دلار گران به زیان سنگ‌آهنی‌ها تمام شد

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، سنگ‌آهن عیار ۶۲ درصد وارداتی به بنادر شمالی چین در سومین هفته از ماه دسامبر تا ۱۰۳.۸ دلار به ازای هر تن عقب‌نشینی قیمتی داشت؛ این رقم کمترین قیمت فروش این محصول پس از دوم دسامبر امسال بود، با این وجود سنگ‌آهن از ابتدای امسال ۲۳.۸ درصد ارزان شده است. صعود شاخص دلار آمریکا به محدوده ۱۰۷ واحدی و عدم اعلام دقیق سیاست‌های اقتصادی چین برای سال آینده میلادی در این عقبگرد قیمتی موثر بود.

فدرال‌رزرو عامل کاهنده قیمت

سنگ‌آهن وارداتی به چین در بازه هفتگی 1.4 درصد ارزان شد؛ اگرچه فدرال‌رزرو نرخ بهره آمریکا برای ماه دسامبر را 25 واحد دیگر کاهش داد، اما رویکرد بانک مرکزی آمریکا از کم شدن کاهش نرخ بهره در سال آینده نسبت به انتظارات حکایت داشت و همین موضوع به تضعیف قیمتی کامودیتی‌ها انجامید.

احتمال عقب‌نشینی فدرال‌رزرو از کاهش مدنظر در نرخ بهره برای سال 2025 باعث شد تا بازدهی اوراق خزانه‌داری افزایش یابد، اما ریسک خرید سایر دارایی‌ها را بالا برد. به این ترتیب زمینه عقبگرد قیمتی در بازار سنگ‌آهن نیز تقویت شد.

فشار بر سنگ‌آهنی‌ها در ۲۰۲۵ ادامه‌دار شد

بانک بین‌المللی ING  انتظار دارد که متوسط بهای سنگ‌آهن در سال 2025 در محدوده 95 دلار به ازای هر تن نوسان کند؛ این پیش‌بینی نتیجه تقاضای منفی فولاد، عرضه‌های قوی و افزایش ذخایر بندری سنگ‌آهن ایجاد شده است. همچنین این بانک انتظار دارد که سنگ‌آهن در سه ماه ابتدایی سال 2025 بتواند کانال قیمتی 100 دلاری را حفظ کند، اما در ادامه به کانال 90 دلار سقوط کند.

بهای سنگ‌آهن در سال 2024 بیش از 20 درصد سقوط کرد؛ این بانک در گزارش خود تاکید داشت که رکود در بازار املاک چین عامل این کاهش قیمت بود؛ بخش املاک و مستغلات مسوول مصرف 40  درصد تقاضای فولاد در این کشور است. اقدامات حمایتی اعلام شده از سوی مسوولان چین هنوز نتوانسته بر تقاضای فلزات تاثیر بگذارد.

تحلیلگران ING معتقدند که قیمت سنگ‌آهن همچنان به محرک‌های اقتصادی چین وابسته است و بازار نسبت به سیاست های این کشور حساس است. تا زمانی که نشانه‌هایی از بهبود پایدار در رشد اقتصادی چین مشاهده نشود، انتظار افزایش بلندمدت قیمت سنگ‌آهن دشوار است.

تولید پایدار سنگ‌آهن از سوی معدنی‌ها در شرایطی که تقاضا فروکش کرده است، از کاهش بهای این محصول حمایت کرد.