با وجود گذشت دو هفته از معامله همچنان عمده ادامه دارد
اختلاف بر سر دارایی یک میلیارد دلاری «غدیر»
گروه بورس - معصومه طاهرخانی: در حالی که منابع آگاه در شرکت ملی صنایع پتروشیمی از عزم جدی مدیران این شرکت برای بازپسگیری شرکتهای پتروشیمی «زاگرس و مارون» از... پرتفوی غدیر خبر میدهند،مدیران غدیر هم با انتشار نامه استعلام خود از مرجع رسیدگی به اختلاف، فصلهای جدیدی را از مالکیت قطعی خود در این شرکت به نمایش گذاشتهاند.
به گزارش خبرنگار ما، زنگ ماجرای درگیری میان این دو شرکت از صبح روز چهارشنبه (۲۳ مردادماه سال جاری) و زمانی که قرار بود عرضه بلوکی ۵۱درصد سهام غدیر از سوی بانک صادرات انجام شود، نواخته شده است.
داستان از این قرار است که در سال ۸۵ توافقنامهای ۲۳۵میلیارد تومانی میان «شرکت ملی صنایع پتروشیمی» و «سرمایهگذاری غدیر» امضا شد که بر مبنای آن قرار شد ۵شرکت پتروشیمی شامل ۳۴درصد زاگرس، ۷درصد مارون، ۵/۱درصد امیرکبیر، یک درصد فنآوران و الوند طی ۲سال به غدیر واگذار شود.
در روند اجرای توافقنامه، اختلافنظرهایی میان طرفین بروز کرد که در نهایت مراجع قضایی با استناد به تکمیل مدارک، حکم را به نفع غدیر صادر کردند، تا آنجا که آگهی مالکیت قطعی غدیر در دو پتروشیمی زاگرس و مارون به ثبت در روزنامه رسمی نیز رسید.
اما گویی مدیران صنایع پتروشیمی کار را تمام شده نمیدانستند و با ارسال نامهای به بورس در صبح روز عرضه بلوکی سهام، مالکیت غدیر در دو شرکت پتروشیمی زاگرس و مارون را منتفی خواندند و خواستار به تعلیق درآمدن معامله شدند، چراکه غدیر در پرتفوی جدید خود دو شرکت یادشده را به عنوان بخشی از سهام شرکتهای در اختیار قرار داده بود.
اما پیگیریهای مدیران غدیر بلافاصله بعد از بسته شدن نماد و به دنبال آن ارسال نامه دادگاه مرجع رسیدگی و سایر مدارک به بورس، موجبات بازگشایی نماد و انجام معامله بلوک را فراهم کردند.
در نهایت ماجرا میرفت که با فروش بلوک ۵۱درصدی غدیر به ارزش ۹۲۳میلیارد تومان به «کنسرسیومی به رهبری سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح» پایان یابد که موضعگیریهای مدیران شرکتملیصنایعپتروشیمی این پرونده را وارد مرحلهای تازه کرده است.
مقامات «پتروشیمی»:رای نهایی مال ماست
یک مقام آگاه در شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفتوگو با خبرنگار ما ضمن تاکید بر مفتوح بودن پرونده اختلاف این شرکت با غدیر گفت: ما اعتقاد داریم که پرونده مفتوح است و به دنبال احیای حق خود در دادگاه و تجدیدنظر هستیم و مطمئن و امیدوار هم هستیم که رای نهایی به نفع ما صادر شود.
شیوه نقل و انتقال سهام ایراد اساسی دارد
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص ایرادهای نقل و انتقال سهام پتروشیمیهای یاد شده به غدیر گفت: ایراد اصلی ما در مورد نحوه نقل و انتقال سهام است. از دیدگاه ما شیوه نقل و انتقال سهام دارای ایرادهای اساسی است که در دادگاه تجدیدنظر روی این قضیه مانور خواهیم داد.
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما که پرسید:«غدیریها در مصاحبههای خود به بینقص بودن کلیه مراحل نقل و انتقال اشاره میکنند و مستندات این امر از آگهی ثبت شرکتها در روزنامه رسمی تا قراردادهای نقل و انتقال سهام را در اختیار دارند»، گفت: در اطلاعیه جدیدی که دادگاه مرجع رسیدگی صادر کرده به صراحت اعلام شده که ما فرصت تجدیدنظر داریم و از طرف دیگر از ما پول خواستهاند تا با ابطال تمبر درخواست خود را پیگیری کنیم. البته تا زمانی که رای صادر نشده ما نمیتوانیم اظهارنظری کنیم.
وی تصریح کرد: اختلاف اصلی ما در این پرونده روی دو شرکت پتروشیمی زاگرس و مارون است و بحث زیادی روی سهام سایر شرکتها نداریم.
روز ۲۱ مرداد مدارک را گرفتیم
وی در جواب سوال دیگر خبرنگار ما که پرسید چرا شما روز عرضه بلوکی مدارک را به بورس ارسال کردید و قبل از آن عکسالعملی نشان ندادید، گفت: مستنداتی که ما برای ارائه به بورس نیاز داشتیم روز ۲۱ مردادماه به دست ما رسید و ما هم به محض آماده شدن آنها را برای بورس ارسال کردیم. دوستان غدیر به رای صادرشده در اسفندماه سال ۸۶ اشاره میکنند، در حالی که اخطاریهای که ما موفق شدیم برای تجدیدنظر از دادگاه بگیریم، متعلق به ۲۰ مردادماه امسال است، بنابراین حق اعتراض برای ما وجود دارد.
به خاطر یک میلیارد دلار!
وی به ارزش روز دو پتروشیمی زاگرس و مارون اشاره کرد و گفت: ارزش روز این دو شرکت درحالحاضر بالغ بر یک هزار میلیارد تومان است که ما هم حاضر نیستیم سهام دولت را به راحتی واگذار کنیم و از حق خود بگذریم.وی در پاسخ به این سوال که اگر فرض بر برنده شدن NPC در این منازعه باشد، تکلیف هزینه - فرصت سرمایهگذاری ۲۳۵ میلیارد تومان غدیر طی دو سال چه میشود؟ نیز اضافه کرد: حتی اگر هزینه - فرصت سرمایهگذاری طی این دو سال را برابر ۳۰درصد هم بگیریم، رقم به دست آمده کمتر از ۳۰درصد ارزش فعلی این پتروشیمیها میشود.
اختلاف تنها در قیمت پیشنهادی است
در همین حال «افشین» قائم مقام NPC درباره مسائلی که در مورد سهام واحدهای پتروشیمی مارون و زاگرس پیش آمده بود، اظهار کرد: مشکلی که اخیرا درباره واحدهای پتروشیمی مارون و زاگرس به وجود آمده بر سر اختلاف قیمت سهام پیشنهادی است. ولی در خصوص شرکت سرمایهگذاری غدیر نیز گفت:این شرکت در واحدهای یاد شده اصلا سهامی ندارند.
NPC باید مالیات ۵میلیارد تومانی بدهد
از سوی دیگر معاون سرمایه گذاری غدیر بحثهای تازه تری مطرح کرد. وی افزود: مطابق قانون، تمام مالیات مربوط به نقلوانتقال سهام باید از سوی فروشنده پرداخت شود. این در حالی است که در زمان معامله پتروشیمیها، NPC مالیات نقلوانتقال سهام که بالغبر ۵میلیارد تومان بود را پرداخت نکرد و غدیر این رقم را پرداخت کرد که در حال حاضر به دنبال پیگیری این امر هستیم.
وی از عدمتمکین مدیران NPC که در نهایت منجر به گرفتن «اجراییه» برای حکم دادگاه شده، خبر داد و افزود: زمانی که دادگاه تجدیدنظر فرصت ۲۰روزه برای NPC تعیین کرد، آنها در این مهلت مقرر اعتراضی نکردند که در مجموع منجر به صدور رای قطعی و در نهایت «اجراییه» شد.
خطاب اجراییه هم به شرکت NPC است و از لحاظ قانونی زمانی اجراییه صادر میشود که رای قطعی صادر شده باشد.مدیران NPC به دلیل عدمتمکین به حکم دادگاه مشکل دارند. وی تاکید کرد: ولی چیزی که از دیدگاه ما مهم و دارای اهمیت است، انتقال تمام و کمال سهام است که با توجه به مستندات و مدارک موجود ابهامی هم در این خصوص وجود ندارد.
نامهای برای ۵ «خوانده»!
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که چرا در متن نامه استعلام غدیر از دادگاه که در سایت بورس منتشر شده، جز NPC نام شرکتهای پتروشیمی الوند، فنآوران و مارون و ... آورده شده است، گفت: دلیل اینکه علاوهبر شرکت مادر NPC نام سایر شرکتهای پتروشیمی هم آمده است، عدمهمکاری این شرکتها است، چراکه شرکتهایی که نام آنها در نامه آمده است، عدمهمکاری در جریان نقلوانتقال سهام داشتند. ما نیز با انجام این شکایت به دنبال مجاب کردن این شرکتها برای همکاری هستیم.
«ساتا» مدافع غدیر در مالکیت زاگرس و مارون
سهامدار عمده شرکت سرمایهگذاری غدیر دو شرکت پتروشیمی زاگرس و مارون را متعلق به این شرکت سرمایهگذاری دانست.«جواد فلاحتپیشه» درباره مالکیت دو شرکت پتروشیمی یادشده، گفت: از نظر ما غدیر مالک دو شرکت مزبور است و مراجع ذی ربط هم در این رابطه رای به مالکیت غدیر در پتروشیمی زاگرس و مارون دادهاند.وی در پاسخ به این پرسش که آیا «ساتا» به شرط وجود دو شرکت پتروشیمی مزبور، سهام عمده غدیر را خرید گفت: ما در معامله غدیر دو شرکت پتروشیمی زاگرس و مارون را جزو داراییهای شرکت دیده بودیم و به عقیده ما مالکیت غدیر در دو شرکت یادشده مشکلی ندارد و مراجع ذیربط هم این امر را تایید کردهاند.او در پاسخ به این پرسش که آیا «ساتا» به عنوان سهامدار عمده از حقوق غدیر در دو شرکت یادشده، حمایت میکند، گفت: به طور قطع اگر غدیر نیاز به حمایت در این رابطه داشته باشد، ما از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد و از مالکیت غدیر در دو شرکت مزبور دفاع میکنیم.
NPC یک درصد «پتروشیمی فنآوران» متعلق به غدیر را فروخته!
معاون سرمایهگذاری غدیر به فروخته شدن یک درصد سهام غدیر در پتروشیمی فنآوران توسط NPC اشاره کرد و گفت: مدیران NPC یک درصد سهام ما را در شرکت پتروشیمی فنآوران فروختهاند که از لحاظ حقوقی فروختن «مال غیر» محسوب میشود.
وی تصریح کرد: ما به دنبال احقاق حق خود هستیم و با مدیران NPC هم دوست هستیم، ولی باید توجه داشت که ما باید پاسخگوی سهامداران خود هم باشیم.
۳۴ درصد سود ۸۶ زاگرس مال ماست
از طرفی سود سال ۸۶ این شرکت هم در کل ۲۵۰میلیارد تومان است که ۳۴درصد آن باید به حساب ما گذاشته شود.وی در ادامه درباره زمان مجمع بعدی زاگرس که قبلا به تنفس خورده بود هم گفت: این مجمع به دلیل پارهای اختلافنظرها درباره رقم تقسیم سود به تنفس خورد که ما به دنبال تقسیم کامل سود وگرفتن حق خود هستیم.سالمالی زاگرس هم که قرار بود از ۲۹ اسفند به ۳۰ آذرماه تغییر یابد، هم امیدواریم محقق شود.
پتروشیمی ها در سرمایه گذاری بلند مدت هستند
اما «وکیل زادیان» حسابرس قبلی غدیر در خصوص ابهامات موجود درخصوص مالکیت غدیر درپتروشیمیها گفت: حسابهای شرکت سرمایهگذاری هایی که «غدیر» از سال ۸۵ در دو شرکت انجام داده بود را به عنوان سرمایهگذاری بلندمدت حساب کردیم و جزو داراییهای غدیر محسوب نکردیم.
وی افزود: تمام مدارک و اسناد مربوط به توافقنامه موجود است و «غدیر» مسالهای درخصوص قانونی بودن نقلوانتقال سهام ندارد.
ارسال نظر