با حضور وزیر اقتصاد صورت گرفت
رونمایی از آخرین دستاوردهای حوزه فناوری اطلاعات بازارسرمایه
بر این اساس مدیرعامل سمات، هویت دیجیتال، سواد دیجیتال، امنیت و دسترسی دیجیتال را از جمله نکات مهم در راستای تحقق این موضوع دانست و تاکید کرد که در این راستا ارائه گواهی الکترونیک اوراق سهام، وجود میز خدمت الکترونیک آنلاین، ایجاد درگاه الکترونیکی ناشران، توزیع آنلاین سود و توسعه مکانیزه حوزه زیر ساخت بازار سرمایه بهعنوان مهمترین اقدامات بازار سرمایه برای دستیابی به اقتصاد هوشمند بوده است. در همین راستا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز با تاکید بر نقش مهم بازار سرمایه بهعنوان کریدور اصلی تامین مالی بنگاههای تولیدی در کشور، خواستار نقشآفرینی هرچه بیشتر این بازار در تحقق اقتصاد مردمبنیان شد.
بازار سرمایه؛ مسیر رسیدن به اقتصاد مردمبنیان
به گزارش روابطعمومی سمات، فرهاد دژپسند، در مراسم رونمایی از آخرین دستاوردهای فناورانه بازار سرمایه با محوریت نقشه راه اقتصاد اظهار کرد: خوشبختانه امروز بازار سرمایه با ظرفیت بسیار غنی، آمادگی جذب سپردههای خرد و قوام بخشیدن به اقتصاد «مردمبنیان» را دارد و همه باید برای دستیابی به این هدف بسیج شوند. وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اهمیت بازار سرمایه روزبهروز درحال افزایش است، تصریح کرد: شرایط امن و پایدار بازار سرمایه، به حفظ ارزش پول منجر میشود و صیانت از حقوق سهامداران نیز ویژگی این بازار است.دژپسند با تاکید بر ایفای نقش بیشتر مردم در اقتصاد ملی افزود: در دو سال اخیر روی صندوقهای قابل معامله(ETFها) متمرکز شدیم تا مقیاسها را در سطح آحاد مردم گسترش دهیم و به اقتصاد مردمبنیان عینیت بیرونی ببخشیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه مردمبنیان کردن اقتصاد فراتر از خصوصیسازی است، اظهار کرد: در مردمبنیانی، اصالت تصمیمگیری در مدیریت منابع و داراییها به خود افراد واگذار میشود. دژپسند تاکید کرد: در اینجا ملاک این است که تا جایی که اضرار به غیرصورت نگیرد، همواره خود مردم نقش محوری را ایفا کنند و یکی از مجاری اصلی برای تحقق حداکثری این هدف، بازار سرمایه است. وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: در شرایطی که از اقتصاد مبتنی بر بودجه نفتی فاصله میگیریم، بازار سرمایه قادر است با سرعت بالا میدانگشایی کند و از طرق گوناگون بهخصوص تعمیق بازار و مدرنسازی فناوریها و تنوع بخشی به ابزارها، فضایی امن و پایدار برای حضور تکتک افراد در اقتصاد و تولید ملی فراهم آورد.
توسعه نقشه راه اقتصاد هوشمند
در این مراسم حسین فهیمی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه (سمات)، ضمن معرفی آخرین دستاوردهای فناورانه بازارسرمایه با محوریت نقشه راه اقتصاد هوشمند گفت: نقشه راه در وزارت اقتصاد طراحی شده و بخشی از آن مربوط به حوزه بازار سرمایه است. هویت دیجیتال، سواد دیجیتال و امنیت و دسترسی دیجیتال، نکات مهمی هستند که برای همه ذینفعان بازارسرمایه در نقشه راه اقتصاد هوشمند پیشبینی شده است.وی درخصوص ضرورت ارتقای ارتباطات مکانیزه و هوشمندسازی ذینفعان بازار سرمایه اظهار کرد: در تحقق این مسیر درگاههای متعدد ارتباط الکترونیکی تعریف شده که مهمترین آن درگاه «دارا» است. این درگاه در مدت کوتاهی توانسته نظر تعداد زیادی از استفادهکنندگان را به خود جلب کند بهطوریکه به بزرگترین درگاه و یکی از فعالترین درگاهها با تعداد کاربران فراوان تبدیل شده است. درحالحاضر بیش از ۳۰۰ هزار در این سامانه وجود دارد که حجم انبوهی از گزارشها بهصورت لحظهای ارائه میشود. فهیمی اضافه کرد: پیش از این ارائه دو امکان «میز خدمت» و «گواهی الکترونیکی» وعده داده شده بود که امروز امکان دریافت گواهی الکترونیکی به سهامداران عملی میشود به این معنی که پیش از این هر امکان و مزیتی که دیگر داراییهای فیزیکی داشتند را از امروز اوراق بهادار نیز خواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از خواستههای فعالان بازار سرمایه، ارائه گواهی سپرده رمزگذاری شده بود، گفت: با این گواهی آخرین وضعیت تمکن مالی فرد در حوزه بازار سرمایه مشخص میشود. وی ادامه داد: در امکان «میز خدمت» افراد به جای مراجعه فیزیکی به دفاتر مرکزی سمات، دفاتر کارگزاری و پیشخوان دولت برای دریافت خدمات موردنیاز میتوانند تنها با یک بار احراز هویت در سامانه سجام و با مراجعه به سامانه «دارا» از امکانات موجود (مانند توثیق) استفاده کنند.مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، رونمایی از درگاه الکترونیکی ناشران بازارسرمایه را بهعنوان دومین گروه از میز خدمت سرمایهگذاران دانست و افزود: امروز سرمایهگذاران با بهرهبرداری از این اپلیکیشن و وبسایت مربوط میتوانند از خدمات درنظر گرفته شده، استفاده کنند. این خدمات شامل ارائه گزارش روزانه، امکان برگزاری مجمع الکترونیک، درگاه توزیع سود، ارائه اطلاعیهها و ... است.به گفته فهیمی، توزیع سود ناشران بهصورت متمرکز از یک درگاه جامع بر اساس طرح جدید، دیگر دغدغهای بود که با امکانسازی جدید به فرصت تبدیل شد و برگزاری مجمع الکترونیک نیز بهزودی اجرایی میشود.مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در ادامه گفت: توسعه مکانیزه حوزه زیرساخت بازار سرمایه برای تمامی ارکان با هدف قطع ارتباطات فیزیکی و آنلاین شدن از بزرگترین دستاوردهای این سامانهها است.