سال دشوار برای صنعت فولاد
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به کاهش قابل توجه قیمت سنگآهن و بهای انرژی طی یک سال گذشته در بازار جهانی گفت: به این ترتیب دو هزینه عمده صنعت فولاد در دنیا کاهش قابل توجه پیدا کرده اما در ایران با افزایش قیمت مواجه بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان توسعه تجارت، بهرام سبحانی گفت: قیمت حاملهای انرژی در دنیا تابعی از قیمت نفت است و طی این مدت با کاهش چشمگیر قیمت نفت در این حوزه نیز کاهش قیمت جهانی را داشتهایم و به این ترتیب دو هزینه عمده صنعت فولاد در دنیا کاهش قابل توجه پیدا کرده و در ایران با افزایش قیمت مواجه بوده و همین مساله رقابت ما در بازارهای جهانی را سختتر از قبل کرده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به کاهش قابل توجه قیمت سنگآهن و بهای انرژی طی یک سال گذشته در بازار جهانی گفت: به این ترتیب دو هزینه عمده صنعت فولاد در دنیا کاهش قابل توجه پیدا کرده اما در ایران با افزایش قیمت مواجه بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سازمان توسعه تجارت، بهرام سبحانی گفت: قیمت حاملهای انرژی در دنیا تابعی از قیمت نفت است و طی این مدت با کاهش چشمگیر قیمت نفت در این حوزه نیز کاهش قیمت جهانی را داشتهایم و به این ترتیب دو هزینه عمده صنعت فولاد در دنیا کاهش قابل توجه پیدا کرده و در ایران با افزایش قیمت مواجه بوده و همین مساله رقابت ما در بازارهای جهانی را سختتر از قبل کرده است. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه بخش مهمی از مشکلات فعلی کشور و کمبود نقدینگی دولت به دلیل یارانهها است، اظهار کرد: توسعه زیرساختها باید در اولویت سرمایهگذاری دولت قرار گیرد. دولت قرار نیست کارخانه یا حتی نیروگاه راهاندازی کند اما اگر زیرساختهایی مانند آب، راه و جاده را تامین کند، برای سرمایهگذارانی که قصد راهاندازی کارخانه دارند هزینهها به شکل قابل ملاحظهای کاهش پیدا میکند. وی با تاکید بر جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده گفت: خامفروشی یعنی حراج منابع خدادادی. اکنون ما اگر بخواهیم بهطور مثال سنگآهن را در کنار کارخانه آن حراج کنیم، برای آن تنها حدود ۲۰ دلار دریافت میکنیم اما اگر آن را تبدیل به فولاد کنیم نه تنها به واسطه این تولید در بخشهای مختلف ایجاد اشتغال میشود، بلکه ارزش آن سنگآهن هم به ۴۰۰ دلار میرسد. سبحانی با اشاره به مشکلات پیشروی صنعت فولاد کشور گفت: دشواریهای موجود بر سر راه صادرات را میتوان بهطور کلی به دو گروه سختافزاری و نرمافزاری تقسیم کرد. بخش نرمافزاری بیشتر به بحث قوانین و مقررات و نقش و عملکرد دولت مربوط میشود که خوشبختانه در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد. البته در دولت قبلی محدودیتهایی در این زمینه اعمال شده بود و گاه بهطور کلی صادرات متوقف میشد و گاه کمی پیچ آن را باز میکردند و به شرکتها اجازه میدادند اندک صادراتی داشته باشند. وی افزود: اما در این دولت موانع برداشته شده و اعلام شده صادرات از هر نوع و به هر مقدار آزاد است. به عبارت دیگر امروز هیچ محدودیتی در زمینه صادرات نداریم اما انتظار میرود همان طور که وقتی مصرف داخل افزایش پیدا میکند، دولت برای مدیریت بازار داخل صادرات را محدود میکند، درحالت معکوس نیز مشوقهایی در نظر گرفته شود و در شرایطی مثل الان که بازار داخلی کساد است و تولیدکننده جنس مازاد در انبارهای خود دارد، مانند کشورهای مختلف مشوقهایی را برای این بخش در نظر بگیرد.
ارسال نظر