کارشناسان از دوران پساتحریم میگویند؛
قابلیت صادرات از بورس کالا
کارشناسان عنوان میکنند، با توجه به اینکه هماکنون صادرات انواع قیر، سنگ آهن، عایق رطوبتی و گوگرد از طریق بورس کالا در جریان است، در دوران پساتحریم میتوانیم از مزیتهای محصولاتی چون مواد پتروشیمی، سیمان، فولاد، زعفران و پسته برای صادرات به کشورهای منطقه و حتی اروپا استفاده کنیم.
به گزارش «سنا» و به نقل از بازار امروز، سوخت موتور رشد اقتصادی در کشورهای جهان سوم افزایش مبادلات تجاری بهویژه در بخش صادرات است. در این کشورها معمولا منابع اولیه بهصورت خام و با قیمت پایین به کشورهای دیگر فروخته و معمولا درآمد حاصله نیز برای واردات کالاهای مصرفی مورد نیاز دیگر استفاده میشود.
کارشناسان عنوان میکنند، با توجه به اینکه هماکنون صادرات انواع قیر، سنگ آهن، عایق رطوبتی و گوگرد از طریق بورس کالا در جریان است، در دوران پساتحریم میتوانیم از مزیتهای محصولاتی چون مواد پتروشیمی، سیمان، فولاد، زعفران و پسته برای صادرات به کشورهای منطقه و حتی اروپا استفاده کنیم.
به گزارش «سنا» و به نقل از بازار امروز، سوخت موتور رشد اقتصادی در کشورهای جهان سوم افزایش مبادلات تجاری بهویژه در بخش صادرات است. در این کشورها معمولا منابع اولیه بهصورت خام و با قیمت پایین به کشورهای دیگر فروخته و معمولا درآمد حاصله نیز برای واردات کالاهای مصرفی مورد نیاز دیگر استفاده میشود. اقتصاددانان برای حل این مشکل و قدم نهادن در مسیر رشد و توسعه اقتصادی، تولید و صادرات بیشتر همراه با استفاده از ابزارهای کارآمد تجاری را پیشنهاد میکنند که در نهایت میتواند منجر به مزیت صادراتی آن کشور در آن کالای خاص شود.تالار صادراتی بورس کالای ایران از ابتدای سال تا ۱۰ آبان ماه جاری، شاهد معامله ۶۸۵ میلیون و ۳۶۷ هزار و ۳۶۱ دلار کالا شامل قیر، عایق رطوبتی، سنگ آهن و گوگرد بوده است اما کارشناسان عنوان میکنند که این رینگ ظرفیت بیشتری برای صادرات دارد.می توان با نگاهی به آمار صادرات محصولات مختلف در سالهای ۸۸ تا ۹۱ لقب «روزهای طلایی تالار صادراتی» به این بازار بورس کالا نسبت داد بهطوریکه کالاهای بسیاری از این تالار راهی بازارهای صادراتی شد و در این میان محصولات پتروشیمی نیز جایگاه ویژهای داشتند.مدیر عملیات بازار کالایی کارگزاری باهنر در این باره گفت: کالاهایی نظیر روغنهای پایه توسط نفت ایرانول و نفت سپاهان عرضه میشد و شرکتهایی مثل توتال، کاسترول و شل هلیکس خریدار آن بودند.فرزین ابوالعلایی افزود: همچنین از محصولات پتروشیمی مانند متانول استقبال خوبی به خصوص توسط کشورهایی مثل هند میشد.او بیان کرد: پس از جدی شدن تحریمها و تحریم یکی پس از دیگری شرکتهای کشتیرانی ایران، خرید از بورس کالا برای این شرکتها به صرفه نبود.
به این ترتیب بسیاری از شرکتها و مشتریان بزرگ خود را از دست دادیم. در این میان چند شرکت بزرگ هندی مانند «ریچموندگروپ» که خریدار قیر و فرآوردههای نفتی بود نیز از بازار کنار رفت.عضو هیاتمدیره کارگزاری باهنر یادآور شد: در این بین صادرات مطلوب قیر از سوی تولیدکنندگان داخلی به خصوص شرکتهای نفت پاسارگاد و نفت جی از طریق بورس کالا که هم اکنون نیز بهصورت مستمر انجام میشود باعث شد تا قیمت قیر ایران در بورس کالا به مرجع قیمتگذاری در منطقه تبدیل شود.ابوالعلایی ادامه داد: غیر از محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی، محصولات کشاورزی مانند زعفران و در فلزاتی مانند فولاد نیز مزیت داریم و میتوانیم جایگاه مناسبی در منطقه داشته باشیم.
یکی از کارشناسان بازار قیر با تاکید بر نقش موثر تالار صادراتی بورس کالا عنوان کرد: در کشورهای حوزه خلیج فارس و منطقه، مزیتهای بسیاری برای فروش محصولات وجود دارد و باید از ظرفیتهای بورس کالا برای صادرات بیشتر استفاده کنیم. حبیب احمدی افزود: اگر در این دوره تاریخی که تحریمها برداشته میشود، حمایت از تولید نیز بهطور همزمان افزایش پیدا کند، میتوانیم در سایه شفافیتی که بورس کالا دارد ارزش صادرات خود را بالا ببریم. او تاکید کرد: با تقویت بورس کالا و عرضههای بیشتر از این کانال حتی میتوانیم به بازارهای اروپایی نیز دست پیدا کنیم. در همین راستا خبرهایی نیز از سوی مسوولان بورس کالا مبنی بر تاسیس انبارهای این شرکت در دو کشور اروپایی اعلام شد که میتواند نقطه عطفی بر توسعه صادرات کشور از این کانال باشد. این تولیدکننده فرآوردههای نفتی با بیان اینکه تحریمها در چند سال گذشته راههای ارتباط با خریداران و سرمایهگذاران خارجی را بسته بود، خاطرنشان کرد: با نگاه به آینده روشن بعد از رفع قدم به قدم تحریمها و همچنین رفع کاستیهایی که در داخل و در حوزه قوانین وجود دارد، میتوانیم ظرف چند سال در زمینههای مختلف از جمله
صادرات قیر و عایق رطوبتی به نقطه مطلوبی برسیم.
ارسال نظر