شماره روزنامه ۶۱۴۱
|

  • رونق‌سنجی بورس با چهار اهرم

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس طی هفته گذشته با رشد بیش از ۴.۳درصدی موفق شد تا رکورد جدیدی را پس از ۱۵هفته به‌ثبت برساند. آخرین‌باری که شاخص‌کل بازدهی مثبت بیش از این مقدار را داشته، هفته منتهی به ۲۰تیرماه امسال و پس از انتخابات ایران بوده‌است، ضمن آنکه میانگین ارزش معاملات با وجود دامنه‌نوسان محدود و کاهش رمق معاملات در اواخر هفته، به بیش از ۳هزار ‌میلیارد‌تومان رسید، همچنین ورود ۷۲۴میلیارد‌تومانی پول حقیقی توانست بخشی از خروج سرمایه هفته‌های قبل‌تر را جبران کند.
  • سیگنال ضدونقیض از بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: بورس در حالی هفته جاری را آغاز خواهد کرد که دوگانه صعود و نزول ابهامات فراوانی را روی میز معامله‌گران قرار داده است. سبزپوشی شاخص‌های اصلی بازار به معاملات هفته گذشته رنگ متفاوتی بخشید. دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای هفته اخیر در سایه ادامه‌ تنش‌های بین‌المللی حدود ۴.۳۲درصد افزایش ارتفاع هفتگی را به ثبت رساند و درنهایت در سطح ۲میلیون و ۵۶هزار واحدی ایستاد. این در حالی است که نماگر اصلی بازار در هفته معاملاتی منتهی به ۲آبان‌ماه منفی ۴.۵۹درصد افت هفتگی را به ثبت رسانده بود.
  • طناب‌کشی ریسک‌ها

    دنیای اقتصاد: با وجود اینکه بازار سهام در هفته گذشته به روند صعودی خود ادامه داد، اما به دلیل وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام و تاثیر ریسک‌های محیطی بر ورود و خروج پول در تالار سهام، نمی‌توان به طور قاطع بیان کرد که بورس از بحران هفته‌های گذشته عبور کرده است. از‌این‌رو حتی زمانی که بورس با سبزپوشی روبه‌رو می‌شود، پول سنگین وارد بازار نمی‌شود. باید گفت فاکتورهای مساعد رونق بورس همگی به ریسک‌های سیاسی و اقتصادی گره خورده‌اند. بنابراین در تحلیل آثار آن باید به ماهیت کوتاه‌مدت و ناپایدار متغیرهای مزبور توجه داشت.
  • هفته سرنوشت‌ساز بورس

    دنیای اقتصاد-عاطفه چوپان: بازار سرمایه که هفته گذشته بهبود ارزش و حجم معاملات را بعد از مدت‌ها تجربه کرد و شاهد رشد شاخص‌ها و وضعیت به‌نسبتا مطلوبی بود، در این هفته وضعیت هیجانی و پرنوسانی را شاهد خواهد بود. سومین هفته آبان در حالی برای بورس آغاز شده که این هفته در عرصه سیاست خارجی شاهد اتفاقات مهمی خواهیم‌بود. از طرفی با توجه به نامشخص‌بودن زمان و چگونگی پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل، بازارها با هر خبر موثق یا غیرموثقی واکنش‌های قیمتی و تقاضایی نشان می‌دهند. از طرف دیگر انتخابات آمریکا که ماه‌هاست بر بازارها سایه انداخته بالاخره سه‌شنبه این هفته برگزار می‌شود و تکلیف وضعیت روابط سیاسی ایران با دنیا تا حدود زیادی مشخص خواهدشد و این موضوع در ابتدا تاثیر روانی خود را بر بازارها می‌گذارد و در ادامه نیز شاهد اثرات آن بر اقتصاد خواهیم بود، لذا در حال‌حاضر سیاست همچنان بازیگر نقش اول بازارها و مخصوصا بازار سرمایه است. دو اتفاق یادشده دو احتمال کاملا متفاوت را برای بورس رقم خواهند زد. باید منتظر ماند و دید این هفته سیاست چطور بازارها را می‌رقصاند.
  • کامبک شاخص بورس

    دنیای اقتصاد: معاملات بورس تهران در آخرین روز هفته با واگرایی نماگرهای سهامی به اتمام رسید. در جریان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل با رشد ۰.۲۲ درصدی همراه شد و به سطح ۲ میلیون و ۵۶ هزار واحد رسید. شاخص هم‏‏‌وزن نیز افت ۰.۱۷ درصدی را تجربه کرد.
  • تا ۶ ماه آینده در بر همین پاشنه می‌چرخد

    کمال خانزاده/تحلیلگر بازار سرمایه
    با وجود اینکه قیمت سهام اکثر نمادها طی سه روز ابتدایی هفته ۳‌درصد رشد داشتند، از اواسط هفته روند صعودی شدید متوقف شد. این موضوع تا حدودی به دلیل ریسک سیاسی و احتمال وقوع مجدد حملات بین ایران و اسرائیل است و احتمال اینکه ایران مجددا عکس‌العمل منفی نشان دهد همچنان وجود دارد و این موضوع باعث‌شده که نگاه‌ها برای بازار سرمایه کوتاه‌مدت و چند روزه باشد و سرمایه‌ها به‌سرعت وارد و سپس خارج ‌شوند. این موضوع همچنان مطرح و سایه آن بر معاملات بورس سنگینی می‌کند، اما موضوع اصلی نرخ سود سپرده نرخ بانکی و نرخ سود صندوق‌های درآمد ثابت است که به بیش از ۳۰‌درصد رسیده و این موضوع فعلا این بازارها را برای پول‌های بزرگ و ریسک‌گریز به بهترین مقصد سرمایه‌گذاری تبدیل کرده‌است. از طرف دیگر صندوق‌های طلا بازدهی خوبی داشتند و به‌طور کلی صندوق‌های طلا از ابتدای امسال بازدهی خوبی را ثبت کردند و حدود ۵۰‌همت پول وارد این صندوق‌ها شده‌است. بازدهی مثبت صندوق‌ها در نتیجه افزایش نرخ دلار، افزایش نرخ سکه و رشد قیمت طلای جهانی رخ‌داده و فعلا این بازارها در مقابل بازار سرمایه جذاب هستند.
  • پالس بنیادی به بورس؟

    دنیای اقتصاد-محمد نعمت‏‏‏‏‌زاده: بازار سرمایه در آخرین روز معاملاتی، وضعیت خوبی را با رشد بیش از ۴‌هزار واحد شاخص‌کل به‌ثبت رساند، خوشبختانه در این هفته بازار یک روند تقریبا صعودی را به‌ثبت رساند و امید است که اصلاحات لازم جهت پایدار‌شدن این رشد در دستور کار قرارگیرد.
  • بورس در دست‌انداز سیاسی

    دنیای اقتصاد-علي قاسمي: شاخص کل بورس، با وجود سبزپوشی در نیمه اول معاملات روز سه‌‌‌شنبه، در نیمه دوم روندی کاهشی را دنبال کرد. به‌طوری که در نهایت نماگر اصلی رشد تنها ۷۲واحدی را تجربه کرد. با این حال، شاخص هموزن، در چهارمین روز معاملاتی هفته با افت ۰.۳درصدی مواجه شد. به نظر می‌‌‌رسد‌ روند صعودی که از ابتدای هفته آغاز شده است، برای تخلیه هیجانات منفی هفته‌‌‌ قبل بوده و احتمالا سایه ترس از بازار کم نشده است. با وجود آنکه ارزش معاملات خرد، نسبت به هفته‌های گذشته بهبود یافته، اما همچنان بازار با موانعی همراه است.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر