شماره روزنامه ۶۱۹۱
|

حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نشان از رونق بخش صنعت چین می‌دهد

دنیای اقتصاد: تحلیلگران اقتصادی به حفظ رونق بخش تولید چین در ماه پایانی سال امیدوارند؛ به خصوص اینکه در این ماه، قیمت فروش آهن و فولاد در چین و حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نیز این پیش‌بینی را تایید می‌کند و درصورتی که داده رسمی چین نیز شاخص مدیران خرید بخش تولید را برای سومین ماه متوالی…

کاهش تقاضا برای خودروهای برقی، فلزات را ارزان کرد؛

پس از سال‌ها رشد سرسام‏‏‌آور صنعت خودروهای الکتریکی، در سال ۲۰۲۴ این صنعت با کاهش فروش مواجه شد و در نتیجه تقاضای جهانی برای لیتیوم و دیگر فلزات سازنده باتری خودروهای الکتریکی کم‏‏‌رنگ شد؛ به‌طوری که قیمت لیتیوم در روز ۲۶دسامبر به کمترین سطح خود طی یک‌ماه اخیر رسید. کربنات‌لیتیوم در روز ۲۶دسامبر…

    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • بازگشت مشتریان به رینگ فیزیکی بورس کالا

    معاملات شمش جان گرفت

    معاملات شمش در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران برخلاف هفته‏‏‌های گذشته روز دوشنبه ۱۰دی‌ماه با رونق همراه بود، این در حالی است که با وجود محدودیت‌های گاز و برق در واحدهای تولیدی، تمام آهن اسفنجی عرضه‌شده مورد معامله قرار گرفت. روند صعودی نرخ ارز موجب شده است تا مشتریان شمش به بازار فیزیکی بازگردند و ماده اولیه مصرفی خود را خریداری کنند، چراکه مسیر افزایش نرخ محصولات بخش فولاد با توجه به شرایط موجود اقتصادی باز است.
  • تاثیر ناترازی‏‏‌های انرژی بر اقتصاد ایران

    تامین انرژی نقش بسیار حیاتی در توسعه اقتصادی هر کشوری ایفا می‌کند. انرژی به‌عنوان یکی از مولفه‌‌‌های اصلی تولید و رشد اقتصادی، تاثیرات گسترده‌‌‌ای بر صنایع، خدمات و معیشت مردم دارد. پایداری اقتصادی، ایجاد اشتغال، بهبود کیفیت زندگی، جذب سرمایه‌گذاری، توسعه فناوری، کاهش وابستگی به واردات انرژی و امنیت خاطر اجتماعی از جمله ثمرات تامین انرژی پایدار هستند. بنابراین روشن است که تامین انرژی نقش کلیدی در توسعه اقتصادی دارد و سرمایه‌گذاری در این زمینه می‌‌‌تواند به رشد و پیشرفت پایدار یک کشور منجر شود. در سال‌های اخیر، شاهد ناترازی‌‌‌های چالش‌برانگیزی در کشور عزیزمان هستیم که این ناترازی‌‌‌ها عمدتا ناشی از کمبود عرضه، ناکارآمدی توزیع، مصرف و فرسودگی زیرساخت‌‌‌‌‌‌ها هستند.
  • امکان تحویل بدون محدودیت برق در تابلوی آزاد بورس انرژی

    مدیرعامل توانیر گفت: کسانی که شبکه برق نتواند نیاز آنها را تامین کند، می‌‌‌توانند از طریق تابلوی برق آزاد، برق موردنیاز خودرا خریداری کنند. به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به راه‌اندازی تابلوی برق آزاد از سال ۱۴۰۳ افزود: تابلوی برق آزاد، امکان تحویل بدون محدودیت برق را در بورس انرژی برای عرضه‌‌‌کنندگان و خریداران فراهم کرده است.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نشان از رونق بخش صنعت چین می‌دهد

    امیدواری به PMI چینی‌ها محقق می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: تحلیلگران اقتصادی به حفظ رونق بخش تولید چین در ماه پایانی سال امیدوارند؛ به خصوص اینکه در این ماه، قیمت فروش آهن و فولاد در چین و حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگ‌آهن نیز این پیش‌بینی را تایید می‌کند و درصورتی که داده رسمی چین نیز شاخص مدیران خرید بخش تولید را برای سومین ماه متوالی در فاز رونق اعلام کند؛ کامودیتی‌ها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی به رشد تقاضا و افزایش قیمت در هفته‌های ابتدایی ۲۰۲۵ امیدوار می‌شوند.
  • بازارهای جهانی فرآورده‏‏‌های نفتی متوقف شدند

    جهش قیمت‌های پایه پتروشیمی‏‏‌ها

    حجم عرضه و معاملات انواع محصولات شیمیایی و پلیمری در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران در حالی با رشد همراه بود که قیمت پایه این نوع محصولات تحت‌تاثیر نرخ دلار توافقی افزایش یافت. این در حالی است که محصولات پتروشیمی در بازار جهانی متوقف شدند و عملا روند جهانی تاثیری بر بازار داخلی فرآورده‏‏‌های نفتی ندارد.
  • آینده بازار آپشن‏‏‌ها در ایران

    بازار آپشن‌‌‌ها به‌‌‌ عنوان یکی از ابزارهای مشتقه مالی، در بسیاری از کشورها نقش مهمی در مدیریت ریسک و افزایش جذابیت بازارهای سرمایه ایفا کرده است. در ایران این ابزار نوظهور همچنان در مراحل ابتدایی خود قرار دارد و نیازمند توسعه، آموزش و زیرساخت‌‌‌های مناسب است. با توجه به شرایط اقتصادی ایران و نوسانات شدید بازار، آپشن‌‌‌ها می‌توانند به ابزاری کارآمد برای سرمایه‌گذاران و فعالان بازار تبدیل شوند.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • مدیر عملیات بازار فیزیکی بورس‌کالای ایران:

    بهینه سازی معاملات با حراج همزمان

    حراج همزمان مدل جدیدی از حراج حضوری در بورس‌کالای ایران است که به درخواست کارگزاران از روزهای آتی اجرا می‌شود. هدف از اجرای این مدل حراج حضوری، بهبود و بهینه‏‏‌سازی فرآیندهای معاملات است که مهم‌ترین مزیت این نوع معامله، کاهش زمان انجام معاملات است.
  • سقوط سنگ‌‌‌آهن در پی افت تقاضا

    دنیای‌اقتصاد: قیمت سنگ‌آهن در بازار جهانی در حالی در کانال ۱۰۰دلار در حال نوسان است و کمترین قیمت پنج‌هفته را به ثبت رسانده است که میزان تقاضای چینی‌‌‌ها به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات آهنی و غیرآهنی به دلیل بحران در بخش مسکن و ساخت‌وساز کاهش یافته است. قیمت سنگ‌آهن با عیار ۶۲‌درصد به بیش از ۱۰۴دلار به ازای هر تن رسید، چراکه کارخانه‌‌‌های فولاد چین در حال افزایش ذخایر و در انتظار افزایش فعالیت در بهار هستند. قیمت‌ها اوایل این‌ماه به دلیل کاهش عملیات در فصل زمستان کاهش یافته بود که به پایین‌‌‌ترین سطح تولید سه‌ماهه در کارخانه‌‌‌های بزرگ منجر شد. در سال‌جاری، قیمت سنگ‌آهن بیش از ۲۰‌درصد کاهش یافته است که عمدتا به دلیل نگرانی در مورد تقاضای ضعیف بخش ساختمانی چین است.
  • طی هفته نخست دی‌ماه در بورس انرژی ایران رقم خورد

    ثبت ارزش ۴۸‌هزار میلیارد ریالی در معاملات

    رینگ بین‌الملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران میزبان دادوستد ۶۲‌هزار و ۹۴۴تن محصول در زیرگروه نفت، گاز و سایر حامل‌‌‌های انرژی بود. به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، در هفته منتهی به ‌روز چهارشنبه پنجم دی، ارزش کل معاملات ثبت‌شده در تمامی بازارهای بورس انرژی به حدود ۴۸‌هزار میلیارد ریال رسید. معاملات فرآورده‌‌‌های هیدروکربوری در رینگ داخلی و فیزیکی بیشترین سهم را در ارزش‌‌‌آفرینی بازار به خود اختصاص داد. در این هفته، اولین صندوق سرمایه‌گذاری انرژی نیز مورد استقبال فعالان بازار واقع شد؛ به نحوی که در هفته منتهی به ‌روز پنجم دی، بالغ بر ۳۶۸میلیون و ۴۴۷‌هزار اوراق صندوق سینرژی در بازار سرمایه مورد دادوستد قرار گرفت و این معاملات مجموع ارزشی برابر ۳‌هزار و ۸۹میلیارد ریال را رقم زد. صندوق سینرژی اولین صندوق کالایی مبتنی بر انرژی است که در بازار سرمایه مورد دادوستد قرار می‌گیرد.
    جمعه، ۰۷ دی ۱۴۰۳
  • زیان سنگ‌آهنی‌ها بیش از فولادی‌ها!

    کاهش فولادسازی ترمز افت نرخ را کشید

    دنیای اقتصاد: سنگ‌آهنی‌ها در ۲۰۲۴ بیش از فولادی‌ها کاهش قیمت داشتند؛ در حالی که افت ۱.۴ درصدی تولید فولاد در دنیا توانست از سرعت عقبگرد قیمتی این محصول بکاهد، افزایش تولید معدنی سنگ‌آهن، زمینه‌ساز کاهش بیشتر بهای این محصول شد.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • کاهش تقاضا برای خودروهای برقی، فلزات را ارزان کرد؛

    ریزش ارزش لیتیوم در بازار جهانی

    پس از سال‌ها رشد سرسام‏‏‌آور صنعت خودروهای الکتریکی، در سال ۲۰۲۴ این صنعت با کاهش فروش مواجه شد و در نتیجه تقاضای جهانی برای لیتیوم و دیگر فلزات سازنده باتری خودروهای الکتریکی کم‏‏‌رنگ شد؛ به‌طوری که قیمت لیتیوم در روز ۲۶دسامبر به کمترین سطح خود طی یک‌ماه اخیر رسید. کربنات‌لیتیوم در روز ۲۶دسامبر کمتر از ۷۶‌هزار یوآن به‌ازای هر تن معامله شد که پایین‏‏‌ترین قیمت در یک‌ماه اخیر به حساب می‏‏‌آید و در سال‌جاری بیش از ۲۰‌درصد افت را به ثبت رساند، چراکه انتظار می‌رود سطح تولید بالا برای حفظ مازاد عرضه طولانی‏‏‌مدت در بازار جهانی ادامه داشته باشد.