«دنیایاقتصاد» از ابهام طولانی شرکت نورد و لوله اهواز گزارش میدهد
کارخانه کوچک زنگ زده
خشت خام خصوصیسازی
این شرکت در سال ۹۲ از طریق سازمان خصوصیسازی به شخصی به نام امیر مهریزی واگذار شد. این شخص به تعهدات خود پایبندی نداشت و اقساط این واگذاری را پرداخت نکرد تا اینکه سازمان خصوصیسازی دوباره این شرکت را به فروش گذاشت و این بار شخصی به نام جواد خدابخشی بلوک مدیریتی این شرکت را خریداری کرد. در زمان مدیریت امیر مهریزی، فعالیت شرکت به دور از اطلاع سهامداران انجام میشد. بررسیهای «دنیایاقتصاد» نشان میدهد امیر مهریزی وابستگی خانوادگی با حسین هدایتی که مالک شرکت استیلاذین بود و اکنون در زندان به سر میبرد، دارد. در همین زمان بیشتر محصولات تولیدی نورد و لوله اهواز به «استیل آذین ایرانیان» فروخته میشده، اما هیچ شفافیتی درخصوص مبادلات مالی این دو شرکت وجود ندارد.
سرگیجه افزایش سرمایه
این شرکت در سال ۹۵ با مدیریت قبلی تصمیم به افزایش سرمایه از محل آورده سهامداران گرفت و بعد از انجام مراحل قانونی حق تقدمهای شرکت در فرابورس معامله شدند و طبق عرف بعد از مدت قانونی معاملات حق تقدم تمام شد و باید در کمترین زمان «حق تقدمهای استفاده نشده» حراج میشدند و سرمایه جدید ثبت میشد، اما اکنون با گذشت چهار سال افزایش سرمایه بلاتکلیف مانده است. سهامدارانی که این حق تقدمها را خریدهاند با بلوکه شدن سرمایهشان مواجهند. مدیریت جدید که سال پیش سکان را به دست گرفتند اما مجمع شرکت تاکنون برگزار نشده است، درحالیکه طبق قانون بازار سرمایه شرکتها مکلف هستند سالی حداقل یکبار مجمع برگزار کنند.
شرکت نورد ولوله اهواز(فاهواز)
آخرین صورت مالی منتشر شده این شرکت به گزارش ۶ ماهه منتهی به شهریورماه ۹۶مربوط میشود. در بخشی از این گزارش آمده «عملکرد شرکت طی سالهای اخیر عمدتا منجر به زیانهای ناویژه و عملیاتی شده، زیان انباشته از سرمایه ثبت شده بیشتر شده و درآمدهای عملیاتی شرکت بیشتر از طریق فروش کارمزدی صورت گرفته و بدهیهای جاری به بیش از ۹ برابر دارییهای جاری رسیده، جمع بدهیها از جمع داراییها فزونی یافته.» این بنگاه ظرفیت تولید ۵۶۰هزارتن کلاف ورق گرم، ۲۵هزارتن لوله گالوانیزه، ۴۰هزارتن لوله سیاه را دارد اما در همین ایام خط تولید لوله سیاه وگالوانیزه تقریبا تعطیل شده است. آنچه مشخص است اینکه از زمان خصوصیسازی موقعیت این شرکت در وضعیت پیچیدهای قرار گرفته است. با مقایسه آمار تولید وفروش شرکت در دو بازه سه ساله قبل و بعد از خصوصیسازی میتوان بهتر این موضوع را درک کرد. شرکت در سال ۹۲ توانسته بود سودعملیاتی بسازد، اما از زمان واگذاری فروش شرکت بسیار کاهش پیدا کرد. تعدیل نیرو و افزایش بدهی و افزایش زیان از نتایج این وضعیت بود.
روایت کدال
آخرین اطلاعات منتشر شده از این نماد به ۲۳ بهمن سال ۱۳۹۷ برمیگردد. آگهی که از لغو شدن مجمعی که پیش از آن خبر برگزار شدنش آگهی شده بود؛ خبر میداد. اما قبل از آن، اطلاعیه مهمی در شانزدهم همان ماه منتشر شده که روایتگر نامهنگاریهای میان فرابورس، سازمان خصوصیسازی و مدیران این شرکت است.
اولین نامه مدیر تازه: ۱۵ دیماه ۹۷
جواد خدابخشی در اولین نامهخود به سازمان بورس نوشت از آذرماه ۹۷ که سهام کنترلی شرکت نورد و لوله اهواز به من واگذار شده ناهماهنگیها و عدمشفافیتهای متعددی ملاحظه شده و بیم آن میرود که به سهامداران خرد خسارت وارد شود. او در این نامه پیشنهاد میکند که نماد فاهواز متوقف شود.
نامه فرابورس به خصوصیسازی: ۱۶ دی ۹۷
فرابورس در نامهای به خصوصیسازی خواست در مورد ادعاهای طرح شده از سوی مدیران شرکت توضیح دهد؛ ادعای خدابخشی درخصوص انعقاد قرارداد با سازمان خصوصیسازی و انتقال سهام مهریزی به او موضوعی بوده که سازمان خصوصیسازی باید در مورد آن توضیح میداد. موضوع انتقال سهام درحالیکه افزایش سرمایه در جریان است؛ سهام منتقل شده به هدایتی و شرکتهای وابسته از دیگر پرسشهای فرابورس از سازمان خصوصیسازی بود.
نامه استیل آذین به فرابورس: ۲ بهمن ۹۷
شرکت استیل آذین به استناد قراردادی ادعا میکند ۴۵/ ۲۸ درصد شرکت فاهواز از آقای امیر مهریزی (انتقال دهنده) به شرکت استیل آذین ایرانیان منتقل شده است. فرآیندی که بر اساس ادعای نویسنده نامه با ارائه چکهای استیل آذین ایرانیان به سازمان خصوصیسازی انجام شده است. در ادامه این نامه آمده قراردادهای داخلی فیمابین انتقالدهنده و انتقال گیرنده نیز موید این مهم است.
نامه ۱۶ بهمن ۹۷ خصوصیسازی
سازمان خصوصیسازی در نامهای با موضوع پاسخ به ابهامات مطرح شده درخصوص انتقال سهام شرکت نورد و لوله اهواز اعلام کرد قرار داد با استیل آذین به دلیل عدمپرداخت سه قسط متوالی این قرارداد از سوی استیل آذین فسخ شده و هیچگونه اقدامی برای نقلوانتقال سهام به شرکت استیلآذین توسط سازمان خصوصیسازی انجام نشده است. در ادامه این نامه آمده در فرآیند واگذاری اولیه سهام از سوی دولت به آقای امیر مهریزی، شرکت استیل آذین ایرانیان هیچگونه نقشی نداشته است.
سازمان خصوصیسازی در این نامه تاکید کرده است ادعاهای مطرح شده پیرامون مطالبات شرکت استیل آذین ایرانیان از شرکت نورد و لوله اهواز هیچ ارتباطی به این سازمان و فرآیند نقلوانتقالات ندارد.
نامه خدا بخشی به فرابورس ۱۶ بهمن ۹۷
در همان روز جواد خدابخشی مدیر از معاون بازارهای خارج از بورس شرکت فرابورس میخواهد درخواستهای پیشین خود مبنیبر توقف نماد را کانلمیکن تلقی کند و نماد فاهواز بهمنظور نقلوانتقال سهام بازگشایی شود. او وعده داده پس از انتخاب اعضای جدید هیاتمدیره، صورتهای مالی نهایی و در سایت کدال بارگذاری میشود. وعدهای که هیچگاه محقق نشد. اما از آن زمان هیچوقت نماد «فاهواز» به شفاف سازی دست نزده و سهامداران این شرکت همچنان منتظر اطلاعرسانی مدیران شرکت هستند.