موج- عضو شواری عالی کانون کارگزاران گفت: در نظر داریم تا به منظور بررسی معافیت‌های مالیاتی، جلساتی را با مقامات وزارت دارایی داشته باشیم.

وی از مالیات اعضا خصوصا تخفیف، مسائل مربوط به ماده ۵۷، مسائل مربوط به عرضه‌های اولیه، عملکرد و فعالیت سازمان خصوصی‌سازی به عنوان دلایلی نام برد که برگزاری این جلسات را از سوی کانون ضروری می‌سازد. خرازی ادامه داد: در برنامه شورا برگزاری جلساتی را با معاونان وزیر امور اقتصاد ودارایی و رییس شورای بورس قرار داده‌ایم تا با طرح مشکلات کانون، کارگزاران و بازار، پیشنهادها و راه حل‌های خود را ارائه دهیم.

وی از تعرفه‌ها و تخفیف‌های کارگزاران به عنوان مباحث جدی پیش روی کارگزاران و شورای عالی کانون کارگزاران نام برد.

به گفته عضو شورای عالی کانون کارگزاران، کارگزاران تنها در خصوص عرضه‌های خصوصی‌سازی تا ۵۰‌درصد و معاملات عمده وبلوکی از سوی کانون کارگزاران مجاز به اعمال تخفیف در کارمزدهای معاملاتی خود شده‌اند، چرا که در هر فقره از معاملات عمده و بلوکی، سقف کارمزد ۱۰‌میلیون تومانی کارگزاران پر می‌شود که در این حالت به کارگزاران اجازه تخفیف طبق تفاهمی با مشتریانشان داده

شده است.

وی تصریح کرد: کانون تاکید کرده است که به دلایل مختلف صنفی و همچنین جلوگیری از رقابت ناسالم و در پی آن تحلیل توان فعالان این صنف، کارگزاران در هیچ مورد دیگری تخفیف ندهند.

وی ادامه داد: ضمن اینکه ظاهرا تخفیف‌های اعمال شده از سوی کارگزاران (در دو مورد تعیین شده) به عنوان هزینه‌های مورد قبول مالیاتی از آنها پذیرفته نمی‌شود و کارگزاران باید مالیات کل کارمزد خود را پرداخت کنند. خرازی متذکر شد: در حالی که آن بخش از تخفیفات اعمال شده از سوی کارگزاران به سازمان خصوصی‌سازی تخفیفی به دولت برای کمک به خصوصی‌سازی و عرضه‌های دولت است.

وی اضافه کرد: در این راستا باید مکاتباتی از سوی کانون با شورای عالی مالیاتی صورت گیرد.

هشدار برای کارگزاری‌های غیرفعال

وی با اشاره به مصوبه سازمان بورس به کارگزاران بورس کشاورزی یادآور شد: از ۲۰ کارگزاری که در بورس کشاورزی پذیرفته شده‌اند، تنها ۸کارگزاری در این بازار معامله داشته‌اند.

وی ادامه داد: حداقل ۱۲ شرکت کارگزاری در طول ۲ دوسال گذشته از زمان تاسیس بورس کشاورزی هیچ معامله‌ای نداشته‌اند که این امر باعث شده تا سازمان بورس در قالب مصوبه‌ای به صورت مشروط حضور آنها را در بورس کشاورزی بپذیرد. مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی تصریح کرد: چنانچه این کارگزاران طی زمان تعیین شده فعال نشوند، پروانه کارگزاری آنها لغو می‌شود. به گفته وی، این مصوبه از زمان شروع کانون برای این کارگزاران اعمال شده است.

اخذ تاییدیه از سازمان بورس

خرازی درباره فرآیند ثبت کانون گفت: تاییدیه اعضای هیات عامل و مجوز سازمان بورس خطاب به اداره ثبت شرکت‌ها را از سوی سازمان بورس دریافت نکرده‌ایم که احتمالا در هفته جاری این مجوز و تاییدیه از سوی سازمان دریافت می‌شود.

به گفته وی، سازمان بورس تنها هیات عامل کانون کارگزاران را به صورت شفاهی تایید کرده است و اما هنوز نامه تاییدیه آنها از سوی سازمان بورس به کانون ارسال نشده است.

وی ادامه داد: اگر این مدارک مورد نیاز را دریافت کنیم، وکیل کانون کارهای ثبت را انجام می‌دهد و در هفته جاری ثبت کانون صورت می‌گیرد.

وی دریافت اطلاعات کاملی از اعضا را در مراحل بعدی برنامه‌های کانون برشمرد و گفت: تلاش شده است تا با طراحی پرسش نامه‌هایی، اطلاعات مربوط به اعضا جمع‌آوری شود، ضمن اینکه در این مرحله اشکالات پرسش‌های تکمیل شده از اعضا نیز رفع می‌شود.

وی درخصوص بودجه و تامین مالی فعالیت‌های کانون اظهارداشت: مسائل مالی کانون از طریق تعیین ورودیه، حق عضویت ثابت و متغیر اعضا تامین می‌شود که شورای عالی کانون کارگزاران پس از ثبت کانون باید به تعیین میزان بودجه و تعیین ورودیه و حق عضویت ثابت و متغیر بپردازد.

وی اضافه کرد: همچنین بررسی مسائل مرتبط با محل کانون نیز از دیگر برنامه‌هایی است که در فعالیت‌های هیات مدیره و مدیران هیات عامل تعریف شده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر کانون برای انجام فعالیت‌های خود نیازمند طراحی فرم‌های حسابداری، اداری و جمع‌آوری و بروزرسانی اطلاعات اعضا است.