البته در نقطه مقابل، برخی عوامل، همچون افزایش قیمت‌های جهانی، به‌عنوان عوامل مثبت به رشد بورس خودنمایی می‌کنند. به این ترتیب، مسیر آتی سهام، عرصه طناب‌کشی بین عوامل متضاد رونق و رکود خواهد بود؛ ضمن آنکه رصد فضای سیاسی و ریسک‌های سیستماتیک نیز یکی از دغدغه‌های مهم فعالان بورس تهران در کوتاه‌مدت به شمار می‌رود. اتفاقاتی که در هفته گذشته رخ داد، به‌روشنی نشان می‌دهد تعدد ریسک‌ها چگونه بر مسیر بازارها اثرگذار است.بیراه نیست اگر گفته شود بیش از عواملی همچون ریسک‌ها، رشد نرخ ارز و کاهش سود بانکی، رونق بورس تهران را یاری می‌دهد.

می‌توان گفت عامل صعود پرقدرت کماکان نقش بازگشت اعتماد به بورس است. در میان روزهای پرهیاهوی بازار سهام، نقش ارزندگی بورس نیز بااهمیت است. P/E بازار سهام اکنون در محدوده ۵.۵واحدی قرار دارد که نشان از سطح ارزندگی بالایی نسبت به گذشته دارد، به شرط آنکه بتوان برای متغیرهای مهم اقتصادی چشم‌انداز مثبتی را ترسیم کرد. کاهش نرخ بهره حتی به طور موقت و نسبی می‌تواند به کمک رشد قیمت سهام بیاید. همچنین کاهش پایدار فاصله بین دلار نیما و آزاد، سطح فعلی P/E بازار را ارزنده‌تر نشان خواهد داد. ضمن آنکه کاهش تنش‌های منطقه‌ای نسبت قیمت به سود گذشته‌نگر را تقویت خواهد کرد. در این میان توجه سیاستگذار به وضعیت بورس نیز از مواردی است که به جذب نقدینگی کمک می‌کند؛ موضوعی که البته به نظر می‌رسد مورد غفلت قرار گرفته است.

حال بورس اوراق ‌بهادار تهران با موارد متعددی نظیر نرخ سود سپرده بانکی، کلاف سردرگم عرضه خودرو، تشدید بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران نسبت به فضا‌‌‌‌‌سازی‌‌‌‌‌های اخیر و فاصله دو نرخ نیما و آزاد که به‌طور مشخص سودآوری صنایع و شرکت‌های بورسی را تحت‌تاثیر منفی قرار می‌دهد، مواجه است. در جریان معاملات روزهای آینده اگر شوک جدیدی به بازارها مخابره نشود، بدون شک بازار سهام باز هم می‌تواند رشد را ثبت کند. اگرچه هم‌اکنون معامله‌گران در برهه کنونی چندان تمایلی به افزایش تحرک در بازار ندارند، اما این شرایط پایدار نخواهد ماند و در میان‌مدت رونق به بازار باز خواهد گشت. به هر روی وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام و شرایط دوگانه حاکم بر وضعیت سیاسی، برای بازارها عایدی جز عدم‌اطمینان و ابهام در بر نداشته است.