی قیمت ارز به خوبی توانسته بورس‌بازان را به رشد سهام امیدوار کند. به‌ویژه اینکه با بررسی عملکرد ۱۱ ماهه بنگاه‏‏‌های بورسی می‌توان دریافت که نگاه بلندمدت به سرمایه‌گذاری در این بازار، سود مناسبی را به ارمغان می‏‏‌آورد. بر اساس اظهارات کارشناسان بازار سرمایه حذف نگاه دستوری به بورس و نگاه بلندمدت در معاملات سهام می‌تواند به طور قابل‌توجهی از دادوستدهای نزولی بکاهد و بازار را به مرور وارد مدار تعادلی کند.
  • نقشه راه تامین مالی

    دنیای اقتصاد -آرش معلمی: دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۲، نهمین همایش مالی اسلامی، با محوریت «توسعه صنعت مالی اسلامی با تاکید بر مهار تورم و رشد تولید»، در سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد. برای بخش نخست این برنامه علی صالح آبادی، احسان خاندوزی، آیت‌الله مصباحی مقدم، و در نهایت مجید عشقی، به عنوان سخنرانان افتتاحیه در نظر گرفته شده بودند که از جمع یاد شده به غیر از مجید عشقی، باقی به سخنرانی پرداختند.
  • دماسنج‏‏‌های تابلوخوانی بازار

    با روندی که در دو سه روز اخیر در بورس تهران مشاهده شده، بعضا در تحلیل‌‌‌های تحلیلگران مختلف بازار مشاهده می‌شود که تاکید بسیاری بر دو فاکتور ارزش معاملات خرد و ورود و خروج پول حقیقی می‌شود. اما چرا این دو پارامتر تابلوخوانی برای بازار مهم است؟
  • آرامش پس از توفان

    سهیلا نقی‌پور / کارشناس بازار سرمایه
    بازار سرمایه در روزهای معاملاتی ابتدای هفته پس از هفته‌‌ها رکود و منفی‌‌های پی در پی با تقاضای خوبی همراه بود و رشد حدودی ۹۰‌هزار واحدی را طی دو روز کاری به ثبت رساند. با این وجود روز گذشته پس از سه روز مثبت متوالی بازار با افزایش نسبی عرضه‌ها مواجه بود. روز دوشنبه شاخص کل بورس با ۶ هزارو ۹۱۴ واحد کاهش در سطح ۲ میلیون و ۱۴۰‌هزار واحد قرار گرفت.
  • رشد بورس؛ هیجانی و ناماندگار

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: اگرچه بر اساس تابلوی معاملات بورس رشد قابل‌توجهی را در دو روز ابتدایی هفته تجربه‌کرده و توانسته افت چندهفته اخیر خود را جبران کند اما مساله این است که سهامداران نه‌تنها این رشد را در پرتفوهای خود شاهد نبودند بلکه در افت ناچیز روز گذشته شاخص، منفی‌‌‌‌‌های بیشتری نصیبشان شد.
  • اثر کوتاه مدت افزایش نرخ سود

    سهیلا نقی‌پور /کارشناس بازارسرمایه
    بانک مرکزی از اواسط ماه گذشته اقدام به عرضه اوراق گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی الحساب ۳۰ درصدکرد؛ این طرح با اهداف متعددی از جمله کنترل و کاهش نرخ ارز و کنترل نقدینگی و حمایت از طرح‌‌‌های پیشران اجرایی شد، اما یکی از اهداف اصلی این طرح کنترل نقدینگی سرگردان در جامعه بود؛ متاسفانه نرخ تورم بالاست و نقدینگی سرگردان به یکی از عوامل تشدید تورم تبدیل می‌شود.
  • کنترل تورم به قیمت ریزش بازار

    میثم طهماسب‌زاده / پیشکسوت بازارسرمایه
    باتوجه به افزایش تنش‌های سیاسی و پالس‌های منفی بودجه‌ای مخابره شده به بازار مبنی بر کسری بودجه در سال ۱۴۰۳، تحمیل مصارف جدید پیش‌بینی نشده و کمبود ارز برای واردات خودرو توسط سازمان برنامه و بودجه، انتظارات تورمی در اواخر دی ماه افزایش یافت که خود منجر به افزایش تقاضا برای کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، دلار و خودرو شد.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر