حرکت قیمتی فلز سرخ در بورس کالا منطبق با بازارهای جهانی صورت گرفت
همگرایی مس بازار تهران با بورس لندن
قیمت مس در معاملات روز یکشنبه بورس کالای ایران با افزایش بیش از 300 تومانی در هر کیلو نسبت به آخرین معامله در هفته گذشته مواجه شد. این در شرایطی است که قیمت فلز سرخ در بازارهای جهانی طی هفته گذشته نوسان زیادی را تجربه کرد و روز جمعه گذشته کاهش 38/ 1 درصدی یافت و به 5 هزار و 270 دلار در هر تن رسید. البته به گفته معاملهگران افزایش نرخ این فلز در بازارهای داخلی به دلیل میانگین مثبت هفتگی این فلز بوده است؛ چرا که مس جهانی در روزهای دوشنبه و پنجشنبه گذشته افزایش قابل ملاحظهای را تجربه کرده بود.
همچنین میتوان افزایش بهای فلز سرخ را بیشتر از بازارهای جهانی، مربوط به روند مثبت نرخ ارز در هفته اخیر و برگشت مثبت بهای نفت طی روز جمعه دانست. البته این شرایط بر معاملات روز گذشته بورس کالا نیز حاکم بود؛ چرا که روز یکشنبه عرضههای مس در تالار صنعتی با روند صعودی همراه شد و افزایش حدود ۲ درصدی را در هر کیلو نسبت به معامله قبلی تجربه کرد. از طرفی میزان تقاضای محصولات مسی در این تالار معاملاتی نسبت به هفته گذشته به خصوص برای مفتول شرکت صنایع ملی مس افزایش یافته بود، بهطوری که به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه دلیل این رشد تقاضا پیشبینی افزایش قیمتها برای معاملات هفتههای آتی با توجه به روند بهای فلزات در بازارهای جهانی و کاهش موجودی انبارها بوده است. به گفته این فعال آگاه حتی شنیدهشده در بازار غیررسمی این محصولات برخی فروشندگان در این روز از فروش محصولات خود اجتناب کردهاند تا طی هفتههای آتی نقدینگی بیشتری به دست آورند. به این ترتیب، روز یکشنبه ۲۶ مهر ماه، بورس کالای ایران شاهد معامله بیش از ۱۲۰ هزار تن انواع کالا بود که در این میان دو هزار تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران راهی تالار معاملات شد.
این شرکت همچنین 2 هزار و 500 تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضهشده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز میتوان به 20 هزار تن انواع مس کم عیار، 140 تن سولفور مولیبدن و 18 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، 270 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان نیز در این روز روی تابلوی معاملات رفت. بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت 17 هزار و 929 تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته افزایش 325 تومانی را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 2500 تن بوده درحالیکه میزان تقاضا 540 تن ثبت شد. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت 18 هزار و 674 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، رشد 325 تومانی در قیمت پایه را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول 2 هزار تن بوده است، درحالیکه تقاضاکنندگان خواستار 580 تن از این محصول بودهاند. مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه 18 هزار و 729 تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله در هفته گذشته، افزایش 325 تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول 270 تن بود که با میزان تقاضا برابری میکرد. از سوی دیگر این فلز سرخ هم اکنون در بازار آزاد با قیمت 18 هزار و 500 تومان در هر کیلو به فروش میرسد که نسبت به شنبه گذشته افزایش 400 تومانی داشته است. از طرفی در بازار آزاد اگرچه در مقایسه با هفتههای گذشته قیمتها افزایشی به ثبت رسید، اما همچنان تجار سعی در رشد قیمتها دارند، بهطوری که با وجود پایین آمدن نرخ این محصولات در بازارهای جهانی همچنان تلاش برای رشد قیمتها در بازار غیررسمی دیده میشود.
در این میان قویترین پیشبینی این است که اگر نوسان مثبت قیمت ارز در روزهای آتی ادامه پیدا کند، احتمال دارد روند صعودی قیمتها در بازار داخلی این محصولات هم ادامهدار باشد، چراکه در هر صورت بخشی از این نوسانات بازار جنبه روانی ناشی از نوسانات مربوط به نرخ ارز دارد، اما موضوع دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از کارشناسان قیمت نفت را هم حول و حوش بهای فعلی پیشبینی کرده و معتقدند با توجه به پارامترهای موجود قیمتها رشد اندکی را در کوتاهمدت تجربه خواهند کرد. از سوی دیگر آمار منتشرشده در مورد کاهش موجودی انبارهای لندن، بسیاری از فعالان اقتصادی را نگران کرده است، زیرا اگرچه با رشد قیمتها همزمان شده، اما چون بهبود مجدد تقاضا بهعنوان یک حرکت بازار قابل پیشبینی است، انتظار افزایش قیمتهای داخلی را دامن زده است که این مساله بر بازارهای جهانی هم موثر خواهد بود، البته در کنار این موارد شاهد اخبار مثبتی از توافقهای بینالمللی هستیم که این موضوع سرنوشت دیگری برای فلزات رنگی در بازارهای داخلی رقم خواهد زد. با این حال کارشناسان معتقدند نمیتوان با اطمینان گفت که بازار فلزات داخلی نیز همانند بازارهای جهانی به سرعت تغییر مسیر دهد، چراکه با توجه به دورنمای مبهم نرخ ارز قدرت تاثیرگذاری این عامل، بیشتر از بهای فلزات اساسی در بورس لندن است، هرچند در کوتاهمدت پیشبینی افزایش روند ارز نیز وجود دارد. در این بین مهمتر از همه این موارد این است که پیشبینی میشود چین بهعنوان بزرگترین مصرفکننده فلزات پایه در جهان با رشد تقاضا برای خرید انواع فلزات در نیمه دوم سال ۲۰۱۵ میلادی روبهرو خواهد شد.
ارسال نظر