شماره روزنامه ۶۰۰۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۵۹ دنیای اقتصاد

اخبار بورس - روزنامه شماره ۵۹۵۹

  • ارزندگی بورس با مترجدید

    علیرضا فرشید / تحلیلگر بازار سرمایه
    این روزها با توجه به انتشار خبرهایی مبنی بر فراهم شدن امکان سپرده‏‏‌گذاری در سپرده خاص موسوم به ۳۰درصدی که بازدهی بدون ریسک ۳۰‌درصد تا سررسید را به سرمایه‌گذار پیشنهاد می‌دهد، بحث تاثیر این سپرده‏‏‌ها بر بازار سرمایه نیز پررنگ شده است. ‌ در ادامه تاثیر این تصمیمات سیاستگذار پولی کشور بر بازار سرمایه را به این بهانه بررسی می‏‏‌کنیم. اینکه این نرخ‌ها چه تاثیراتی بر بازار سرمایه می‏‏‌گذارد و به عنوان سرمایه‌گذار چه انتظاراتی باید از آن داشت، سوال این روزهای بسیاری از فعالان است. یکی از موارد مهم مورد نظر هر فعال اقتصادی، سطح ارزندگی و به تبع آن بازده مورد انتظار است. هر فرد با توجه به سطح ریسکی که تحمل می‌کند، انتظار بازدهی در سرمایه‌گذاری خود را دارد. این بازدهی به عوامل مختلفی وابسته است؛ نرخ بازده بدون ریسک و مقداری اضافه‏‏‌تر بر آن که به عنوان جایزه تقبل ریسک نسبت به بازده بدون ریسک درخواست می‏‏‌کند.
  • ارزندگی بورس با متر جدید

    دنیای اقتصاد: برررسی نسبت کلیدی «قیمت به سود» در بازار سهام با توجه به طرح سپرده ۳۰درصدی، حاوی نکات جدیدی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد نسبت P/E تعادلی آینده‌نگر، با فرض نرخ جدید بازار پول و بدون توجه به دارایی‌های غیرعملیاتی، در محدوده ۴.۵واحد برآورد می‌شود. این درحالی است که روند ۱۵ساله شاخص کلیدی بورسی در محدوده ۵ تا ۸ واحد بوده است. با این پیش‌فرض، شاخص ارزندگی بازار در کمترین مقدار تاریخی خود قرار دارد؛ به این معنا که سهام شرکت‌های بازار کاملا ارزنده است. این در حالی است که از ابتدای سال جاری، دو عامل تغییر نرخ خوراک گاز و افزایش نرخ صرف ریسک، سبب جاماندگی بورس از سایر بازارها شد. در ۱۱روز گذشته، بیش از ۲.۴هزار میلیارد تومان خروج پول حقیقی ثبت شده و تصمیم‌هایی مانند تجدید ارزیابی دارایی شرکت‌ها، لغو عرضه اولیه‌ها و محدود کردن بازارگردان‌ها برای فروش بی‌نتیجه مانده است. فعالان بازار معتقدند ثبات در تصمیم‌گیری و پیش‌بینی‌پذیر کردن بازار سرمایه، در بازگشت اعتماد به بورس موثر خواهد بود.
  • نقش منفعل سازمان بورس در احیای اعتماد

    دنیای‌اقتصاد- علی عبدالمحمدی-علی قاسمی : اوضاع و احوال نابسامان بورس تهران همچنان ادامه‌دار است و در این اثنا تنها چیزی که هر روز در تالار شیشه‌ای برای سهامداران ملموس است، زیان و کاهش ارتفاع قیمت سهام آنها است که منجر به خروج مستمر حقیقی‌ها از گردونه معاملات شده‌است.
  • سلاح بی‌توجهی

    دنیای‌اقتصاد- عاطفه چوپان: بازار سرمایه که از ابتدای زمستان و در نتیجه فروکش‌کردن اخبار مربوط به افزایش سرمایه از محل تجدیدارزیابی دارایی‌ها با رشد منفی مواجه شده بود، با انتشار گواهی اوراق سپرده خاص با نرخ ۳۰‌درصد از طرف بانک‌مرکزی در رکود بیشتری فرو رفت. طی یک ماه گذشته - از ۹بهمن ماه که دستورالعمل اوراق صادر شد تا روز گذشته- بازار سرمایه سه‌هزار و ۴۷۲‌میلیارد‌تومان نقدینگی از دست داده و این در حالی است که قبل از آن نیز ارزش معاملات در سطوح حداقلی بود.
  • تولد طرح ملی توانمندسازی محلات در بانک ایران‌زمین

    مراسم آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک بانک ایران زمین و بنیاد آینده‌سازان محلات (باما) با عنوان «طرح ملی توانمندسازی محلات» با حضور علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس ستاد توانمندسازی محلات کم‌برخوردار، مدیران عالی بانک ایران‌زمین و بنیاد آینده‌سازان محلات (باما)، مدیران عامل هلدینگ‌های مالی و فناوری اطلاعات و شرکت‌های زیرمجموعه این بانک برگزار شد. به گزارش روابط عمومی، طرح ملی توانمندسازی محلات با مشارکت نهادهای چهارگانه کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، سازمان جمعیت هلال احمر و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با هدف تامین خدمات در پنج حوزه شامل مسکن، اشتغال، سلامت، تغذیه و پوشاک و تحصیلات در ۲۰۲۰ محله کمتربرخوردار کشور اجرایی شده است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر