گروه بنگاه‌ها: در سومین اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران با اهدای تندیس از علی سنگینیان، مدیرعامل تامین سرمایه امین تجلیل شد. این مراسم با حضور محسن جلال‌پور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران و جمعی از معدن‌کاران و فعالان صنایع معدنی ایران در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی امین، جلال‌پور رئیس اتاق ایران در این همایش گفت: با توجه به خطرپذیر بودن وابستگی به درآمدهای نفتی که منجر به ناتوانی دولت در تامین بودجه‌های عمرانی شده است، توجه به معدن و تکمیل زنجیره صنایع معدنی برای نقش‌آفرینی بیشتر در تامین بودجه‌ها ضروری است.

وی افزود: به علت کاهش بودجه‌های عمرانی، 400 هزار میلیارد تومان طرح‌های نیمه تمام روی دست دولت مانده است که سالانه 60 هزار میلیارد تومان برای کشور هزینه دارد، از این رو باید با تدبیر و راهکارهای لازم، معدن را به جایگزینی برای تامین منابع مورد نیاز دولت تبدیل کرد.

جلال‌پور اضافه کرد: توجه به معدن و صنایع معدنی و تکمیل زنجیره‌های ارزش در این صنعت می‌تواند ما را به اجرایی شدن بندهای اقتصاد مقاومتی در این باره نزدیک کند، البته بخش خصوصی باید در این زمینه به‌طور جدی وارد عمل شود.

وی گفت: برای تکمیل زنجیره ارزش و توسعه صنایع معدنی وزارتخانه مربوط باید راهبردی را به منظور جذب سرمایه‌گذاری تعریف کند، البته در جذب سرمایه‌گذاری، نگاه جدی به فضای کسب و کار از اصلی‌ترین نیازهای کشور است، زیرا فضای کسب و کار کشور از دیوان سالاری حاکم رنج می‌برد.

رئیس اتاق ایران با بیان اینکه دولت در ایجاد آرامش و ثبات در بازار خوب عمل کرده است، افزود: برای خروج از رکود و ارتقای فضای کسب و کار باید تلاش بیشتری کرد که یکی از آنها چابک شدن دولت است، زیرا جذب سرمایه‌گذاری نیاز به فضای کسب و کار مترقی و دولت چابک دارد.

وی افزود: در حوزه معدن به علت وابستگی بیش از حد به منابع نفتی، به اکتشاف توجه کافی نشده است و با توجه به شرایط کنونی اکتشاف و مناقصه‌های مربوط در کشور، مشاهده می‌کنیم که در عمل فضا برای حضور بخش خصوصی کمرنگ شده است که در این باره باید روش‌های جدید و بهره‌ورانه را در پیش گرفت.

محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران نیز در این همایش تکمیل زنجیره ارزش و توجه به فرآوری، توسعه مناطق محروم و اشتغال‌زایی در آن، سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف به ویژه از طرف بخش خصوصی و تحقق بندهای اقتصاد مقاومتی در حوزه معدن را ازجمله عواملی بیان کرد که می‌تواند نقش معدن را در تولید ناخالص ملی کشور افزایش دهد.

همچنین حسین میرمحمدصادقی، رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی اتاق ایران با بیان اینکه ایران در تنوع مواد معدنی رتبه 15 و در ذخایر سنگ‌های تزئینی رتبه دوم جهان را داراست، گفت: ذخایر کشف نشده معدن در کشور دو تا سه برابر ذخایر کشف شده است، اما به علت نبود حمایت‌های دولتی، تا کنون توجه کافی به حوزه اکتشاف نشده است.

وی با بیان اینکه حمایت دولت از معدن و صنایع معدنی شامل ارائه تسهیلات به بخش خصوصی با حذف دیوان سالاری‌های زاید است، افزود: اگر حمایت‌های دولت به ویژه از بخش خصوصی در حوزه معدن شکل نگیرد نمی‌توان به اهداف مد نظر معدن در سند چشم‌انداز دست یافت.