شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

زیان سنگ‌آهنی‌ها بیش از فولادی‌ها!

دنیای اقتصاد: سنگ‌آهنی‌ها در ۲۰۲۴ بیش از فولادی‌ها کاهش قیمت داشتند؛ در حالی که افت ۱.۴ درصدی تولید فولاد در دنیا توانست از سرعت عقبگرد قیمتی این محصول بکاهد، افزایش تولید معدنی سنگ‌آهن، زمینه‌ساز کاهش بیشتر بهای این محصول شد.

بازدهی ۴۲ درصدی گواهی سپرده سکه از ابتدای سال؛

در روزهای اخیر اثر رشد دلار در بازار آزاد در معاملات گواهی سپرده سکه طلا نیز نمایان شده است و همگام با حضور دلار در سقف تاریخی، گواهی سپرده سکه نیز در نزدیکی قله قرار دارد. در معاملات دیروز، گواهی سپرده سکه رفاه با رشد ۰.۳۴درصدی همراه شد و در قیمت ۵۴میلیون و ۲۴۸‌هزار تومان میان خریداران و…

    جمعه، ۰۷ دی ۱۴۰۳
  • زیان سنگ‌آهنی‌ها بیش از فولادی‌ها!

    کاهش فولادسازی ترمز افت نرخ را کشید

    دنیای اقتصاد: سنگ‌آهنی‌ها در ۲۰۲۴ بیش از فولادی‌ها کاهش قیمت داشتند؛ در حالی که افت ۱.۴ درصدی تولید فولاد در دنیا توانست از سرعت عقبگرد قیمتی این محصول بکاهد، افزایش تولید معدنی سنگ‌آهن، زمینه‌ساز کاهش بیشتر بهای این محصول شد.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • چشم‏‏‌انداز منفی قیمتی سنگ‏‏‌آهن در بازار جهانی

    استرالیا انتظار دارد قیمت سنگ‌آهن خلوص ۶۲‌درصد سال آینده میلادی افت چشمگیر ۱۲دلاری نسبت به میانگین ۹۲دلاری امسال داشته باشد و به ۸۰دلار هر تن فوب برسد. این چشم‌انداز منفی قیمت بیشتر به دلیل روند صعودی عرضه و در مقابل افت تقاضاست. طی سه‌ماهه اکتبر تا دسامبر جاری، قیمت‌‌‌ سنگ‌‌‌آهن مطابق با جو بازار و در راستای سیاست‌‌‌های اقتصادی چین نوسان داشته است. با این حال، در کل قیمت سنگ‌آهن به دلیل عدم‌تعادل بین عرضه و تقاضا کاهش یافته و این امر به طور قطع تا سال آینده ادامه خواهد داشت.
  • بازدهی ۴۲ درصدی گواهی سپرده سکه از ابتدای سال؛

    نوسان سکه رفاه در حوالی قله

    در روزهای اخیر اثر رشد دلار در بازار آزاد در معاملات گواهی سپرده سکه طلا نیز نمایان شده است و همگام با حضور دلار در سقف تاریخی، گواهی سپرده سکه نیز در نزدیکی قله قرار دارد. در معاملات دیروز، گواهی سپرده سکه رفاه با رشد ۰.۳۴درصدی همراه شد و در قیمت ۵۴میلیون و ۲۴۸‌هزار تومان میان خریداران و فروشندگان دست به دست شد. در سامانه معاملات، هر سکه معادل ۱۰۰واحد معاملاتی محسوب می‌شود و رقم ۱۶۶‌هزار که در تابلوی معاملاتی گواهی سپرده سکه نقش بسته بود، گویای معامله ‌‌‌هزار و ۶۶۰سکه در معاملات دیروز بورس‌‌‌کالاست.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • دلار توافقی روانکارها را گران کرد؛

    خروج مشتریان لوب‏‏‌کات از رینگ فیزیکی

    جایگزینی دلار توافقی ۶۴هزار تومانی به جای دلار مبادله باعث شده است تا قیمت لوب‌‌‌کات به‌عنوان خوراک شرکت‌های تولیدکننده روانکارهای صنعتی به یک‌باره طی یک هفته ۶‌درصد افزایش یابد، این در حالی است که شاخص برنت در بازار جهانی روند نزولی را در پیش گرفته است. با توجه به سیاست ارزی کشور، دلار پایه بورس‌کالا افزایش یافته و به‌طور متوسط در ۶ماه ابتدایی سال قیمت هر کیلوگرم لوب‌‌‌کات ۲۲ تا ۲۴‌هزار تومان بود که با نرخ‌های دلار توافقی که چیزی حدود ۶۴‌هزار تومان در نظر گرفته شده است، نرخ لوب‌‌‌کات نیز به سمت کانال ۲۶ تا ۲۷‌هزار تومان افزایش یافت.
  • عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌ها در بازار جهانی؛

    آینده نقره و جایگاه آن در بازار ایران

    نقره، به‌عنوان یکی از فلزات گرانبها با کاربردهای گسترده صنعتی و مالی، همواره مورد توجه سرمایه‌گذاران و صنایع مختلف بوده است. در بازار جهانی، نقش نقره به دلیل استفاده دوگانه از آن در صنایع و به‌‌‌‌عنوان ذخیره ارزش، برجسته است. در ایران نیز این فلز گرچه به اندازه طلا جایگاه تثبیت‌‌‌‌شده‌‌‌ای ندارد، پتانسیل رشد بالایی دارد.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • کمبود گاز بخش فولاد را تضعیف کرد؛

    انتظارات محرک رشد قیمت شمش

    افزایش انتظارات تورمی و کمبود گاز در واحدهای فولادی موجب رشد قیمت انواع محصولات زنجیره فولاد، به‌ویژه شمش، در تالار صنعتی و معدنی بورس‌کالای ایران شده است. از طرفی حذف دلار مبادله‏‏‌ای و جایگزینی دلار توافقی انگیزه‏‏‌ها را برای تقویت صادرات شمش افزایش می‌دهد و به عبات بهتر به نوعی فعالان این حوزه چشم‏‏‌انتظار تسهیل مسیر صادراتی هستند تا بتوانند از رکودی که در این صنعت رخنه کرده است نجات پیدا کنند.
  • مس؛ فلزی حیاتی و آینده‏‏‌دار در اقتصاد جهانی

    مس یکی از فلزات اساسی مهم در جهان است که نقش مهمی در توسعه صنایع گوناگون و حرکت به سمت فناوری‌‌‌های نوین ایفا می‌کند. این فلز به دلیل ویژگی‌‌‌هایی نظیر هدایت الکتریکی و حرارتی بالا و مقاومت در برابر خوردگی و دوام، جایگاه ویژه‌‌‌ای در صنایع مختلف از جمله انرژی، ساخت‌وساز، خودرو و الکترونیک دارد. با گسترش انرژی‌‌‌های تجدید‌پذیر و حرکت به سمت اقتصاد سبز، تقاضا برای مس بیش از پیش افزایش یافته است. در ادامه به بررسی وضعیت تولید مس، ظرفیت معادن، چالش‌‌‌های استخراج در آینده و پیش‌‌‌‌بینی قیمت آن می‌‌‌پردازیم.
  • حجم معاملات شمش نقره در بازار گواهی سپرده بورس‌کالا از یک تن عبور کرد

    بررسی روند معاملات شمش نقره در بورس‌کالای ایران نشان می‌دهد که از زمان آغاز معاملات این فلز ارزشمند (۲۰ آذر) تاکنون، بالغ بر یک‌هزار و ۹۸کیلوگرم شمش نقره در قالب گواهی سپرده به ارزش ۱۰۲میلیارد تومان و ۶۶‌هزار و ۶۸۱قرارداد آتی معادل حدود ۶۶۷کیلوگرم شمش به ارزش ۷۲میلیارد تومان در بورس‌کالا منعقد شده است. به گزارش کالاخبر، دارایی پایه هر گواهی سپرده کالایی معادل یک‌گرم از شمش نقره یک‌کیلوگرمی با عیار معاملاتی ۹۹۹.۹ (قسمت در هزار) بوده و شمش‌های تولیدی داخلی و وارداتی توسط متقاضیان مورد تایید بورس، قابل تحویل به انبار هستند. همچنین اندازه هر قرارداد آتی نقره ۱۰گواهی سپرده شمش نقره (معادل ۱۰گرم نقره) بوده و حد نوسان قیمت روزانه حداکثر تا مثبت و منفی ۵‌درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز معاملاتی قبل است.
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • رشد تقاضا پیش از آغاز تعطیلات با هدف ذخیره‌سازی؛

    بازگشت فلزات در لحظه پایانی

    دنیای اقتصاد: رشد تقاضای مصرفی برای کامودیتی‌ها به منظور ذخیره‌سازی پیش از آغاز سال نوی میلادی، باعث شد تا فلزات در روزهای پایانی سال ۲۰۲۴ وارد مدار صعود قیمت شوند.
  • قیمت‌های پایه از بازار جهانی سبقت گرفتند؛

    رشد پتروشیمی‏‏‌ها با حمایت دلار توافقی

    بعد از یک‌هفته تعطیلی به علت برودت هوا و کمبود گاز، قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی در روز دوم دی‌ماه در حالی اعلام شدند که قیمت‌ها به یک‌باره با جهش همراه بودند. در شرایطی که قیمت‌ها در بازار جهانی روند نزولی را طی می‌کنند، حذف نرخ دلار مبادله‏‏‌ و جایگزینی دلار توافقی برای تعیین قیمت پایه محصولات شیمیایی و پتروشیمی باعث رشد ناگهانی قیمت‌های پایه اعلامی در دومین روز زمستان شد.
  • در نشست شرکت بورس انرژی بررسی شد؛

    سبد انرژی جهانی در حال تحول

    روز چهارشنبه در محل شرکت بورس انرژی ایران ابعاد ظرفیت گواهی‌های کاهش انتشار آلایندگی و نقش آن در توسعه پایدار بررسی شد. این جلسه با حضور علی نقوی مدیرعامل شرکت بورس انرژی، مجید پویان‌مهر دبیر کمیته تخصصی فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، محمدرضا عالمی سرپرست اداره نظارت بر بورس‌های کالایی و جمعی از خبرنگاران و فعالان این حوزه برگزار شد. در این نشست، مهدیه عسکرانی، رئیس اداره سیاستگذاری فناوری شرکت ملی نفت ارائه‌ای در خصوص سبد انرژی و پیشنهادهایی را مطرح کرد.