خوش‌بینی «آتی» تداوم خواهد داشت؟ - ۲۵ اسفند ۹۳

حدیث موسوی: روز شنبه قیمت‌های سکه آتی متاثر از ریزش دلار در بازار غیررسمی و تشدید جو خوش‌بینی نسبت به روند مذاکرات هسته‌ای، در سررسیدهای مختلف این بازار با کاهش همراه شد و در کلیه‌ قراردادها درحالی‌که صف فروش شکل گرفته بود، بهای سکه به زیر یک میلیون تومان رسید. به تبع همین رخداد روز گذشته در کلیه سررسیدها قیمت آتی سکه ۳۰ هزار تومان کمتر از شنبه بازگشایی شد، اما در ادامه روز تا ۲۰ هزار تومان بر قیمت آتی سکه افزوده شد که متاثر از برگشت نرخ دلار و افزایش نسبی آن در این روز بود. در حال حاضر فاصله قیمتی سررسیدها کاهش یافته و جو خوش‌بینی زیادی در بازار آتی حاکم است. از طرفی سود آربیتراژی سالانه آتی سکه نیز به ۸ درصد رسیده که نسبت به سود بانکی رقم بسیار پایینی است. این مساله نشان می‌دهد با کاسته شدن از نوسانات بازارهای موازی ارز و طلا و حاکم شدن فضای خوش‌بینی و اعتماد به آینده ساختارهای اقتصادی و سیاسی کشور، بازار آتی فضای مناسبی برای سودآوری فعالان بازار نبوده است.

روز گذشته تا زمان تنظیم این گزارش سکه سررسید آبان ۹۴ با قیمت ۹۹۷ هزار تومان معامله می‌شد که نسبت به آخرین قیمت روز شنبه ۱۷ هزارتومان افزایش داشت. همین روند مثبت درخصوص سایر قراردادهای فعال بازار آتی نیز قابل مشاهده بود به طوری که قرارداد آتی سکه طلا تحویل شهریور ۹۴ که آخرین قیمت آن در روز شنبه ۹۵۶ هزار تومان بود، روز گذشته ۹۷۴ هزار و ۵۰۰ تومان مورد دادوستد قرار ‌گرفت. در حال حاضر بازار آتی درحالی‌که به نوسانات نرخ ارز در بازار داخل و حرف و حدیث‌هایی که اخیرا مربوط به تک نرخی شدن ارز در حال مخابره شدن است، واکنش نشان می‌دهد، نیم نگاهی نیز به بازگشایی بازارهای جهانی طلا در روز دوشنبه دارد تا خود را با تغییرات اونس طلا نیز در این روز هماهنگ و همراستا سازد. کما اینکه باید اذعان داشت نتایج نشست اخیر هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ در سوئیس نیز با اخبار مثبت و منفی که از آن مخابره می‌شود بر روند نوسانی شدن بازار آتی در روزهای آینده ‌تاثیر‌ خواهد گذاشت. روزهای ۱۶ و ۱۷ مارس (سه‌شنبه و چهارشنبه هفته جاری) فدرال رزرو آمریکا جلسه مهمی برگزار می‌کند که در آن پیرامون نرخ بهره تصمیم‌گیری می‌شود. انتشار بیانیه پایانی این نشست تاثیر زیادی بر نوسانات ارزش دلار و در نتیجه قیمت طلا در بازارهای جهانی خواهد داشت.

به گزارش سایت طلا بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که فدرال رزرو در نشست ژوئن نرخ بهره را برای نخستین بار از سال ۲۰۰۶ میلادی افزایش خواهد داد. این در حالی است که در بسیاری از کشورها مانند کانادا، کره‌جنوبی و روسیه نرخ بهره کاهش یافته و در برخی دیگر از کشورها از جمله استرالیا تصمیماتی برای کاهش نرخ بهره در آینده در دستور کار قرار گرفته است. از طرفی به دنبال افزایش نرخ ارز در اتاق مبادلات و اظهاراتی که یکی پس از دیگری اعضای کابینه دولت یازدهم و بعضا رئیس کل بانک مرکزی پیرامون تک نرخی کردن ارز در سال ۹۴ به زبان می‌آورند، این عقیده در میان فعالان بازار قوت گرفته است که دولت مقدمات این مهم را فراهم کرده و به‌زودی شاهد تک نرخی شدن ارز در سال آینده خواهیم بود.

درحالی‌که این سیاست موافقان و مخالفانی دارد، اما به نظر می‌رسد به هر ترتیب با تک نرخی شدن ارز یا لااقل کاهش فاصله قیمتی میان نرخ ارز دولتی و آزاد، بساط رانت جویی برخی برچیده شده و کمک بزرگی به صنایع تولیدی کشور خواهد شد که ماحصل آن بهبود فضای اقتصادی کشور در میان‌مدت تا بلندمدت است.

تغییر ساعت معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ایران در ایام نوروز ۹۴

جدا از نوسانات بازار آتی سکه طلا در روز گذشته، بنابر اطلاعیه مدیریت توسعه بازار مشتقه، زمان و مدت هر یک از مراحل جلسه معاملاتی قراردادهای آتی سکه طلا طی روزهای معاملاتی ۵ تا ۱۱ فروردین‌ماه سال ۹۴ با تغییراتی مواجه شده است.

براساس این گزارش، دوره پیش گشایش قراردادهای آتی سکه طلا طی روزهای شنبه تا پنج‌شنبه، از ساعت ۱۱ تا ۱۱ و ۳۰ دقیقه قبل از ظهر خواهد بود. حراج تک قیمتی نیز راس ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه و حراج پیوسته از ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه تا ۱۴ و ۵۵ دقیقه تعیین شده است. دوره پایانی معاملات نیز در بازه زمانی ساعت ۱۴ و ۵۵ دقیقه تا ۱۵ اعلام شده است.