هدف از راه‌اندازی بازار مشتقه آتی ارزی، پوشش ریسک نوسانات ارز است و کسانی که با درآمدهای ارزی کار می‌کنند خود را در مقابل نوسانات و بالا و پایین رفتن ارز به نوعی بیمه می‌کنند تا از این ناحیه صدمه نبینند.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، مدیر عامل شرکت کارگزاری جهان سهم درباره نقش بازار آتی ارز بر کنترل نوسان نرخ ارز گفت: فعالان اقتصادی درباره نوسان نرخ ارز احساس خلأ می‌کنند و با راه‌اندازی بازار آتی ارز این مشکل حل می‌شود و می‌تواند مورد استقبال گسترده سرمایه گذاران قرار گیرد. فرشید اردبیلیون جهانی در تحلیل برخی از اخبار مبنی بر نصف شدن بودجه عمرانی ۹۵ و تاثیر آن بر بازار سرمایه گفت: در صورت واقعیت داشتن این مساله تاثیر آن بر بورس و مخصوصا شرکت‌هایی که در این زمینه کار می‌کنند محرز است؛ چراکه وقتی بودجه عمرانی کم می‌شود شرکت‌هایی که در این زمینه کار می‌کنند تاثیر منفی می‌پذیرند. اردبیلیون جهانی با اشاره به نقش بازار سرمایه در تامین برنامه ششم توسعه نیز خاطر‌نشان کرد: ابزارهای مالی جدید در بازار سرمایه، نقش خوبی در برنامه‌های اقتصادی دولت داشتند و این امر رو به توسعه است. این کارشناس اقتصادی افزود: انتشار انواع اوراق مشارکت اسلامی هم در حال توسعه است و در زمینه تامین سرمایه برای شرکت‌ها می‌تواند نقش بسیار مهمی را بازی کند.

وی گفت: شرکت‌ها بخشی از سرمایه مالی خود را از بانک‌ها و بخش دیگر را از بازار سرمایه تامین می‌کنند و ترکیب مناسبی از این دو است که سرمایه‌ها را تامین می‌کند؛ بنابراین بازار سرمایه نقش مهمی در برنامه ششم توسعه دارد. این کارشناس اقتصادی یکی دیگر از اهداف ایجاد بازار آتی ارز را پایین آوردن هزینه تامین سرمایه دانست و گفت: پایین آمدن هزینه تامین سرمایه در رشد و توسعه صنایع بسیار اهمیت دارد. به گفته وی، برنامه توسعه اقتصادی، سرمایه می‌خواهد و این بورس است که هزینه سرمایه را کاهش می‌دهد و در یک کلام بازار آتی ارز، بورس سهام و بورس انواع اوراق مشارکت اسلامی در نهایت در خدمت توسعه اقتصادی کشور خواهد بود و همین ضرورت توسعه بورس در برنامه ششم توسعه را نمایان می‌کند.