نوسانات تقاضا برای محصولات پتروشیمی منجر شد
حرکت پلیمرها برخلاف نفت
منیره نظامیوند چگینی: آغاز کلام برای اکثر بازارها با آخرین خبرها در مورد نفت عجین شده است. در ماههای اخیر سایه بازار جهانی نفت بر اکثریت قریب به اتفاق بازارها سنگینی کرده و آنها را خواهناخواه به سمت مسیر نزولی سوق داده است. در آخرین معاملات انجام شده در بازارهای جهانی بهای نفت خام آمریکا (WTI) با ریزشی در حدود ۸۵/۲ درصد به مرز ۴۲ دلار و ۲۲ سنت رسید؛ همچنین بهای نفت خام برنت با افت ۲۵/۲ درصدی به محدوده ۵۳ دلار و ۴۴ سنت نزدیک شد. اما در مقابل بهای سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) طی مدت اخیر با رشد همراه بوده است؛ قیمت این محصول استراتژیک از آغاز ماه جاری میلادی (فوریه) تا کنون در حدود بیش از ۲۰ درصد افزایش به ثبت رسانده است.
منیره نظامیوند چگینی: آغاز کلام برای اکثر بازارها با آخرین خبرها در مورد نفت عجین شده است. در ماههای اخیر سایه بازار جهانی نفت بر اکثریت قریب به اتفاق بازارها سنگینی کرده و آنها را خواهناخواه به سمت مسیر نزولی سوق داده است. در آخرین معاملات انجام شده در بازارهای جهانی بهای نفت خام آمریکا (WTI) با ریزشی در حدود ۸۵/۲ درصد به مرز ۴۲ دلار و ۲۲ سنت رسید؛ همچنین بهای نفت خام برنت با افت ۲۵/۲ درصدی به محدوده ۵۳ دلار و ۴۴ سنت نزدیک شد. اما در مقابل بهای سبد نفتی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) طی مدت اخیر با رشد همراه بوده است؛ قیمت این محصول استراتژیک از آغاز ماه جاری میلادی (فوریه) تا کنون در حدود بیش از ۲۰ درصد افزایش به ثبت رسانده است. در این میان اما بازار محصولات پتروشیمی به رغم روند ریزشی بهای نفت و نیز برخلاف مسیر حرکت بازار طلای سیاه، با رشد قیمتها همراه بوده و شاهد اصلاح نمودار این محصولات به سمت سطوح قیمتی بالاتر هستیم. به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقـل از پلاتس؛ پس از عقبنشینی ایران و عربستان، میزان تولید پلیمرهای موجود در چرخه تولید و معاملات در بازارهای جهانی با کاهش چشمگیری همراه شده که گمانهزنیها برای بهبود وضعیت تقاضا و عرضه را تقویت کرده است، در نتیجه شاهد رشد بهای محصولات پتروشیمی در بازارهای آسیایی هستیم که بیشینه این رشد در بهای پروپیلن، اتیلن، بنزن و مشتقات آنها رخ داده است. در نقطه مقابل اما در بازارهای اروپا و آمریکا شاهد این جریان نیستیم و پلیمرها همچنان در مسیر نزولی قرار دارند. هرگونه تغییر در برنامهها یا اتخاذ تصمیمات مهم از سوی ایران و عربستان بهعنوان دوقطب اساسی در بازار نفت و نیز محصولات پتروشیمی، میتواند بر بازارهای منطقه در مقیاس کوچکتر و همچنین بر بازارهای جهانی در مقیاس گستردهتر تاثیر بسزایی بگذارد.
در آخرین گزارش منتشر شده از سوی موسسه پلاتس آمده است که قیمت قرارداد پروپیلن آمریکا برای تحویل در ماه مارس با افت ۵/۱ سنت بر هر پوند همراه شده، در حالی که در آخرین معاملات انجام شده در بازارهای جهانی، گرید پلیمری پروپیلن (PGP) در محدوده ۴۹ سنت و همچنین گرید شیمیایی این محصول (CGP) در حدود ۵/۴۷ سنت مورد دادوستد قرار گرفته است. با بررسی آمارهای رسمی موجود درمییابیم که این ارقام در پایینترین سطح از ماه اکتبر سال ۲۰۰۹ میلادی تا کنون به شمار میروند، یعنی زمانی که PGP و CGP به ترتیب در محدوده ۴۷ سنت و ۵/۴۵ سنت بر هر پوند مورد معامله قرار میگرفتند. این کاهش در حدود ۳ سنت پایینتر از رشد ۵/۱ سنتی بود که برای ماه گذشته میلادی (فوریه) به ثبت رسیده بود. پس از سقوط بهای قراردادهای گرید پلیمری پروپیلن (PGP) به کمینه میزان
۶۰ ماهه اخیر خود تا مرز ۴۵ سنت، انتظارات بازار در هفتههای اخیر نیز روی ریزش ۱ تا ۳ سنتی متمرکز بود.
ارسال نظر