پیشبینی بازار با چاشنی دلار
نکته حائز اهمیت هفته گذشته این بود که برخلاف گذشته که افزایش ارتفاع شاخصهای اصلی بازار سهام همگام با افزایش نرخ ارز رخ میداد، هفته اخیر با وجود اینکه نرخ ارز افزایش محسوسی پیدا کرد اما بازار سهام در روند نزولی شرکت داشت که دلیل آن را میتوان جنس متفاوت افزایش قیمت دلار ناشی از بروز هیجانات و احساسات دانست. زمانی که نااطمینانی نسبت به آینده بازارهای مالی کمی با شکوتردید همراه میشود، بازار دلار و طلا افزایش قیمت پیدا میکنند و بازار سهام به پایین کشیده شد. از این رو هر چه به مسیر ثبات و کاهش تنشها حرکت کنیم بازار سرمایه میتواند روند مشخصتری را دنبال کند.
از طرفی انتشار اخبار مثبت، چون بازگشت سیمانیها و فولادیها به بورس کالا، از زبان سخنگوی اقتصادی دولت، تصمیم مثبتی برای پایان دادن به سردرگمی این دو گروه از بازار سرمایه بود. با این وجود به نظر میرسد سیاستگذاران تمایل چندانی به عبرت گرفتن از سیاستهای گذشته ندارند و همین عاملی برای تکرار مجدد بعضی تصمیمگیریهای نادرست است. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص سناریوهای گوناگون
پیش روی بازار ارز در روزهای آینده ادامه داد: در حال حاضر که شرایط باثباتتری در بازارهای مالی حاکم شده و نوسان قابلتوجهی در بازارها وجود ندارد، باید اظهار کرد که میتوان سه پیشبینی خوشبینانه، بدبینانه و منطقی را برای ماههای آینده نرخ ارز متصور بود. در حالت بدبینانه در صورتی که اتفاق بخصوصی در بازارهای مالی به وقوع نپیوندد، در انتهای فصل پاییز باید انتظار افزایش قیمت در نرخ ارز را داشته باشیم. در حالت خوشبینانه در صورتی که فروش طلای سیاه بهخوبی صورت گیرد، نرخ ارز حالت متعادلتری خواهد داشت و در نرخ های فعلی و حتی پایینتر تثبیت قیمتی انجام خواهد داد. اما چنین به میان میآید نرخ ارز در نیمه دوم سال در محدودههای فعلی نوسان داشته باشد. الیاس کردی در پایان افزود: پیشبینی میشود بازار متعادلی را در روزهای آینده پیش رو داشته باشیم و سریال رکودی خستهکننده بازار همچنان میهمان دیدگان سرمایهگذاران خواهد بود.