رکورد هفت هفتهای بازدهی شاخصکل شکسته شد
پالس مثبت دلار به بورس
بازار سهام در هفتهای که گذشت
بورس تهران، هفته گذشته را با سبزپوشی نماگر اصلی بازار آغاز کرد، بهطوریکه شاخصکل بورس، بازدهی ۶۴/ ۸درصدی و شاخص هموزن نیز بازدهی نزدیک به ۶درصدی را بهثبت رساند. بازار سهام پس از تحمل یکماه ریزش و رکود عمیق، با شدتگرفتن روند صعودی دلار و گمانهزنیها درخصوص حذف برخی از ریسکهای بودجهای مانند نرخ خوراک پتروشیمیها، هفته بسیار خوبی را آغاز کرد، بهطوریکه شاخصکل بورس پس از هفت هفته متوالی بیشترین بازدهی هفتگی را به خود اختصاص دادهاست. از طرفی دیگر با راهاندازی بازار دوم نیما و بهبود نسبی نرخ تسعیر ارز برای صنایع فولادی و فلزات اساسی و همچنین صنایع پتروشیمی، جذابیت این صنایع را بهشدت افزایش داده و سودآوری آنها را تحتتاثیر قرار میدهد. با توجه به اینکه بازار بهواسطه افزایش نرخ دلار، به سودآوری صنایع وزن بیشتری میدهد و اصطلاحا بازار به p/ e آیندهنگر شرکتها توجه بیشتری میکند، لذا انتظار میرود طی ماههای آتی بورس تهران بتواند رکوردهای جدیدی را به لحاظ بازدهی، حجم و ارزش معاملات بهثبت برساند.
ارزش معاملات خرد نیز از روز یکشنبه و با شروع هفته معاملاتی گذشته، روند صعودی به خود گرفته و بهنظر میرسد بازار از فاز رکود خارجشده و رونق نسبتا خوبی به خود گرفتهاست، بهطوریکه ارزش معاملات خرد در روز یکشنبه، ۲هزار و ۳۵۰میلیاردتومان بوده و در روز سهشنبه به اوج خود یعنی ۶هزار و ۸۰۰میلیاردتومان رسیده است، اما روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد دوباره به زیر سطح ۵هزار میلیاردتومان بازگشت. همچنین میانگین ارزش معاملات طی هفته گذشته، ۴هزار و ۵۰۰میلیارد تومان بود و این رقم، بیشترین مقدار هفتگی در سه هفته متوالی اخیر بودهاست. بورس تهران، پس یکماه خروج پول حقیقی، اینک از طرف معاملهگران حقیقی مورد استقبال قرار گرفتهاست؛ بهطوری که طی روز معاملاتی دوشنبه، رکورد بیشترین مقدار ورود پول روزانه از ۲۵بهمن ۹۹ شکسته شد. همانطور که انتظار میرفت، سرمایهگذاران بورس تهران منتظر یک خبر خوب بودند، تا دوباره شاهد جانگرفتن بازار سرمایه باشند. با توجه به خبرهای خوبی که از صنایع فولادی و شیمیایی منتشر شد، گروه فلزات اساسی و محصولات شیمیایی، همچنین گروه فرآوردههای نفتی و خودرو نیز با استقبال بسیار خوبی از طرف سرمایهگذاران حقیقی مواجه شدند. بهنظر میرسد، صنایع دلاری، اکنون در اولویت سهامداران بوده و تقریبا همه صنایع دلاری، شاهد ورود پول حقیقی به این صنایع بودند. از طرف دیگر، درمیان صنایعی که با خروج پول حقیقی مواجه شدند، عمدتا صنایعریالی به چشم میخورد. انتظار میرود، پس از سهام دلاری، سهامریالی نیز بهواسطه افزایش قیمت دلار و نرخ بالای تورم موردتوجه قرار گیرد.
آینده بورس با صعود قیمت دلار
بازار سهام پس از یک ماه بیرمقی و طیکردن روندی خستهکننده، اینک بهواسطه انتشار اخبار مثبت از راهاندازی سامانه دوم نیما و افزایش نرخ تسعیر ارز، انرژی بالاتری برای تغییر مسیر و طیکردن مسیر صعودی دارند. حتی با وجود افزایش نرخ سوخت صنایع و سایر متغیرهای اثرگذار بر بهای تمامشده شرکتها، افزایش نرخ دلار میتواند در نهایت به نفع سهام دلاری بهخصوص سهام شاخصساز باشد، از اینرو انتظار میرود سیر صعودی نماگر اصلی بازار، تداوم یابد. هرچند این سناریو در صورتی میتواند تحقق یابد که دولت، ریسک جدیدی را به بازار تحمیل نکرده و شرایط اقتصادی ثبات نسبی داشته باشد.