مهاجرت از بورس به طلا
دنیای اقتصاد: اگرچه معاملات بورس تهران در روز دوشنبه با افت نماگرهای سهامی پیگیری و شاخص کل با افت ۰.۴۸ درصدی همراه شد، اما «صندوقهای طلا و بخشی» مجددا با استقبال معاملهگران روبه رو شدند.
به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بورس تهران در دو روز گذشته عملکردی نسبتا ضعیف را به نمایش گذاشت و در حالی که قیمت دلار در بازار ارز رو به صعود بود، نتوانست رشد قدرتمند را در کانال دو میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی به نمایش بگذارد. از این رو شاخص کل به سطح ۲ میلیون و ۸۰۷ هزار واحدی عقب نشینی کرد و شاخص هم وزن نیز ۰.۶۳ از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح ۸۸۱ هزار واحدی رضایت داد. همچنین در پایان معاملات روز دوشنبه، ارزش معاملات ۹ هزار و ۲۲۲ میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۸۷ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار خارج شد.
صندوقهای طلا

در معاملات روز دوشنبه صندوقهای طلا، ارزش معاملات ۲ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۲۳۰ میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد این صندوقها شد. بدین ترتیب این صندوقها برای هشتمین روز متوالی با ورود پول حقیقی همراه شدند؛ در ۸ روز معاملاتی اخیر، ۲ هزار و ۸۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی وارد این صندوقها شده است. از ابتدای سال تا پایان معاملات روز دوشنبه، ۲۶ هزار و ۷۲۸ میلیارد تومان پول حقیقی وارد صندوقهای طلا شده است. در معاملات روز دوشنبه، صندوق های عیار، طلا و کهربا صندوقهای دارای بیشترین ارزش معاملات بودند و بیشترین ورود پول حقیقی نیز به صندوقهای عیار، طلا و تابش صورت گرفت.
صندوقهای اهرمی

در معاملات روز دوشنبه، هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان واحد صندوق اهرمی معامله شد و ۱۴ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از این صندوقها خارج شد. موج، اهرم و بیدار صندوقهای دارای بیشترین ارزش معاملات بودند و بیشترین ورود پول حقیقی نیز به صندوقهای بیدار، موج و توان صورت گرفت. همچنین مساله "یکسانی دامنه نوسان صندوقهای اهرمی با سهام" کماکان از موضوعات مورد انتقاد فعالان بازار سهام است که فعلا سیاستگذار بورسی نیز قصد تغییر این پارامتر را ندارد.
صندوقهای بخشی
در معاملات صندوقهای بخشی نیز ارزش معاملات ۷۱۵ میلیارد تومانی به ثبت رسید و ۱۳۵ میلیارد تومان پول حقیقی هم وارد این صندوقها شد. پتروآگاه، اکتان و پتروداریوش سه صندوق برتر بازار به لحاظ فاکتور ارزش معاملات بود. همچنین بیشترین ورود پول حقیقی نیز به صندوقهای اکتان، پتروپاداش و پتروداریوش صورت گرفت. نمادهای پتروشیمی به زودی در بازار بازگشایی خواهد شد و به همین دلیل در بازار اقبال بیشتری به سمت صندوقهای بخشی صنعت پتروشیمی وجود دارد.
