بررسی تغییرات قیمت مس در سه ماهه دوم
جهان سهم: قیمت مس اندکی رشد کرده اما همچنان زیر ۶۱۰۰ دلار در هر تن قرار دارد. در سه ماه دوم هر سال میزان مصرف مس در چین به اوج خود میرسد و اکنون این سوال مطرح است که آیا امسال نشانههایی از افزایش مصرف در این کشور که بزرگ ترین مصرفکننده مس جهان است، مشاهده میشود یا نه؟ در حال حاضر قیمت مس نسبت به پایین ترین میزان در سال جاری میلادی که در ماه ژانویه مشاهده شد یعنی ۵۵۰۰ دلار در هر تن، ۱۲ درصد بالاتر است و این رشد حاصل پیشبینی افزایش تقاضا در چین و بهبود شرایط اقتصادی در منطقه یورو است.
جهان سهم: قیمت مس اندکی رشد کرده اما همچنان زیر ۶۱۰۰ دلار در هر تن قرار دارد. در سه ماه دوم هر سال میزان مصرف مس در چین به اوج خود میرسد و اکنون این سوال مطرح است که آیا امسال نشانههایی از افزایش مصرف در این کشور که بزرگ ترین مصرفکننده مس جهان است، مشاهده میشود یا نه؟ در حال حاضر قیمت مس نسبت به پایین ترین میزان در سال جاری میلادی که در ماه ژانویه مشاهده شد یعنی ۵۵۰۰ دلار در هر تن، ۱۲ درصد بالاتر است و این رشد حاصل پیشبینی افزایش تقاضا در چین و بهبود شرایط اقتصادی در منطقه یورو است. البته رشد ارزش دلار سبب شده افزایش قیمت مس محدود باشد. در پاسخ به پرسش یاد شده باید گفت وضعیت تقاضا برای مس در چین خیلی خوب نیست زیرا سرعت ارائه تسهیلات از سوی بانکها به متقاضیان کند شده و وضعیت فعالیتهای کارخانهای مطلوب نبوده است. در نتیجه انتظار نمیرود شرایط بازار مس در سه ماهه دوم که اکنون در ابتدای آن هستیم بسیار بهتر شود. اقتصاد چین در سال گذشته میلادی ۴/ ۷ درصد یعنی پایینترین میزان در ۲۴ سال اخیر رشد کرد و برای سال جاری میلادی نرخ ۷ درصد برای رشد آن در نظر گرفته شده است. هدف دولت و بانک مرکزی چین در ماههای اخیر اقدامات حمایتی مختلفی برای کمک به رونق اقتصاد این کشور انجام دادهاند و پیشبینی میشود در سال جاری این گونه اقدامات بار دیگر انجام شود. از سوی دیگر پیشبینی شده میزان مازاد عرضه نسبت به تقاضا برای مس در جهان، امسال قابل ملاحظه نباشد.
در ماههای گذشته نهادهای تحلیلگر پیشبینی خود از میزان مازاد عرضه را کاهش دادهاند و این یک نقطه امید محسوب میشود. عامل بعدی که از رشد قیمتها حمایت میکند این است که مس برخلاف سنگ آهن، در طیفی گسترده از بخشهای اقتصاد مورد استفاده قرار میگیرد و هر گونه رونق در بخشهای ساخت و ساز، تولید خودرو، تاسیسات زیربنایی و... به افزایش مصرف و قیمت مس منجر میشود. همچنین ظرفیت تولید مس در جهان خیلی بالاتر از تقاضا نیست و اگر احتمال اختلال در عرضه بهویژه از سوی شیلی مطرح شود قیمتها به میزان قابل ملاحظهای رشد خواهند کرد. به این ترتیب رشد ارزش دلار و ضعف عمومی اقتصاد جهان اثر کاهنده بر قیمت مس دارند اما مازاد اندک عرضه نسبت به تقاضا، اقدامات حمایتی دولت چین، مازاد اندک ظرفیت تولید و احتمال اختلال در عرضه از رشد قیمتها حمایت میکنند. برهم کنش این عوامل در سه ماهه دوم قیمت مس را تعیین میکند. در ابتدای متن نمودار تغییرات قیمت مس در سه ماه اخیر نشان داده شده است.
ارسال نظر