سنگآهن چین در کف قیمت از جولای تاکنون؛ علت چیست؟
قیمت سنگ آهن در معاملات آتی چین به پایینترین سطح خود از جولای رسید، در حالی که در میان افزایش نگرانیها در مورد کاهش تقاضا، فولاد ارزانترین قیمت خود را در بازار شانگهای ثبت کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویترز، در کنار افت مجدد قیمت سنگآهن دیگر کالاهای معاملاتی چین از فلزات پایه تا چرم همگی با افت قیمت مواجه شدند که منعکسکننده نگرانی سرمایهگذاران از کندی رشد اقتصادی چین است. شدیدترین افت در معاملات آتی آهن میتواند قیمت سنگآهن را به زیر ۴۵ دلار به ازای هر تن (کمترین قیمت آن از سال ۲۰۰۸) بکشاند.
قیمت سنگ آهن در معاملات آتی چین به پایینترین سطح خود از جولای رسید، در حالی که در میان افزایش نگرانیها در مورد کاهش تقاضا، فولاد ارزانترین قیمت خود را در بازار شانگهای ثبت کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از رویترز، در کنار افت مجدد قیمت سنگآهن دیگر کالاهای معاملاتی چین از فلزات پایه تا چرم همگی با افت قیمت مواجه شدند که منعکسکننده نگرانی سرمایهگذاران از کندی رشد اقتصادی چین است. شدیدترین افت در معاملات آتی آهن میتواند قیمت سنگآهن را به زیر 45 دلار به ازای هر تن (کمترین قیمت آن از سال 2008) بکشاند. این در حالی است که تاکنون در سال جاری قیمت سنگآهن افتی 36 درصدی را تجربه کرده است. یک معاملهگر در شانگهای اعلام کرد: «در حال حاضر به سختی میتوان فروخت. ما مشاهده میکنیم که قیمت لحظه به لحظه پایین میآید و معاملات با قیمتهای بسیار پایین و دور از انتظار انجام میگیرد.» هر تن سنگآهن برای تحویل ژانویه به بورس کالای دالیان با افت 8/ 1 درصدی نسبت به جلسه گذشته 331 یوآن (52 دلار) معامله شد. این در حالی بود که در مدتی از روز قیمت هر تن سنگآهن به 5/ 326 یوآن (پایینترین سطح از 9 جولای) رسیده بود.
براساس شاخص فولاد، قیمت سنگآهن ۶۲ درصد برای حمل به بندر تیانجین چین بدون تغییر ۸۰/ ۴۵ دلار به ازای هر تن باقی ماند. این قیمت کمترین سطح این شاخص از هشتم جولای بوده است. در آن تاریخ هر تن سنگآهن با ثبت قیمت ۴۴ دلار و ۱۰ سنت به پایینترین مقدار خود از اواخر سال ۲۰۰۸ رسیده بود. در میان این قیمتهای پایین، شرکت معدنکار نروژی زیر نظر شرکت آهن استرالیا، به دلیل بدهی ۱۰۰ میلیون دلاری اعلام ورشکستگی کرد. کاهش ادامهدار قیمت فولاد چین، تقاضا را برای سنگآهن کم کرده و موجب رسوب ذخایر سنگآهن در بنادر چین شده است. براساس آمار اتحادیه آهن و فولاد چین، میزان تقاضای فولاد چین در بازه زمانی ژانویه تا اکتبر حدود ۶ درصد کاهش داشته که نشاندهنده کندی فعالیت صنعتی در دومین اقتصاد بزرگ جهان و ضعیفترین رشد در ۲۵ سال اخیر بوده است.
ارسال نظر