شماره روزنامه ۶۱۹۰
|

شاخص‌های سهامی در جستوجوی تعادل هستند؟

دنیای اقتصاد: یک روز منفی دیگر در بورس تهران به اتمام رسید و این موضوع با سرخ‌پوشی بخش اعظم نمادها در بازار همراه بود.

چرا صف‌های فروش نمادهای بزرگ جمع شد؟

دنیای اقتصاد: بورس تهران از همان دقایق ابتدایی معاملات روز دوشنبه بر مدار نزول قرار گرفت و تمامی شاخص های بازار سرمایه با کاهش ارتفاع همراه شدند.

    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • پشت پرده ورود پاییزی سهامداران به بورس؛

    حرکت بورس هم‌پای ابررقیبان خود در مسیر صعودی

    دنیای اقتصاد: شاخص‌کل بورس از محدوده یک میلیون و ۹۷۰ هزار واحدی تجربه‌ شده در دوم آبان، تاکنون رشد ۳۷ درصدی را به ثبت رسانده که این وضعیت سبب شد تا توجه سرمایه‌گذاران به سمت بازار سهام جلب شود.
  • حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نشان از رونق بخش صنعت چین می‌دهد

    امیدواری به PMI چینی‌ها محقق می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: تحلیلگران اقتصادی به حفظ رونق بخش تولید چین در ماه پایانی سال امیدوارند؛ به خصوص اینکه در این ماه، قیمت فروش آهن و فولاد در چین و حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نیز این پیش‌بینی را تایید می‌کند و درصورتی که داده رسمی چین نیز شاخص مدیران خرید بخش تولید را برای سومین ماه متوالی در فاز رونق اعلام کند؛ کامودیتی‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی به رشد تقاضا و افزایش قیمت در هفته‌های ابتدایی ۲۰۲۵ امیدوار می‌شوند.
  • شاخص‌های سهامی در جستوجوی تعادل هستند؟

    گام دوم اصلاح بورس

    دنیای اقتصاد: یک روز منفی دیگر در بورس تهران به اتمام رسید و این موضوع با سرخ‌پوشی بخش اعظم نمادها در بازار همراه بود.
  • چرا صف‌های فروش نمادهای بزرگ جمع شد؟

    بازی‌خوانی بورس در نیمه اول

    دنیای اقتصاد: بورس تهران از همان دقایق ابتدایی معاملات روز دوشنبه بر مدار نزول قرار گرفت و تمامی شاخص های بازار سرمایه با کاهش ارتفاع همراه شدند.
  • به‌رغم رشدهای دو ماه اخیر، بورس همچنان جامانده‏‏‏‏‏‏‌ترین بازار دارایی است؛

    اصلاح بورس با پرچم‌داری بزرگان

    بورس تهران بعد از یک دوره افزایش پرشتاب قیمت‌ها، چند روزی است که گرفتار افزایش عرضه شده‌است که البته بعد از رشدهای قابل‌توجهی که در قیمت سهام و صندوق‌های مختلف بازار در این مدت حادث شد، امری طبیعی تلقی‌می‌شود.
  • شاخص کل در دو روز ۲.۵ درصد افت داشت؛

    اصلاح موقت یا سکوی پرتاب؟

    بازار سرمایه که در ماه‌های اخیر با عبور از محدوده‌های مقاومتی کلیدی، روندی صعودی و پرقدرت را تجربه کرده بود، این روزها در مسیر اصلاح قرار گرفته است. شاخص کل بورس که با حمایت عوامل بنیادی، همچون حذف دلار نیما، افزایش نرخ ارز توافقی و بهبود حاشیه سود شرکت‌ها، توانسته بود از سقف‌های تاریخی عبور کند، اکنون به دلیل نزدیکی به مقاومت‌های تکنیکال و افزایش فشار فروش، وارد فاز استراحت شده است.
  • «دنیای‌اقتصاد» گزارش می‌دهد؛

    زیر و بم تبعات ناترازی انرژی بر صنایع بورسی

    ایران از چندی پیش با کمبود انرژی مواجه شده است و به همین دلیل قطعی‌هایی را تجربه می‌کنیم. ناترازی انرژی در حال حاضر یکی از چالش‌های مهم اقتصاد ایران محسوب می‌شود و می‌تواند تمامی صنایع و در نهایت کل اقتصاد را تحت‌تاثیر قرار دهد.
  • چه مخاطراتی بازار جهانی سهام را تهدید می‌کند؟

    شرط‏‏‏‏‏‏‌‌بندی سرمایه‌گذاران بر بازی جمع صفر

    این روزها ‌‌‌‌‌‌‌آشفتگی سیاسی همه‌جا را فراگرفته‌است. این شرایط نه‌تنها در خاورمیانه بلکه در کشورهایی مانند فرانسه و آلمان مشهود است. در کشورهایی مانند ایالات‌‌‌‌‌‌‌متحده، دودستگی سیاسی تشدید شده‌است. ممکن است دلیل اصلی این وضعیت در نقاط مختلف متفاوت باشد، اما مشکل بنیادی واضح به‌نظر می‌رسد؛ وقتی استاندارد زندگی بهبود پیدا نمی‌کند، راضی نگه‌داشتن رای‌‌‌‌‌‌‌دهندگان در کشورهای دموکراتیک بسی دشوار است.
  • بورس در دو راهی صعود و ریزش

    در روزهای اخیر، بازار سرمایه با فراز و نشیب‌‌‌‌‌‌هایی مواجه بوده که نشانه‌هایی از تغییر در روند معاملات و رفتار سرمایه‌گذاران را آشکار کرده‌است. با وجود رشد قابل‌‌‌‌‌‌توجه شاخص‌کل در هفته‌های گذشته، فشار فروش در نمادهای شاخص‌‌‌‌‌‌ساز و صف‌‌‌‌‌‌های فروش سنگین در برخی سهام، شاخص را از شکستن مرزهای مقاومتی بازداشت. این وضعیت، همراه با کاهش ارزش معاملات به حدود ۱۲‌هزار ‌میلیارد‌تومان و خروج نقدینگی حقیقی، سوالاتی درباره آینده بازار ایجاد‌کرده‌است.
  • سه سکانس از بورس

    دنیای اقتصاد: شاید بتوان هفته دوم زمستان را شروع فصل جدیدی برای بورس تهران نامید. با آغاز هفته دوم معاملات این ماه، شاخص سهام روند نزولی را تجربه کرد و نتوانست طی روزهای شنبه و یکشنبه رضایت اهالی بازار سرمایه را جلب کند. صعود چشمگیر بورس تهران در هفته گذشته با عبور شاخص از قله تاریخی و دو کانال‌شکنی در هفته نخست دی‌ماه همراه بود.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • بازار سهام از لنز کارشناسان؛

    سه‌راهی بورس در دوشنبه

    دنیای اقتصاد: سرانجام ترمز رشد بورس تهران کشیده شد، این در حالی است که کارشناسان بازار سرمایه معتقدند در وضعیت کنونی بازار سهام با سه سناریوی محتمل روبه‌رو است.
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    ورود بورس به دالان اصلاح

    دنیای اقتصاد: بورس تهران همانند سایر بازارهای سرمایه‌گذاری امروز روندی کاهشی را دنبال کرد.
  • محتمل‌ترین سناریوی معامله‌گران؛

    چرا بورس ریخت؟

    دنیای اقتصاد: آیا بورس تهران وارد مسیر جدیدی شده است؟ شاخص کل بازار سرمایه پس از سه روز جولان در کانال۲.۸میلیون واحد، در روز یک­شنبه با افت ۱.۷۶درصدی به سطح ۲میلیون و ۷۷۷هزار واحد رسید که بیش­­ترین نوسان منفی روزانه از ۱۴مرداد امسال محسوب می‌شود.
  • جدال اشتیاق و تردید ادامه دارد؛

    روز حساس بورس

    دنیای اقتصاد: بورس تهران در هفته‌های اخیر شاهد رکورد‌شکنی‌های متعدد بود. این در حالی است که اکنون ابهامات بسیاری پیرامون تداوم رشد پایدار بازار سهام وجود دارد.
  • ارزش معاملات خرد از ۱۶.۸ همت عبور کرد؛

    کوچ نقدینگی به سهام کوچک

    شاخص‌کل بورس تهران در همان ساعات ابتدایی معاملات روز گذشته با عقب‌نشینی از محدوده‌های ۲‌میلیون و ۸۴۸‌هزار‌واحدی کار خود را آغاز کرد. با وجود اینکه از همان ابتدای به‌صدا درآمدن زنگ معاملات هفته دوم دی ماه نمادهای شاخص‌ساز بازار صحنه پیکار خریداران و فروشندگان بود، اما برآیند جریان نقدینگی در نهایت به نفع سهام شاخص‌ساز و لیدرمحور بازار نبود.
  • سیگنال مهم از چرخش تقاضای سهامی

    مثلث صعود بورس

    صدرنشینی بورس همچنان در زمستان ادامه دارد. در هفته‌ای که گذشت بازار سهام نشان داد در میان رقبایش، یعنی بازار ارز و طلا، همچنان می‌تواند به تاخت‌و‌تاز قیمتی ادامه دهد. اگرچه روز گذشته، شاخص کل بازار استراحت را در اولویت خود قرار داد تا فضا برای جولان سهام بعد از رشد قابل‌توجه شاخص‌سازها فراهم شود، اما بر اساس اظهارات کارشناسی برخی حلقه‌های حمایتی می‌توانند شرایط صعود پرقدرت بورس را تداوم بخشند.
  • پیشی‌گرفتن سهام خرد و متوسط از شاخص‏‏‏‏‏‏‌سازان‌؛

    فرصتی جدید یا تهدیدی پنهان؟

    روند معاملات اخیر بورس تهران حکایت از تحولی معنادار دارد؛ رشد سهام خرد و متوسط در مقابل افت نمادهای شاخص‌‌‌‌‌‌‌ساز. این واگرایی که در افزایش شاخص هموزن و همزمان کاهش شاخص‌کل نمود یافته، نشانه‌‌‌‌‌‌‌ای از جابه‌‌‌‌‌‌‌جایی جریان نقدینگی به سمت صنایع کوچک‌‌‌‌‌‌‌تر است. چنین تحولی، علاوه‌بر آنکه جذابیت سهام خرد را برجسته می‌کند، مسائل عمیق‌تری را درباره ساختار بازار و رفتار سرمایه‌گذاران نمایان می‌سازد.
  • آغاز به‌کار اولین SME در ایران

    روز شنبه مورخ ۸ دی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماه در اولین روز معاملاتی هفته، بازار نوآفرین به‌طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. در روز گذشته، مراسم آغاز معاملات رسمی بازار نوآفرین با حضور حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق‌بهادار، محمدعلی شیرازی، مدیرعامل فرابورس در فرابورس ایران و معاونت علمی رئیس‌جمهور برگزار شد. به‌زعم برخی از فعالان و کارشناسان این بازار می‌تواند بستری را فراهم کند که شرکت‌هایی که در آینده پتانسیل سودآوری، رشد و نوآوری بالایی دارند، شناسایی‌شده و از طریق بازار سرمایه تامین مالی کنند، همچنین سرمایه‌گذاران با شرکت‌هایی با مقیاس متوسط و کوچک بیشتر آشنا خواهند شد و این شرکت‌ها هم از مواهب بازار سرمایه بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بهره نخواهند ماند.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • آنچه در کدال گذشت؛

    مجوز افزایش نرخ یک شرکت بورسی

    دنیای اقتصاد: در روز جاری سه بانک در سامانه کدال افشا ارائه کردند. همچنین بانک شهر از برگزاری مزایده به جهت واگذاری ۵۲رقبه از املاک مازاد خود خبر داد. در این میان بانک دی نیز خبر عرضه ۶۸درصدی تولید برق دماوند از طریق مزایده را اعلام کرد.
  • «دنیای اقتصاد» در پادکست «تریبون بورس» بررسی کرد؛

    نیش ترمز بورس در نخستین روز هفته

    امروز ۸ دی شاخص کل با افت ۷۵ درصدی به ۲ میلیون و ۸۲۷ هزار واحد رسید، درحالی‌که شاخص هم‌وزن یک درصد مثبت شد. تحلیل کامل وضعیت بازار و جزئیات معاملات را در پادکست تریبون بورس بشنوید.
  • ارزش معاملات خرد به ۱۷ همت رسید؛

    تغییر فرمان بورس‌بازان

    دنیای اقتصاد: در حالیکه هفته گذشته بورس تهران سرتاسر صعودی بود، امروز شاخص کل این بازار پس از ۶ روز، کاهش یافت و با افت ۰.۷۵ درصدی در محدوده ۲ میلیون و ۸۲۷ هزار واحد قرار گرفت. همچنین در این روز ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق های سهامی) ۱۹ درصد کاهش یافت و به ۱۶ هزار و ۸۷۹ میلیارد تومان رسید.
  • وضعیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری بررسی شد؛

    روز سرخ صندوق‌­های اهرمی و بخشی

    دنیای اقتصاد: در معاملات روز شنبه ،۸ دی‌ماه صندوق­‌های سرمایه­‌گذاری و صندوق­‌های طلا با رشد قیمتی همراه شدند؛ اما خروج پول قابل­ توجهی را هم تجربه کردند. صندوق‌­های اهرمی و بخشی نیز با افت قیمت­‌ها و خروج پول حقیقی مواجه شدند.
  • «دنیای‌اقتصاد» از میانه معاملات گزارش می‌دهد؛

    ورق معاملات بورس تهران به نفع نمادهای کوچک برگشت؛ آغاز رالی کوچکترهای بورسی؟

    دنیای اقتصاد: در جریان معاملات اولین روز از هفته دوم دی ماه، از همان ابتدا تقاضا برای نمادهای کوچکتر که زیرمجموعه ای از دو شاخص هم‌وزن و فرابورس محسوب می شوند افزایش یافت.
  • وضعیت بازار سهام در هفته دوم دی‌ماه بررسی شد؛

    سکانس پایانی درخشش بزرگان؟

    دنیای اقتصاد: باتوجه به اقبال اهالی بازار سرمایه در روزهای پایانی هفته گذشته نسبت به نمادهای کوچک، یک ابهام به وجود می‌آید. آیا در هفته پیش‌رو نقش‌آفرینی بزرگان بورسی به پایان می‌رسد؟ برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند در روزهای آینده شاهد نمایش قدرتمند نمادهای کوچکتر خواهیم بود.