اول هفته ضعیف بورس - ۴ تیر ۹۶
دنیای اقتصاد- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در شروع هفته کاری با افت شاخص کل مواجه شد. در بازار دیروز معاملهگران همچنان در یک فضای ضعیف فعالیت خود را شروع کردند. فضایی که علاوه بر عوامل قبلی نظیر کمبود نقدینگی با افت بهای نفت هم همراه بود. بهای نفت برنت در شامگاه جمعه به ۵۴/ ۴۵دلار در هر بشکه رسید. این امر به تشکیل فشار فروش در نمادهای زیرمجموعه گروه فرآوردههای نفتی (پالایشی) منجر شد. بر همین اساس نمادهای پالایشی در بین ۵ نماد با بیشترین تاثیر منفی در محاسبه شاخص کل بودند.
دنیای اقتصاد- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در شروع هفته کاری با افت شاخص کل مواجه شد. در بازار دیروز معاملهگران همچنان در یک فضای ضعیف فعالیت خود را شروع کردند. فضایی که علاوه بر عوامل قبلی نظیر کمبود نقدینگی با افت بهای نفت هم همراه بود. بهای نفت برنت در شامگاه جمعه به ۵۴/ ۴۵دلار در هر بشکه رسید. این امر به تشکیل فشار فروش در نمادهای زیرمجموعه گروه فرآوردههای نفتی (پالایشی) منجر شد. بر همین اساس نمادهای پالایشی در بین ۵ نماد با بیشترین تاثیر منفی در محاسبه شاخص کل بودند. دیروز ارزش معاملات خرد بورس تهران حدود ۶۰ میلیارد تومان بود. این رقم عمق رکود معاملات سهام دیروز را نشان میدهد.در همین حال دیروز بهای ۲هزار و ۷۰۲دلاری روی باعث شد تا برخی از نمادهای این گروه با صف خرید مواجه شوند. این موضوع البته تاثیری در سرنوشت شاخص کل بورس تهران ایجاد نکرد. نماگر بازار سهام کشور در پایان معاملات روز شنبه تحت تاثیر افت قیمت نمادهای عمدهای نظیر بانک ملت، پالایشگاه بندرعباس، مپنا، پالایشگاه تهران و پالایشگاه اصفهان با ۸۳واحد افت معادل ۱۱/ ۰ درصد مواجه شد و در ارتفاع ۷۸هزار و ۶۵۳ واحدی قرار گرفت.
در بازار دیروز پس از نزدیک به ۵ماه توقف عرضههای اولیه قرار بود فرابورس ایران میزبان شرکت جدیدی شود که این عرضه به دلیل ابهامات در صورتهای مالی این شرکت متوقف شد. این شرکت با ارزیابی بیش از حد دارایی و اعلام درآمدهای غیرواقعی نگرانیهای جدی را ایجاد کرده بود. همین مساله موجب شد تا فرابورس دیروز در تصمیمی درست تصمیم به تعویق این عرضه اولیه بگیرد. با وجود این رخداد کارشناسان بازار خواهان از سرگرفته شدن عرضههای اولیه هستند. عدم پذیرش شرکتهای جدید و اوراق دولتی موجب تشکیل صف ورود طولانی برای پذیرش در بورس شده است.در بازار دیروز در گروه فلزی وزیر صنعت، معدن و تجارت از بررسی مشکلات مربوط به ذوبآهن اصفهان در جلسهای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای پیگیری حل مشکلات آن خبر داد.به گزارش «ایسنا» محمدرضا نعمتزاده با اشاره به اینکه حمل و نقل در صنعت دریایی کشور کماکان جای رشد دارد، گفت: با وجود امکانات مختلف در کشور کماکان برخی کشتیها برای تعمیر به خارج از کشور روی میآورند.وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از رایزنی و مذاکره با صندوق توسعه ملی در ارتباط با صنعت کشتیسازی خبر داد و بیان کرد: مذاکراتی با صندوق توسعه ملی در حال انجام است تا بتوان از ظرفیتهای موجود استفاده کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه واحدهای بزرگی همچون ایزایکو و صدرا که مدتها بهصورت نیمهفعال درآمده و تقریبا تعطیل شده بودند، در حال حاضر به فعالیت خود ادامه میدهند، اظهار کرد: این واحدها در حال تولید شناورها هستند و سکوهای مورد نیاز صنعت نفت را نیز در دستور کار خود قرار دادهاند. بنابراین انتظار میرود با گسترش فعالیت آنها تمام تعمیرات مربوط به کشتیها و ساخت تجهیزات صنعت کشتیسازی در داخل کشور مدنظر قرار گیرد، چراکه ایران توانسته است کشتی بالای ۱۰۰ هزار تن را در داخل بسازد. بنابراین ارتقای کار نیز انجام شدنی است. با توجه به ایجاد دو حوضچه خشک در بندرعباس امکان تولید شناورهای بزرگ وجود دارد، در حال مذاکره با دو شرکت خارجی کرهای و چینی جهت مشارکت در پروژه صنایع دریایی هستیم.
دیروز گروههای خودرو، بانکها و سایر معادن با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروههای صنعت قرار گرفتند. در پایان معاملات نیز مخابرات ایران با معامله بلوکی ۸۳ میلیون سهمی به ارزش ۱۶۶ میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را ثبت کرد.در گروه حملونقل دیروز شرکت مهندسی حمل و نقل پتروشیمی در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۰ اسفند ۹۵ مبلغ ۶۶ میلیارد و ۵۹ میلیون ریال سود انباشته کسب کرد. «حپترو» در سال گذشته با سرمایه ۲۰۰میلیارد ریال مبلغ۵۷۷ میلیارد و ۹۲۶ میلیون ریال درآمد عملیاتی داشت. سود خالص شرکت در این دوره نیز برابر با ۴۹ میلیارد و ۹۸۱ میلیون ریال بود و بر این اساس مبلغ ۲۵۰ ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشته شد.در گروه خودرویی ایرانخودرو بعد از ناکامی اواخر اسفند سال گذشته، برای دومین بار اقدام به عرضه بلوک ۱۶ درصدی گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو با کاهش قیمت نسبت به نوبت قبلی میکند.ایرانخودرو درحالی ۲۳ اسفند ماه اقدام به عرضه بلوک ۱۶ درصدی گسترش سرمایهگذاری ایرانخودرو کرده بود که این بلوک بدون خریدار مانده بود.
بلوک «خگستر» شامل ۲۴۰ میلیون سهم است که در عرضه قبلی ۷۰۰ تومان و در عرضه مجدد ۶۶۷ تومان تعیین قیمت پایه شده است.در گروه بانکی پس از برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده و انتخاب اعضای جدید هیاتمدیره بانک دی، مدیرعامل این بانک ۶۴۰ میلیارد تومانی تعیین شد. محمدرضا قربانی که پیش از این عضو هیات مدیره بانک دی شده بود با انتخاب هیات مدیره بهعنوان مدیرعامل جدید بانک منصوب شد. در گروه بانکی پس از سقوط به زیر قیمت اسمی بانک ملت دیروز همچنان با افت شدید قیمت مواجه شد. سهام بانک ملت دیروز ۹۳۸ریال معامله شد. در گروه ساختمانی دیروز سرمایهگذاری میراث فرهنگی با شفافسازی از انعقاد قرارداد مرمت و بهرهبرداری هتل گراند قزوین و برنده شدن در مزایده کاروانسرای وکیل کرمان خبر داد.در گروه معدنی دیروز نماد توسعه معادن روی پس از برگزاری مجمع عادی سالیانه تقسیم سود نقدی ۱۵۰ ریالی با رشد مناسب ۵/ ۱۳ درصدی مورد بازگشایی قرار گرفت.
در گروه استخراج کانههای فلزی، سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در صورت مالی مربوط به دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۰ اسفند ۹۵ مبلغ ۵ هزار و ۶۹۰ میلیارد و ۲۵۷ میلیون ریال سود انباشته در حسابهای خود منظور کرد. سود خالص دوره نیز مبلغ ۴ هزار و ۲۶۰ میلیارد و ۵۱۹ میلیون ریال محاسبه شد. بر این اساس شرکت مبلغ ۱۵۲ ریال سود به ازای هر سهم اعلام کرد.در گروه دارویی نیز، گروه برکت صورتهای مالی ۱۲ ماهه منتهی به ۳۰ اسفندماه سال گذشته را با سرمایه ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد و ۶۰۱ میلیون ریال بهصورت حسابرسی نشده منتشر کرد. سود خالص این دوره یک هزار و ۴۶ میلیارد و ۹۶۲ میلیون ریال محاسبه شد. شرکت بر این اساس مبلغ ۳۰۸ ریال سود به ازای هر سهم اعلام کرد. این رقم نسبت به دوره مشابه در سال مالی ۹۴، معادل ۱۵ درصد افزایش را نشان میدهد.در گروه شوینده، شرکت گروه صنعتی پاکشو در گزارش دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۰ اسفند ۹۵ مبلغ یک هزار و ۳۸۸ میلیارد و ۶۸۷ میلیون ریال سود خالص اعلام و بر این اساس مبلغ یکهزار و ۳۸۹ ریال سود به ازای هر سهم محقق کرد.در مجموع بازار روز شنبه بازاری منفی بود که در آن ارزش معاملات (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) در بورس به ۱۱۲میلیارد تومان و در فرابورس با ۱۹۱میلیارد تومان رسید.
ارسال نظر