با هدف توسعه بخش پاییندستی
رقبای منطقهای ایران در بخش پتروشیمی به دنبال جذب سرمایه گذار
به گزارش «ایرنا»، همزمان با ورود شرکتهای معتبر بینالمللی فعال در صنعت پتروشیمی به ایران برای تعیین نحوه مشارکت و سرمایهگذاری در پساتحریم، رقبای منطقه ایران نیز برنامههایی را برای توسعه این صنعت به اجرا گذاشتهاند. کشورهایی مانند عربستان، کویت و عمان با اجرای پروژههای جدید در بخش پاییندستی صنعت نفت، قصد دارند بازارهای جدید را در شرق آسیا و اروپا در اختیار بگیرند.
به گزارش «ایرنا»، همزمان با ورود شرکتهای معتبر بینالمللی فعال در صنعت پتروشیمی به ایران برای تعیین نحوه مشارکت و سرمایهگذاری در پساتحریم، رقبای منطقه ایران نیز برنامههایی را برای توسعه این صنعت به اجرا گذاشتهاند.کشورهایی مانند عربستان، کویت و عمان با اجرای پروژههای جدید در بخش پاییندستی صنعت نفت، قصد دارند بازارهای جدید را در شرق آسیا و اروپا در اختیار بگیرند.در حال حاضر عربستان، کویت و عمان بهعنوان رقبای ایران در بخش پتروشیمی به شمار میروند، اما ایران قصد دارد با توسعه سرمایهگذاری در این بخش و به پشتوانه تنوع خوراک مایع و گازی، جایگاه برتر صنعت پتروشیمی خاورمیانه را به خود اختصاص دهد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در این باره میگوید: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در صورت تامین منابع مالی تا ١٠ سال آینده به سالانه ١٨٠ میلیون تن میرسد، از این رو با تحقق این امر جایگاه نخست منطقه خاورمیانه در صنعت پتروشیمی به ایران اختصاص مییابد.کارشناسان میگویند: عربستان با کمبود منابع گاز طبیعی مستقل روبهرو است، اما در ایران خوراک کافی شامل میعانات گازی، گاز طبیعی، نفتا و سایر خوراکهای مورد نیاز برای توسعه صنایع پتروشیمی وجود دارد.اگرچه رشد صنعت پتروشیمی ایران نسبت به رقیب منطقهای خود یعنی عربستان بسیار دیرتر شکل گرفته، اما توسعه میدان گازی پارس جنوبی و استفاده از گازهای میادین نفتی، موجب افزایش چشمگیر خوراک مورد نیاز این صنعت در ایران شده است. نشریه معتبر پلاتس درباره آخرین اقدامات کشورهای منطقه برای جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش پتروشیمی به نقل از عبدالوهاب آل سعدون دبیرکل انجمن پتروشیمی و مواد شیمیایی خلیج فارس گزارش داده است: به دلیل افزایش تقاضای مصرفکننده عمده چینی برای محصولات پتروشیمی مانند الفین ها، آروماتیکها و پلیمرها باعث شده تا تولیدکنندگان محصولات پایین دست پتروشیمی در خاورمیانه بیشتر به دنبال سرمایهگذاری در زمینه تولید محصولات پتروشیمی باشند.
دبیر انجمن پتروشیمی و مواد شیمیایی خلیجفارس که محل دفتر آن در دبی است، افزود: شرکت آرامکو عربستان اخیرا با کسب سهام شرکت آلمانی لانکس سازنده لاستیک مصنوعی خود را به تولید محصولات پایین دست پتروشیمی مقید کرده است از طرف دیگر کویت نیز به دنبال فرصتهای مشابه برای توسعه صنعت پتروشیمی خود است و جزئیات آن را ارائه نکرده است. شرکت آلمانی لانکس نیز ضمن تایید واگذاری 50 درصد از سهام شرکت خود به شرکت آرامکو عربستان خاطرنشان کرد: شرکت آرامکو با پرداخت 75/ 2 میلیارد یورو معادل 07/ 3 میلیارد دلار فعالیت خود را در زمینه سرمایهگذاری برای توسعه صنایع پتروشیمی آغاز کرده است.
آل سعدون در ادامه گفت: علاوه بر این تمام تولیدکنندگان عمده محصولات پتروشیمی در منطقه خاورمیانه ضمن بررسی و بازاریابی فرصتهای طلایی در خارج از کشور، صنعت تولید محصولات پاییندست پتروشیمی را نیز در داخل کشور خود توسعه و گسترش میدهند.دبیرکل انجمن پتروشیمی و مواد شیمیایی خلیج فارس در ادامه افزود: بزرگترین تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی در این انجمن شامل شرکت صدارا، پتروربیع و اوربیک در عمان هستند که در زمینه صنایع پاییندست پتروشیمی بسیار فعالیت کردهاند و با ساخت واحدهای مختلف موجب گسترش مجتمعهای پتروشیمی خود شدهاند.
بر این اساس پیشبینی میشود شرکت صدارا مجتمع پتروشیمی جدید خود را در جبیل عربستان سعودی در پایان سال 2015 راهاندازی کند و پتروربیع فاز دوم مجموعه پتروشیمی خود در رابغ، ساحل دریای سرخ را اواسط سال 2016 آغاز خواهد کرد که در هر دو مجتمع پتروشیمی طیف وسیعی از الفین، پلیمر و آروماتیک تولید خواهد شد.
مجموعه پتروشیمی اوربیک در صحار عمان در حال حاضر ۱۹۸ هزار متریک تن در سال بنزن و ۸۱۸ هزار متریک تن در سال پارازایلین و علاوه بر آن ۳۵۰ هزار متریک تن در سال پلی پروپیلن تولید میکند. این مجتمع نیز طیف وسیعی از واحدهای تولیدی پاییندست پتروشیمی را با استفاده از مواد خام مجتمع اوربیک تولید میکند.
ارسال نظر