گروه بورس- توماس اس بولکووسکی در مقاله ترس از موفقیت خود در مطلبی با عنوان راه‌حل‌ها می‌نویسد: برای غلبه بر ترس در سرمایه‌گذاری چه باید کرد؟ او راه‌حل‌های زیر را پیشنهاد می‌دهد: ۱. سودها و زیان‌ها را نادیده بگیرید.

بر اینکه چه اندازه پول به دست می‌آورید، تمرکز نکنید. در عوض، بر تکنیک خود متمرکز شوید. به این سوالات برای خود پاسخ دهید. آیا در زمان مناسب خرید کرده‌اید؟ آیا زود از سهم خارج شدید یا بیش از حد سهام مورد نظر را نگهداری کرده‌اید؟ چه تکنیکی می‌توانست سودآوری شما را افزایش دهد؟ آیا اگر بازارها ریسک بیشتری داشتند، میزان خرید خود را متعاقب آن افزایش می‌دادید؟ آیا هنگامی که خطر بازارها کمتر است، مقدار خرید خود را در یک سهام خاص افزایش می‌دادید و همزمان تنوع بخشی را رعایت می‌کردید؟

تمام این سوالات بر چگونگی انجام کار و نه پول تاکید می‌کنند. اجازه ندهید که یک شکست و زیان، توانایی بالقوه شما برای یک سود قابل توجه را از بین ببرد.

۲. با تصویری که از خود ساخته‌اید بجنگید و آن را شکست دهید.

افرادی که تصور بسیار خوبی از خودشان دارند یا کمی مغرور هستند، به طور معمول ترس بیشتری از موفقیت دارند. اگر کمی لجباز و سرسخت هستید و حاضر نیستید، به خاطر تصوراتی که از خودتان دارید، شواهد را مبنی بر آینده نامناسب سهامی که خریداری کرده‌اید، بپذیرید، به احتمال بسیار زیاد به معامله‌گری که می‌خواهید تبدیل نخواهید شد. یاد بگیرید به صدای درونتان که به شما می‌گوید اشتباه کرده‌اید و هنگام فروش است، گوش دهید. اجازه ندهید کار به جایی برسد که صدای درونتان مجبور شود فریاد بزند «آن سهم را بفروش».

گوش دادن به پند و مشاوره دیگران خوب است، مشروط به اینکه بر تحقیقات و اطلاعات و دانسته‌های خودتان سایه نیفکند. برخی اوقات تلویزیون یا مشاوران به اصطلاح خبره حرف‌های اشتباهی می‌گویند و شما را گمراه می‌کنند. یاد بگیرید که به برنامه معاملاتی خودتان عمل کنید و به نطق مشاوران که اغلب کهنه و تکراری است، گوش ندهید. در عوض سعی کنید نصیحت‌های آنان را با برنامه معاملاتی خود ترکیب کنید تا بهترین فرمول را به دست آورید.

عوامل مهمی که موفقیت و شکست شما را تعیین می‌کنند، کشف کنید و تا جایی که ممکن است عوامل مربوطه را تقویت کنید.

۳. تغییر را بپذیرید.

بازارها در طول زمان تغییر می‌کنند. به طور مثال، بازار صعودی منفی می‌شود یا برعکس؛ یا اینکه بازار با ریسک کم به بازار با ریسک زیاد تبدیل می‌شود و برعکس. بنابر این، باید متعاقب این تغییرات برنامه معاملاتی و شیوه معاملات خود را تغییر دهید. همچنین، نگرش و درک خود از جهان اطرافتان را تغییر دهید. با تغییر تصویری که از خود در ذهنتان ساخته‌اید و مقابله با جنبه‌های محدود‌کننده‌ای که باعث شکست شما در گذشته شده‌اند، تغییر را پذیرا باشید.

برای از بین بردن ترس از موفقیت، مسوولیت کارها و تصمیمات خود را بپذیرید. معامله‌ای که خوب پیش نرفته به خاطر گوش فرادادن به نصیحت‌های متخصصان و تحلیل‌گران نیست؛ بپذیرید که گاهی اوقات اشتباه می‌کنید و بازارها در جهت‌های غیرقابل پیش‌بینی حرکت می‌کنند. از طریق یک برنامه معاملاتی که تمام این احتمالات را پوشش دهد و همچنین با توجه به احساساتتان، برای تمام پیامدها آماده شوید. سعی کنید بفهمید محدوده راحتی عاطفی شما چه اندازه است و در جهت گسترده کردن محدوده‌های آن تلاش کنید.

یاد بگیرید اضطراب مربوط به معاملات را به عنوان یک عامل بازدارنده نبینید و آن را یک فرصت و موقعیت تلقی نمایید. اعتماد به نفس لازم برای کشیدن ماشه و انجام تصمیمات را داشته باشید. در هنگام معامله، تردید و دودلی نداشته باشید.

۴. اهداف خود را تعیین نمایید.

درک کنید که معامله قرار است برای شما چه چیز یا چیزهایی به ارمغان آورد. آیا معامله برای این است که آزادی لازم برای اینکه عصرها بیکار باشید، را داشته باشید؟ آیا می‌خواهید آن قدر پولدار شوید که هر چیزی اراده می‌کنید بدون هیچ دغدغه‌ای بخرید؟

هنگامی که اهداف خود را برای کسب و کار معامله خود تعیین کردید، از خود بپرسید چه چیز یا چیزهایی باعث می‌شود نتوانید به آنها دست یابید. آیا می‌خواهید پول هزینه کنید تا در مورد تکنیک‌های بازار آموزش لازم را کسب کنید؟ آیا حاضرید برای خرید یک سیستم معاملاتی پول هزینه کنید؟ آیا از آن سیستم پیروی می‌کنید؟ آیا تبعیت از قوانین معاملاتی‌تان به موفقیت منتهی می‌شود؟ چه چیزی مانع از بهتر بودن در معاملات می‌شود؟

یاد بگیرید این گفته درونی «اگر شکست بخورم چه؟» را نادیده بگیرید و بر تعیین اهداف عملی و دست یافتنی تمرکز کنید. این اهداف هم باید کوتاه مدت و هم بلند مدت باشند. برنامه معاملاتی را اتخاذ کنید که بتوانید از آن پیروی کنید. اگر هم از مسیر مورد نظر منحرف شدید، به دنبال دلایل آن بگردید. تغییرات لازم را برای بازگشتن به مسیر ایده‌آل انجام دهید.

معامله‌گر موفق جایی برای تردید و دودلی در ذهن خود ندارد. او تنها یک برنامه معاملاتی دارد که به جدیت از آن تبعیت می‌کند. هنگامی که از برنامه خود تخطی می‌کند، دلیل آن را به سرعت پیدا می‌کند و تلاش می‌کند آن اشتباه و تخطی به عادت تبدیل نشود. او انگیزه‌هایی که او را به جلو می‌راند می‌شناسد و همچنین از احساساتی که او را به عقب می‌برند، آگاه است. و نهایتا اینکه، یک معامله‌گر موفق از موفقیت نمی‌ترسد؛ بلکه برای آن برنامه‌ریزی می‌کند.

منبع: www.bourse۲۴.ir