یک سال عملکرد سازمان بورس تشریح شد
گروه بورس – علیرضا باغانی: آخرین اقدامات و برنامههای سازمان بورس دیروز در اولین کنفرانس مطبوعاتی رییس سازمان بورس تشریح شد.
پذیرهنویسی عمومی شرکت بورس هفته آینده آغاز میشود
گروه بورس - علیرضا باغانی: آخرین اقدامات و برنامههای سازمان بورس دیروز در اولین کنفرانس مطبوعاتی رییس سازمان بورس تشریح شد. به گزارش خبرنگار ما، دیروز «علی صالحآبادی» در جمع خبرنگاران، وضعیت بازار را بسیار عادی و روان توصیف کرد و گفت: امسال در ۷۰درصد از روزهای معاملاتی، شاخص کل بازار مثبت بود و ورود سرمایهها و نقدینگی به بازار نشان میدهد که بازار نسبت به مسائل و پارامترهای سیاسی و روانی از جمله مسائل هستهای توجهی ندارد.
وی سپس به اقدامات یک ساله سازمان بورس در خصوص تدوین و اجرای آییننامه انضباطی شرکتها، مقابله با تقسیم سود موهوم و کاغذی، مخالفت باافزایش سرمایههای فاقد توجیه منطقی، اشاره کرد و گفت: کارهای زیادی در خصوص اجرای قانون جدید انجام شده است و قانون جدید بازار اوراق بهادار استعداد و پتانسیل زیادی دارد که میتواند بورس کشور را در سطح بورسهای جهانی ارتقا دهد.
وی تاسیس شرکت تامین سرمایه، تاسیس و فعالیت نهادهای مالی در بازار سرمایه، افزایش تعداد شرکتهای سرمایهگذاری، تاسیس صندوقهای سرمایهگذاری، به کارگیری ابزارهای مشتقه برای تعدیل ریسک بازار، امکان تاسیس بازار فرابورسی را از جمله فرصتهایی دانست که قانون برای مجریان امکان اعمال آن را فراهم میکند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر مشغول تدوین بازار خارج از بورس هستیم و امیدواریم در سال آینده اولین بازار فرابورسی تاسیس شود.
صالحآبادی تصریح کرد: نبود بازار فرابورسی باعث شد که سطح شفافیت بازار کاسته شود و راهاندازی این بازار باعث میشود که شفافیت شرکتها در بازار تقویت شود.
وی در خصوص سایر دستاوردهای مدیریتی سازمان بورس طی سال گذشته، گفت: تا هفته آینده مراحل پذیرهنویسی عمومی شرکت بورس آغاز شده و شرکت تا پایان شهریور ماه راهاندازی و وظایف محوله قانونی را انجام میدهد.
وی ادامه داد: نرمافزار معاملاتی جدید این امکان را میدهد که از ابزاری جدید نظیر ابزارهای مشتقه استفاده شود.
همچنین با نرمافزار جدید شمار ایستگاههای معاملاتی تا سطح ۲هزار ایستگاه افزایش خواهد یافت.
وی ابلاغ سیاستهای اقتصادی جدید معطوف به بند «ج» اصل ۴۴ را از دیگر رویدادهایی دانست که میتواند بورس را بزرگ کند.
صالح آبادی افزود:این بزرگترین پیام برای بورس بود که باعث تحرک بازار سرمایه میشود.
صالحآبادی افزود: به این منظور کار گروه مشترک بورس و سازمان خصوصیسازی تشکیل شده و برخی از شرکتهایی که دارای شرایط پذیرش در بورس هستند، مشخص شده و اکنون شرکتهایی نظیر سازمان گسترش، آمادگی ورود به بورس را دارد، اما باید اساسنامهاش تغییر کند، شرکت فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ذوبآهن اصفهان، مس سرچشمه و آلومینیوم ایران هم از دیگر شرکتهایی هستند که در حال مذاکره با بورس و سازمان خصوصیسازی است، برخی شرکتها نیز در حال مطالعه هستند.
صالحآبادی درباره نمادهای متوقف، گفت: تا شرکتها اطلاعات شفاف ندهند، امکان بازگشایی نمادها وجود ندارد. اگر شرکتهایی که نمادشان بسته است، اطلاعات شفاف ارائه دهند و به بازار منعکس کنند، نمادشان باز میشود. اگر هم شرکتی خود را با شرایط سازمان بورس منطبق نکند، وارد تابلوی چهارم میشود.
وی ادامه داد: شرکتهایی که تا سال ۸۵ در تابلوی چهارم قرار داشته باشند، در صورتی که شرایط ورود به بورس را احراز نکنند، از بورس خارج خواهند شد.
هماکنون مهلت قانونی یکصد شرکت که تا ۳۱مرداد بوده، تمام شده و در حال حاضر کارشناسان بورس جوابهای شرکتها را بررسی میکنند و تا ۱۵شهریور هم دستورالعمل معامله در تابلوی چهارم تصویب و از اول مهرماه اجرا میشود، بنابراین شرکتهای مزبور از مهرماه به تابلوی چهارم منتقل خواهند شد.
رییس سازمان بورس درباره حجم سرمایه شرکت سهامی بورس، گفت: سرمایه ۱۵میلیارد تومانی شرکت بورس متناسب با نیاز روز بورس و متناسب با سودآوری شرکت است. جمعبندی ما این است که سرمایه ۱۵میلیارد تومان، یک سرمایه منطقی است و میتواند نیاز شرکت را برآورده کند و در نهایت میتواند افزایش سرمایه دهد.
وی درباره وضعیت تالارهای منطقهای، گفت: تکلیف تالارهای منطقهای باید توسط شرکت بورس روشن شود و البته این تالارها به کار خود ادامه خواهند داد.وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره تخلف کارگزاریها و عدم رعایت نوبت و سفارش خرید یا فروش مشتری، گفت: رعایت حق مشتری باید توسط یک سیستم پشتیبانی و انجام شود. تجربه دنیا نشان میدهد که کارگزارها باید در دفاتر کارگزاری، سیستم Order Book را راهاندازی کنند.
در این زمینه برخی از کارگزاران برای استفاده از این سیستم اعلام آمادگی کردهاند. شرکت خدمات بورس در حال خرید سیستم
Order Book است و ما به فکر این مشکل هستیم تا کارگزاری، نتواند حق تقدم و رعایت خرید یا فروش را به هم بزند.
وی همچنین در خصوص لغو حجم مبنا و تعیین سیاست حجم مبنا گفت که ما اعتقاد به حجم مبنا و درصد نوسان داریم و ممکن است حجم مبنا تعدیل شود، اما برداشته نمیشود.
ارسال نظر