مدیر کالایی کارگزاری اردیبهشت ایرانیان مطرح کرد
گردش مالی ضایعات آهنی بخش بزرگی از گردش مالی فولاد مصرفی کل کشور
در فرآیند بازاریابی، ابتداییترین اصل درک نیاز مشتری و سپس ایجاد راه حل برای آن است.
مدیر کالایی کارگزاری اردیبهشت ایرانیان گفت: توجه متولیان مجلس و دولت به این مهم و اتخاذ تصمیماتی به جهت ایجاد مشوقهایی مانند معافیت مالیاتی میتواند سبب استقبال خریداران از این بازار شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، محمد آقایی، مدیر کالایی کارگزاری اردیبهشت ایرانیان با اشاره به سابقه راهاندازی تابلو فرعی بورس کالا در سال ۹۲ گفت: فلسفه راهاندازی این تالار ایجاد بستر معاملاتی برای کالاهایی است که شرایط عرضه در تابلو اصلی را ندارند؛ بنابراین پس از تصویب تابلو فرعی در تیر ماه ۹۲، فعالیت بازاریابی گستردهای برای عملیاتی کردن آن انجام گرفت.
در فرآیند بازاریابی، ابتداییترین اصل درک نیاز مشتری و سپس ایجاد راه حل برای آن است.
مدیر کالایی کارگزاری اردیبهشت ایرانیان گفت: توجه متولیان مجلس و دولت به این مهم و اتخاذ تصمیماتی به جهت ایجاد مشوقهایی مانند معافیت مالیاتی میتواند سبب استقبال خریداران از این بازار شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، محمد آقایی، مدیر کالایی کارگزاری اردیبهشت ایرانیان با اشاره به سابقه راهاندازی تابلو فرعی بورس کالا در سال 92 گفت: فلسفه راهاندازی این تالار ایجاد بستر معاملاتی برای کالاهایی است که شرایط عرضه در تابلو اصلی را ندارند؛ بنابراین پس از تصویب تابلو فرعی در تیر ماه 92، فعالیت بازاریابی گستردهای برای عملیاتی کردن آن انجام گرفت.
وی افزود: در فرآیند بازاریابی، ابتداییترین اصل درک نیاز مشتری و سپس ایجاد راه حل برای آن است.
مدیر کالایی کارگزاری اردیبهشت ایرانیان در تشریح مشکلات پیشروی این بازار تصریح کرد: فرآیند مزایده و مناقصه در حوزه شرکتهای دولتی و نیمهدولتی، همواره جزو پرمشقتترین فرآیندها است. به گفته وی طولانی بودن فرآیند مزایده و مناقصه، غیرشفاف بودن معاملات و کشف نرخ نامناسب از مهمترین معضلات مزایدههای دولتی بهشمار میرود. آقایی با اشاره به تاثیرات تصویب قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید از سوی مجلس در تسهیل روند مناقصه و مزایدهها گفت: پیرو این مصوبه، شرکتهای دولتی مجاز به انجام معاملات از طریق بورس بهعنوان جایگزین قانونی مزایدهها هستند که با مهیا شدن ورود ضایعات راهآهن به بورس کالا بستر اجرایی آن فراهم شد. وی افزود: بهمنظور رفع مشکلات موجود و برای ورود معاملات ضایعات آهنی در تابلو فرعی بورس کالا کارگروهی متشکل از فعالان این حوزه، خریداران و فروشندگان از یک سال قبل از عرضه آن تشکیل شد تا پیرو آن بستر لازم برای استقبال تجار از این تابلو مهیا شود و این گروه تلاش کرد تا این بازار از سوی فعالان شناخته شده و نیازهای این گروه را پاسخ دهد.
آقایی با بیان اینکه گردش مالی بالا در بحث ضایعات آهنی بخش بزرگی از گردش مالی میزان فولاد مصرفی در کل کشور است، تصریح کرد: اما از آنجا که این معاملات در شکل سنتی خود شفافیتی نداشت و از همه مهمتر فاقد استانداردهای مدون لازم بود، منجر شد تا تمرکز برای حضور این کالا در تالار فرعی بیشتر شود.
وی افزود: بازار قراضه کشور با وجود حجم بالای تبادلات مالی از نبود یک بازار متمرکز و متشکل و همچنین قیمتهای شفاف رنج میبرد که این موضوع همواره به نفع دلالان و زیان استفادهکنندگان از قراضه مانند شرکتهای فولادی بوده است. مدیرکالایی کارگزاری اردیبهشت ایرانیان گفت: درصدد هستیم تا سایر مجموعههای دولتی را به حضور در بورس کالا راغب کنیم و به نظر میرسد با توجه به حجم و تنوع بازار ضایعات فلزی در کشور، هدفگذاری مطلوبی پیش رو باشد. به گفته وی میزان حجم محصول آهن قراضه عرضه شده در بورس کالا ازسوی شرکت راهآهن برای شروع میزان خوبی است اما امکان افزایش ظرفیت برای آن وجود دارد و حمایت راه آهن بهمنظور شفافسازی محصولات با حضور در تالار فرعی و استقبال آن برای اجرای مدل نوین برای تبدیل بازار سنتی به نوین قابل توجه است.
آقایی با اشاره به رفع مشکلاتی مانند طولانی بودن روند مزایده و مناقصه؛ نبود کیفیت و بیاستاندارد بودن و در نهایت عدم کشف عادلانه قیمت در راستای عرضه محصولات ضایعات آهنی در بورس کالا تصریح کرد: در تالار فرعی بهدلیل شفافیت معاملات امکان فرار مالیاتی وجود ندارد اما نگاه برخی از خریداران به جهت نپرداختن مالیات و فرار از آن موجب شده تا بازار سنتی با قیمت به مراتب بالاتر از تالار فرعی را انتخاب کنند. وی افزود: به نظر میرسد توجه متولیان مجلس و دولت به این مهم و اتخاذ تصمیماتی به جهت ایجاد مشوقهایی مانند معافیت مالیاتی میتواند سبب استقبال خریداران از این بازار شود. همچنین وی از کلیه کارگزاریها و فعالان بورس کالا دعوت کرد تا در توسعه و فرآیند تحول بازار سنتی به مدرن در حوزههای مختلف فعالیت موثر و سرمایهگذاری بلندمدت داشته تا در آینده شاهد انجام بخش بزرگتری از معاملات انواع کالاهای مختلف از طریق بازار شفاف بورس کالا باشیم. وی افزود: در بازار ضایعات فلزی در حال حاضر درآمد مالیاتی چندانی نصیب دولت نمیشود و حمایت دولت و مجلس محترم در ایجاد مشوقهایی برای جذب فعالان این حوزه به بورس کالا ضروری است. آقایی تصریح کرد: تعلق گرفتن مالیات بر ارزش افزوده بر کالاهای ضایعاتی جزو موانع اصلی قیمتگذاری در بورس کالا است و ماهیتا این مالیات به کالای ضایعاتی فروخته شده توسط تولیدکننده نباید تعلق بگیرد.
ارسال نظر