دفاع از وزارت ارتباطات از تبدیل ودایع به سهام
مهر- تبدیل ودایع مخابرات به سهام، بدهی شرکت مخابرات را تسویه میکند. معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره خصوصیسازی در بخش مخابرات گفت: پیشبینی میشود عرضه سهام در شرکت مخابرات از نیمه دوم سالجاری آغاز شود به گونهای که ۲۰درصد از سهام هر شرکت، قابل خصوصی شدن در اختیار دولت و مابقی به دو صورت بلوکی و خرد عرضه میشود.
وفا غفاریان، درباره وضعیت مالکیت و اداره شرکتها پس از خصوصی شدن گفت: هر ۲۰درصد از سهام به صورت هیات مدیره اداره میشود و نکته مهم این است که سازمان خصوصیسازی نیز بر نحوه اداره و عملکرد هیاتمدیره نظارت میکند.
وی پیشبینی کرد در سالجاری ۵۱درصد از بخش مخابرات خصوصی شود. وی درباره تبدیل ودیعه به سهام گفت: از ابتدای فعالیت شرکت مخابرات، شیوه ثبتنام براساس ودیعه استوار بوده در صورتی که در دیگر کشورهای دنیا تلفن به صورت پیش پرداخت واگذار میشود.
به گفته معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ودیعه تلفنهای ثابت اضافه کرد: ودیعه تلفن ثابت از سال ۱۳۲۰ تاکنون روندی رو به رشد داشته و از ۱۰ به ۱۰۰هزار تومان رسیده، اما در تلفنهمراه این موضوع عکس تلفن ثابت است، زیرا ودیعه تلفن همراه در آغاز واگذاریها ۲۹۰هزار تومان بوده که امروز، این رقم به ۱۹۰هزار تومان کاهش یافته است. وی ادامه داد: در نتیجه هماکنون مشترکین تلفنهمراه ۲۹۰،۲۶۰ و ۱۹۰هزار تومان، ودیعه نزد شرکت مخابرات دارند و اگر مشترکی قصد مسترد کردن تلفن خود را داشته باشد میتواند این ودیعه را از شرکت مخابرات دریافت کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۴میلیارد تومان از دارایی شرکت مخابرات ودیعه است، افزود: تاکنون درباره سرنوشت ودایع و تبدیل آنها به سهام به دنبال خصوصیسازی، بحثهای زیادی صورت گرفته است، اما هنوز به جمعبندی واحدی دست نیافتهایم، در نتیجه فعلا ودایع در اختیار شرکت مخابرات میماند. وی تبدیل ودایع به سهام را اقدامیبسیار مثبت دانست و ادامه داد: اگر ودایع به سهام تبدیل شود ارزش آن روز به روز و با تحولات بازار افزایش مییابد و از سویی دیگر، بدهی شرکت مخابرات نیز در این باره صفر میشود.
غفاریان همچنین درباره جذب سرمایه در بخش مخابرات با خصوصیسازی گفت: ممنوعیتی برای حضور سرمایهگذاران خارجی و داخلی در این بخش وجود ندارد و پیشبینی میشود سرمایه زیادی جذب خرید سهام شرکتهای مخابراتی شود. رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی نیز درباره خصوصیسازی شرکتهای مخابراتی گفت: پیشبینی میشود از نیمه دوم سالجاری خصوصیسازی در مخابرات آغاز شود اما نکته مهم این است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمانی که لایحه مربوط به این بخش به قانون تبدیل میشود، شفافیتهای میان تصدیگری و حاکمیتی را مشخص کند و موارد مربوط به تصدیگری را افزایش ندهند و در جهت کاهش آن گام بردارند.
ارسال نظر