جنب پل حافظ
عقبگرد بازدهی بورس به ۱۰۰ درصد
طی روز گذشته شاخص کل بورس تهران با افت ۹/ ۱ درصدی مواجه شد. به این ترتیب بازدهی این بازار از ابتدای سالجاری به کمتر از ۱۰۱ درصد رسید.
در همین حال نماگر هموزن که اثرپذیری یکسانی از تمام نمادها دارد با افت ۱/ ۳ درصدی مواجه شد. این شاخص که به واسطه رشدهای بالا در قیمت سهمهای کوچکتر بازار از ابتدای سال افزایش زیادی را تجربه کرده بود، در مقطع کنونی اصلاح سهام افتهای سنگینتری را در قیاس با شاخص کل تجربه میکند. به همین ترتیب بازدهی نماگر هموزن از ابتدای سالجاری به ۲۳۲ درصد محدود شد. افتهای نماگرهای مهم بازار در پی کاهش ارزش بازار ۲۹۹ شرکت از ۳۲۱ شرکت بورسی بود که سهامشان معامله شد. از این بین در پایان بازار شاهد مازاد عرضه در کف قیمتی روزانه (صف فروش) در ۲۶۸ نماد بورسی بودیم. البته به واسطه حمایت حقوقیها شاهد کمتر شدن حجم این صفهای فروش بودیم بهطوریکه در حالی در پیشگشایش معاملات روز شنبه حجم صفهای فروش بیش از ۶ هزار میلیارد تومان بود که در پایان معاملات روز گذشته این عدد به ۱۴۳۵ میلیارد تومان رسید.
در بین ۳۹ صنعت فعال بورسی در روز گذشته تنها گروه دونمادی مخابرات بود که رشد متوسط قیمتها را تجربه کرد و ۳۸ صنعت دیگر تجربهکننده شاخص منفی بودند. در این صنعت «همراه» طی ساعت نخست معاملات رشد حدودا ۳ درصدی را تجربه میکرد. اما رفتهرفته با افزایش فشار فروش این نماد تا نزدیکی صف فروش هم پیش رفت. در نهایت قیمت پایانی (متوسط قیمت سهم در طول یک جلسه معاملاتی) با افت ۸/ ۰ درصدی مواجه شد. اما در سمت مقابل «اخابر» قرار داشت. این نماد نیز طی نیم ساعت نخست معاملات تجربهگر صف خرید بود. اما افزایش فشار فروش موجب شد تا قیمت آخرین معامله این نماد پایینتر از قیمت آن در روز یکشنبه باشد. البته قیمت پایانی «اخابر» رشد ۸/ ۲ درصدی داشت تا شاخص این صنعت در روز گذشته صعودی شود. در همین راستا «اخابر» با این رشد توانست اثر مثبت ۱۹۸ واحدی بر نماگر اصلی بورس تهران بگذارد.
طی روز گذشته با رسیدن ارزش معاملات خرد (بدون احتساب معاملات بلوک و اوراق) به رقم ۲ هزار و ۱۰۶ میلیارد تومان، شاهد پانزدهمین جلسه معاملاتی پیاپی با ارزش معاملات خرد بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بودیم. در این بین گروه ساخت خودرو و قطعات با بیش از ۲۳۳ میلیارد تومان معامله خرد، در صدر فهرست صنایع با بیشترین ارزش معاملات قرار گرفت. اما این مقدار از ارزش معاملات هم موجب حمایت از قیمت سهام خودروسازها نشد و شاخص این صنعت با افت ۶/ ۳ درصدی مواجه شد.
در روز گذشته گروه فلزات اساسی با ۲۱۵ میلیارد تومان معامله، سومین صنعت بورس تهران با بیشترین ارزش معاملات بود. در جریان معاملات روز گذشته این گروه یکی از کمترین افتهای شاخص صنعت را تجربه کرد بهطوریکه متوسط قیمت نمادهای فلزی تنها ۷/ ۰ درصد افت داشت. به نظر میرسد رشد ۲/ ۰ درصدی قیمت پایانی «فملی» بهعنوان دومین نماد بزرگ این گروه و افزایش ۲/ ۲ درصدی «فخاس» بهعنوان یکی دیگر از نمادهای بزرگ این بازار موجب محدود شدن افت شاخص صنعت فلزات اساسی به ۷/ ۰ درصد شد. در این بین «فولاد» بهعنوان بزرگترین نماد این گروه بهدلیل برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده برای تصمیمگیری افزایش سرمایه ۵/ ۶۱ درصدی از محل سود انباشته در معاملات دیروز غایب بود.
به گزارش «دنیایبورس»، محمد رضوانیفر، مدیرعامل شستا در نشست بررسی عملکرد ۶ ماهه شرکتهای تابعه صباتامین اظهار کرد: آگاهی بخشی، بهروزرسانی و شفافسازی برای سهامداران و ذینفعان تامیناجتماعی اهمیت بسزایی دارد. وی افزود: سرمایهگذاری صباتامین و شرکتهای تابعه بازوی اصلی شستا در صیانت و بازارگردانی سهام شرکتهای بورسی شستا هستند و از این جهت اهمیت بسزایی دارند. حضور شستا، هلدینگها و شرکتهای تابعه در بورس عامل اصلی رسیدن به اصل مهم شفافیت است و امید میرود صباتامین و شرکتهای تابعه تا پایان سالجاری وارد بورس شوند. این مقام مسوول ادامه داد: در این یک سال هفت شرکت و یک هلدینگ به بورس پیوستند و مراحل ورود شرکتهای باقیمانده به سرعت درحال انجام است. اولین دستاورد حضور در بورس ارائه صورتهای مالی و گزارش فعالیت هیاتمدیره از تغییرات پرتفوی و سرمایهگذاری در دورههای منظم ماهانه و سالانه است. بنابرین این اقدام موجب ارتقای شفافیت و ارتقای پاسخگویی مدیریت در شستا خواهد شد که به تنهایی مهمترین دستاورد است.
رضوانیفر ادامه داد: حضور در بازار سرمایه کمک میکند داراییهای مجموعه ارزش قابل پیشبینی داشته باشد و روش مشخصی برای ارزیابی ارزش روز داراییهای سازمان تامیناجتماعی بهوجود آید. وی گفت: از آنجا که میزان سهام قابل عرضه شستا بزرگ است شاید فرآیند بورسی شدن زمان زیادی طول بکشد اما در نقطه شروع با توجه به ابعادی که شستا دارد و باتوجه به سازوکارها و مقرراتی که در بازار سرمایه وجود دارد، شاید با نظر سازمان بورس حدود ۵ درصد سهام آن در عرضه اولیه واگذار شود و تا ۱۰ درصد ممکن است قابل افزایش باشد. البته این میزان برای عرضه اولیه است و مابقی متناسب با سیاستهای سازمان و شرایط بازار و... انجام میشود.