شماره روزنامه ۶۱۸۵
|

کمبود گاز بخش فولاد را تضعیف کرد؛

افزایش انتظارات تورمی و کمبود گاز در واحدهای فولادی موجب رشد قیمت انواع محصولات زنجیره فولاد، به‌ویژه شمش، در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران شده است. از طرفی حذف دلار مبادله‏‏‌ای و جایگزینی دلار توافقی انگیزه‏‏‌ها را برای تقویت صادرات شمش افزایش می‌دهد و به عبات بهتر به نوعی فعالان این حوزه…

مس یکی از فلزات اساسی مهم در جهان است که نقش مهمی در توسعه صنایع گوناگون و حرکت به سمت فناوری‌‌‌های نوین ایفا می‌کند. این فلز به دلیل ویژگی‌‌‌هایی نظیر هدایت الکتریکی و حرارتی بالا و مقاومت در برابر خوردگی و دوام، جایگاه ویژه‌‌‌ای در صنایع مختلف از جمله انرژی، ساخت‌وساز، خودرو و الکترونیک دارد. با…

    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • کمبود گاز بخش فولاد را تضعیف کرد؛

    انتظارات محرک رشد قیمت شمش

    افزایش انتظارات تورمی و کمبود گاز در واحدهای فولادی موجب رشد قیمت انواع محصولات زنجیره فولاد، به‌ویژه شمش، در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران شده است. از طرفی حذف دلار مبادله‏‏‌ای و جایگزینی دلار توافقی انگیزه‏‏‌ها را برای تقویت صادرات شمش افزایش می‌دهد و به عبات بهتر به نوعی فعالان این حوزه چشم‏‏‌انتظار تسهیل مسیر صادراتی هستند تا بتوانند از رکودی که در این صنعت رخنه کرده است نجات پیدا کنند.
  • مس؛ فلزی حیاتی و آینده‏‏‌دار در اقتصاد جهانی

    مس یکی از فلزات اساسی مهم در جهان است که نقش مهمی در توسعه صنایع گوناگون و حرکت به سمت فناوری‌‌‌های نوین ایفا می‌کند. این فلز به دلیل ویژگی‌‌‌هایی نظیر هدایت الکتریکی و حرارتی بالا و مقاومت در برابر خوردگی و دوام، جایگاه ویژه‌‌‌ای در صنایع مختلف از جمله انرژی، ساخت‌وساز، خودرو و الکترونیک دارد. با گسترش انرژی‌‌‌های تجدید‌پذیر و حرکت به سمت اقتصاد سبز، تقاضا برای مس بیش از پیش افزایش یافته است. در ادامه به بررسی وضعیت تولید مس، ظرفیت معادن، چالش‌‌‌های استخراج در آینده و پیش‌‌‌‌بینی قیمت آن می‌‌‌پردازیم.
  • حجم معاملات شمش نقره در بازار گواهی سپرده بورس‌کالا از یک تن عبور کرد

    بررسی روند معاملات شمش نقره در بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد که از زمان آغاز معاملات این فلز ارزشمند (۲۰ آذر) تاکنون، بالغ بر یک‌هزار و ۹۸کیلوگرم شمش نقره در قالب گواهی سپرده به ارزش ۱۰۲میلیارد تومان و ۶۶‌هزار و ۶۸۱قرارداد آتی معادل حدود ۶۶۷کیلوگرم شمش به ارزش ۷۲میلیارد تومان در بورس‌کالا منعقد شده است. به گزارش کالاخبر، دارایی پایه هر گواهی سپرده کالایی معادل یک‌گرم از شمش نقره یک‌کیلوگرمی با عیار معاملاتی ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) بوده و شمش‌های تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار هستند. همچنین اندازه هر قرارداد آتی نقره ۱۰گواهی سپرده شمش نقره (معادل ۱۰گرم نقره) بوده و حد نوسان قیمت روزانه حداکثر تا مثبت و منفی ۵‌درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز معاملاتی قبل است.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • رشد تقاضا پیش از آغاز تعطیلات با هدف ذخیره‌سازی؛

    بازگشت فلزات در لحظه پایانی

    دنیای اقتصاد: رشد تقاضای مصرفی برای کامودیتی‌ها به منظور ذخیره‌سازی پیش از آغاز سال نوی میلادی، باعث شد تا فلزات در روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ وارد مدار صعود قیمت شوند.
  • قیمت‌های پایه از بازار جهانی سبقت گرفتند؛

    رشد پتروشیمی‏‏‌ها با حمایت دلار توافقی

    بعد از یک‌هفته تعطیلی به علت برودت هوا و کمبود گاز، قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در روز دوم دی‌ماه در حالی اعلام شدند که قیمت‌ها به یک‌باره با جهش همراه بودند. در شرایطی که قیمت‌ها در بازار جهانی روند نزولی را طی می‌کنند، حذف نرخ دلار مبادله‏‏‌ و جایگزینی دلار توافقی برای تعیین قیمت پایه محصولات شیمیایی و پتروشیمی باعث رشد ناگهانی قیمت‌های پایه اعلامی در دومین روز زمستان شد.
  • در نشست شرکت بورس انرژی بررسی شد؛

    سبد انرژی جهانی در حال تحول

    روز چهارشنبه در محل شرکت بورس انرژی ایران ابعاد ظرفیت گواهی‌های کاهش انتشار آلایندگی و نقش آن در توسعه پایدار بررسی شد. این جلسه با حضور علی نقوی مدیرعامل شرکت بورس انرژی، مجید پویان‌مهر دبیر کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدرضا عالمی سرپرست اداره نظارت بر بورس‌های کالایی و جمعی از خبرنگاران و فعالان این حوزه برگزار شد. در این نشست، مهدیه عسکرانی، رئیس اداره سیاستگذاری فناوری شرکت ملی نفت ارائه‌ای در خصوص سبد انرژی و پیشنهادهایی را مطرح کرد.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • تغییر نرخ ارز مبادله‏‏‌ای، بازار را به چه سمتی سوق می‌دهد؟

    چشم بورس کالا به سیاستگذاران

    افزایش ناگهانی نرخ ارز مبادله‏‏‌ای مبنا در تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی و پالایشی موجب شده است تا نگرانی‌ها نسبت به قیمت محصول نهایی بیشتر شود و بازار را به سمت احتکار سوق دهد. رینگ فیزیکی بورس‌کالا تا پیش از این تصمیم با رقابت ۲۰درصدی همراه بود که پیش‌بینی می‌شود افزایش ناگهانی نرخ دلار مبادله‏‏‌ای تاثیر مستقیم و قابل‌توجهی بر معاملات بورس‌کالا نداشته باشد و از طرفی موجب متوازن شدن بازار آزاد شده و روند حوزه صادرات تسهیل شود. از طرفی افزایش فاصله نرخ دلار در بازار آزاد و رسمی موجب ایجاد رانت خواهد شد که باید به انتظار روزهای آتی و تاثیر این تصمیم بر بازار محصولات پتروشیمی و پالایشی و دیگر محصولات نشست.
  • نیم‌تن شمش نقره در بازار گواهی سپرده بورس‌کالا معامله شد

    معامله ۲تن شمش طلا در یک‌ماه

    رکورد ماهانه حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا از زمان راه‌‌‌اندازی این بازار تاکنون در آخرین ماه پاییز ۱۴۰۳ شکسته شد و در آماری قابل تامل و رکوردی جدید، بالغ بر ۲تن شمش طلا در آذرماه مورد معامله قرار گرفت. به گزارش کالاخبر، بازار گواهی سپرده شمش طلا آذرماه امسال شاهد رکوردشکنی تازه‌‌‌ای بود، به طوری که در این ماه برای نخستین بار از ابتدای راه‌اندازی این بازار (اسفندماه ۱۴۰۱) تاکنون حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا به ۲هزار و ۷کیلوگرم شمش رسید تا آذرماهی طلایی برای این این بازار ثبت شود.
  • از امکانات جدید سایت بورس انرژی ایران رونمایی شد

    بورس انرژی ایران در راستای افزایش آگاهی و دانش کاربران خود، از سه بخش ویژه جدید رونمایی کرد. به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، نخستین بخش، ذی‌نفعان بورس انرژی است که در آن، ذیل دو بخش مجزا این امکان برای کاربران فراهم شده تا به تفکیک استان، شرکت‌هایی را که کالای خود را در بورس انرژی پذیرش کرده‌‌‌اند مشاهده کنند. این امکان به وجود آمده تا علاقه‌‌‌مندان بتوانند به اطلاعات کاملی درباره شرکت‌ها، محصولات شرکت‌ها، وضعیت عرضه و معاملات آنها دسترسی داشته باشند.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • غلبه سیگنال کاهشی در بازار جهانی آهن و فولاد؛

    دلار گران به زیان سنگ‌آهنی‌ها تمام شد

    دنیای اقتصاد: صعود شاخص دلار آمریکا و ناامیدی از سیاست‌های اقتصادی چین به زیان سنگ‌آهنی‌ها تمام شد؛ با این وجود در روزهای پایانی ۲۰۲۴ همچنان سنگ‌آهن کانال ۱۰۰ دلاری را حفظ کرده که در این شرایط بانک ING انتظار دارد که سنگ‌آهن در ۳ ماهه ابتدایی ۲۰۲۵ نیز بتواند کانال ۱۰۰ دلار را حفظ کند، اما در ادامه به کانال قیمتی ۹۰ دلار سقوط خواهد کرد.
  • ترامپ و چین در سال ۲۰۲۵ بازار کالایی را به کجا می‏‏‌برند؟

    آینده مبهم کامودیتی‏‏‌ها

    آینده بازارهای کالایی در سال ۲۰۲۵ به تصمیم‏‏‌های دونالد ترامپ و سیاست‏‏‌های محرک اقتصادی چین بستگی دارد. مجموعه‏‏‌ای از تعرفه‏‏‌های وعده داده شده رئیس‌جمهور منتخب، تا ۶۰‌درصد بر چین و ۲۰‌درصد بر سایر کشورها، می‏‏‌تواند رشد اقتصادی جهانی را از مسیر خارج و جریان‏‏‌های تجاری را مجددا تنظیم کند؛ همچنین می‌تواند باعث تقویت تورم و به سیاست‏‏‌های پولی سخت‏‏‌تر منجر شود. وضعیت اقتصادی چین و میزان تقاضا برای فلزات اساسی نیز بازار جهانی کامودیتی‏‏‌ها را تهدید می‌کند. به طور کلی سال ۲۰۲۵ برای بازارهای کالایی با عدم‌قطعیت آغاز می‌شود.
  • بازگشت صندوق‌های طلا به مدار توجه

    صندوق‌های طلا که از ابتدای آبان‌ماه تا دو هفته پیش به دنبال رونق بازار سهام و توقف همزمان رشد قیمت طلای جهانی و دلار دچار افت ارزش و سرانه خرید و کاهش حجم معاملات شده بودند، هفته گذشته به مرکز توجه فعالان بازار برگشتند. سرانه خرید در صندوق‌های طلا که در دو هفته گذشته در زیر رقم ۵۰میلیون تومان قرار داشت، در روزهای معاملاتی هفته اخیر به بالای ۶۰میلیون تومان و در روز پایانی هفته به ۷۶میلیون تومان رسید.