گپ فرضی

بگومگوی سهامدار و حسابدار

شماره روزنامه: ۱۵۳۹ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۴۵۵۸۸۱ بورس

غلامحسین دوانی*<br>سهامدار: آقا شما حسابداران هم که «هزار اما و اگر» می‌نویسید آخرش می‌گویند به‌نظر این موسسه به استثنای هزار اما و اگر وضعیت مالی شرکت مطلوب است. خدا وکیلی من سهامدار چطور بفهمم چه خبر شده است؟

غلامحسین دوانی*

سهامدار: آقا شما حسابداران هم که «هزار اما و اگر» می‌نویسید آخرش می‌گویند به‌نظر این موسسه به استثنای هزار اما و اگر وضعیت مالی شرکت مطلوب است. خدا وکیلی من سهامدار چطور بفهمم چه خبر شده است؟ حسابدار رسمی: منظورتان از چه خبر شده چیست؟

سهامدار: آقا بالاخره توی این شرکت کی برده، کی خورده، سود سهم واقعا چقدر بوده؟

حسابدار رسمی: پدر بیامرز ما که وظیفه پیدا کردن «کی برده و کی خورده» را نداریم.

سهامدار: پس وظیفه کیست؟

حسابدار رسمی: اتفاقا وظیفه شما سهامداران است که این را بفهمید.

سهامدار: چگونه؟

حسابدار رسمی: برادر من، هیچ کجای دنیا هر کسی به صرف داشتن حداقل معلومات نمی‌رود، سهام بخرد یا صورت‌های مالی را تجزیه و تحلیل کند، بلکه می‌رود به یک کارگزار مطمئن یا مشاور مالی مراجعه می‌کند و اختیار و اراده خرید خود را به او انتقال می‌دهد مگر اینکه خودش کارکشته و به‌قول معروف سهم‌باز باشد.

سهامدار: آخر این کارگزاران و مشاوران مالی که شما می‌گوئید که از خود ما بدتر هستند. برخی مشاوره‌های آنان ما را بدبخت کرده است.

حسابدار رسمی: عزیز من، فکر می‌کنی کارگزار و مشاور از آسمان آمده‌اند. آنها هم مثل من و تو هستند. با این فرض که دارای حداقل تخصص در بازار سرمایه هستند. بازار سرمایه تب و تاب زیادی دارد. فراز و فرود دارد. تازه برخی مسائل اقتصادی کشور که قابل پیش‌بینی نیست و بعید نیست که آنها هم نتوانند عرض و طول اوضاع بازار را به درستی پیش‌بینی کنند.

سهامدار: پس با این توصیفی که جنابعالی فرمودید گزارش شما که برای ما قابل فهم نیست.

راستی چرا حسابداران فقط موقع انتخابات مقاله می‌نویسند؟

حسابدار رسمی: برادر جریان انتخابات در همه حرفه‌ها و نهادها یک روند مشخص دارد بازار دائمی انتخابات.

سهامدار: خدا وکیلی با گزارشات شما می‌توان سهم خرید و فروش کرد؟

حسابدار رسمی: خدا وکیلی خیر! زیرا اصفهانی‌های زرنگ می‌گویند گزارش حسابرسی را بخوانید و عکس آن عمل کنید موفق می‌شوید.

سهامدار: راستی شما حسابداران رسمی هم در خرید و فروش سهام دست دارید؟

حسابدار رسمی: طبق مقررات بورس و جامعه خرید سهام توسط حسابداران رسمی ممنوع اعلام نشده، اما برای خرید و فروش آن شرایط قائل شده‌اند.

سهامدار: فارغ از سوالاتی که مطرح کردم برخی گزارشات حسابرسی «هینتهای» خیلی خوبی داده بودند.

حسابدار رسمی: «هینت» دیگر چیست؟

سهامدار: نکات تاکیدی خوبی داشتند در مورد تقسیم سود، مالیات و معاملات فیمابین گروهی و عدم رعایت حقوق صاحبان سهام.

حسابدار رسمی: بالاخره قبول کردید که این گزارشات حسابرسی بالاخره یک جاهایی به درد بخور هستند.

ادامه در صفحه۲۳

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن