نوسان شاخص‌های سهامی ادامه دارد؛

دوئل بورس با فروشندگان؟

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۴۱۵۶۰۲۷ بورس

دنیای اقتصاد: بورس تهران در اولین روز اسفند با سبزپوشی کار خود را آغاز کرد. نماگرهای بازار سرمایه برای دومین روز متوالی در محدوده مثبت تابلو جای گرفتند. باتوجه به رنج مثبت نیم ساعت پایانی روز گذشته در بازار سرمایه، فعالان انتظار داشتند که در روز جاری موج تقاضای قوی کلیت بازار را در بر گیرد. با این وجود خریداران در بازار امروز ضعیف ظاهر شدند. به رغم مثبت بودن نماگرها، خروج پول حقیقی از بازار سهام صورت گرفت.

دوئل بورس با فروشندگان؟

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین دنیای اقتصاد، بورس تهران در حالی ماه اسفند را آغاز کرد، که در رالی بازارها جا مانده‌ترین بازار است.

در بازه ۱۱ماهه امسال و همچنین بهمن ماه، شاخص کل بازار سرمایه حتی از نرخ سود بانکی نیز، بازدهی کمتری را به ثبت رسانده است. در بهمن ماه مجموعا ۱۰هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سرمایه خارج شده است که نشان‌دهنده قهر سهامداران با بازار سهام است. نرخ دلار توافقی در روز جاری افزایش ناچیزی نسبت به روز گذشته تجربه کرد و در قیمت ۶۷هزار و ۵۶۱تومان معامله شد.

سبزپوشی نماگرها

در نیم ساعت اول معاملاتی آخرین روز هفته، نماگر اصلی تالار شیشه ای با ثبت رشد ۰.۴۷درصد موفق شد به سطح ۲میلیون و ۷۳۲هزار واحد افزایش یابد. دیگر نماگر بازار سرمایه یعنی شاخص هم‌وزن نیز در روز جاری توانست هم مسیر با شاخص کل صعودی شود و با ثبت رشد ۰.۱۷درصد به سطح ۸۳۳هزار واحد رسید. در پارت اول معاملات امروز، تعداد نمادهای مثبت از منفی پیشی گرفت.

همچنین ارزش صف‌های خرید بازار سرمایه از مرز ۲۱۳میلیارد تومان عبور کرد که این نشان دهنده برتری تقاضا بر عرضه در ابتدای بازار است. 

فشار عرضه افزایش یافت

روند تصمیمات معامله گران در روز جاری برخلاف روز گذشته معاملاتی بود. در روز گذشته هرچه از زمان معاملات گذشت تقاضا در بازار تقویت شد. با این وجود در جریان معاملات روز جاری با گذشت زمان عرضه در بازار بالا گرفت و نماگرها نتوانستند به مسیر صعودی ابتدای روز ادامه دهند. در ساعت ۱۰صبح دماسنج اصلی بورس تهران ۰.۰۵درصد از اوج روزانه خود عقب نشینی کرد و به سطح ۲میلیون و ۷۳۰هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن با رشد ۰.۱۹درصد توانست به سطح ۸۳۴هزار واحد افزایش ارتفاع تجربه کند. در این ساعت تعداد نمادهای منفی تابلوی معاملات از مثبت پیشی گرفت و به ۲۶۸نماد رسید. همچنین ارزش صف‌های فروش از مرز ۱۳۰میلیارد تومان عبور کرد. 

کم‌رمقی معاملات 

در انتهای نیمه اول معاملات چهارشنبه، شاخص کل بورس تهران ۰.۰۶درصد از اوج روزانه خود عقب نشینی کرد و در سطح ۲میلیون و ۷۳۰هزار واحد نیمه اول را به پایان رساند. شاخص هم‌وزن نیز کمی از رشد روزانه خود را از دست داد و بار دیگر به سطح ۸۳۳هزار واحد رسید. ارزش صف های خرید بازار سرمایه در انتهای نیمه اول معاملات از مرز ۳۳۰‌میلیارد تومان عبور کرد. با این حال همچنان تعداد نمادهای منفی از مثبت بیشتر بود و در حدود ۳۰۰نماد بازار سهام سرخ پوش شدند. تا اواسط ساعت معاملاتی روز جاری ۱۰۷میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها از بازار سرمایه خارج شد و مجموع ارزش معاملات نزدیک به ۳هزار میلیارد تومان به ثبت رسید. بیشترین میزان خروج پول در روز جاری از صنعت محصولات شیمیایی، پالایش و بانکی‌ها صورت گرفت. 

کاهش زیان خالص ایران خودرو

فروش محصولات ایران خودرو در بورس کالا طی روز جاری رقم خورد و این شرکت توانست ۳۷۰خودروی آریسان را با قیمت پایه عرضه کند. اتفاق مهم دیگری که در روز جاری رقم خورد، انتشار گزارش ۶ماهه ایران خودرو بود که توجه فعالان را به خود جلب کرد. براساس این گزارش ایران خودرو از زیان عملیاتی ۸هزار و ۲۴۷میلیارد تومان سال گذشته، به ۱هزار و ۱۷۷میلیارد تومان سود عملیاتی در سال جاری دست یافته است. به تبع علاوه بر شناسایی سود عملیاتی، زیان خالص این شرکت نیز کاهشی بوده است.  

گزارش کامل معاملات روز چهارشنبه پس از پایان ساعت داد و‌ ستدها منتشر می‌شود.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن