قائممقام مدیرعامل بورس کالا در مراسم افتتاح تالار تبریز مطرح کرد
بورس کالا؛ بستر تامین مالی و پوشش ریسک صنایع شمالغرب کشور
با راهاندازی تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در تبریز، بورس کالای ایران بستر تامین مالی و پوشش ریسک صنایع شمالغرب کشور میشود. به گزارش روابط عمومی بورس کالا، محمدمهدی امینی قائممقام مدیرعامل بورس کالای ایران روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در مراسم افتتاح تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در شهر تبریز که با حضور جمعی از مدیران بازار سرمایه، کارگزاران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار، شهردار و مسوولان استان آذربایجان شرقی برگزار شد،با بیان مطلب فوق، به تشریح انتظارات بزرگ فعالان اقتصادی از این بورس پرداخت.
با راهاندازی تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در تبریز، بورس کالای ایران بستر تامین مالی و پوشش ریسک صنایع شمالغرب کشور میشود. به گزارش روابط عمومی بورس کالا، محمدمهدی امینی قائممقام مدیرعامل بورس کالای ایران روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه در مراسم افتتاح تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در شهر تبریز که با حضور جمعی از مدیران بازار سرمایه، کارگزاران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استاندار، شهردار و مسوولان استان آذربایجان شرقی برگزار شد،با بیان مطلب فوق، به تشریح انتظارات بزرگ فعالان اقتصادی از این بورس پرداخت.
انتظار اول؛ کشف قیمت
براساس این گزارش،، قائم مقام مدیرعامل بورس کالای ایران در این مراسم با بیان اینکه فعالان اقتصادی و صنایع، چهار انتظار بزرگ از بورس کالای ایران دارند گفت: نخستین مورد به کشف قیمت محصولات برمیگردد. بهطوریکه فعالان اقتصادی از بورس کالا انتظار دارند که با ایجاد مکانیسمی رقابتی و در تقابل عرضه و تقاضا کشف نرخ صورت گیرد.
محمد مهدی امینی افزود: در این زمینه بورس کالا در قالب آیین نامه معاملات که مصوبه شورای عالی بورس است، فعالیت میکند و طبق ضوابط سازمان ملی استاندارد، کالاها در بورس پذیرش میشوند و خریداران و فروشندگان نیز در تالار فیزیکی بهصورت حراج حضوری به رقابت و کشف قیمت میپردازند.
به گفته قائممقام مدیرعامل بورس کالای ایران، کشف رقابتی قیمتها در بورس کالای ایران باعث شده تا امروز بازارهای منطقهای به قیمت محصولاتی همچون قیر که از طریق تالار صادراتی بورس کالا به بازارهای جهانی صادر میشود، استناد کنند. همچنین صادرات مطلوب سنگ آهن از بورس کالا نیز در جریان بوده و اکنون قیمتهای درج شده روی تابلوی بورس کالا به مرجع قیمتی در نشریات و سایتهای معتبر بینالمللی تبدیل شده است.
انتظار دوم؛ پوشش ریسک
امینی به کارکرد دوم بورس کالا که از توقعات فعالان اقتصادی است، اشاره کرد و گفت: پوشش ریسک دومین کارکرد بورس کالای ایران است و در سالهای اخیر با توسعه ابزارهای مشتقه کالایی بورس کالای ایران با جدیت به دنبال پوشش ریسک تولیدکنندگان و واحدهای صنعتی بوده است.
وی اظهار کرد: در این زمینه هم اکنون معاملات قراردادهای آتی سکه طلا با حجم و ارزشی بالا در جریان بوده و معاملات قراردادهای آتی زیره سبز نیز در سالجاری راهاندازی شده و راهاندازی معاملات آتی کنجاله سویا و میلگرد نیز در دستور کار قرار دارد.
انتظار سوم؛ تامین مالی
قائممقام مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه سومین انتظار بزرگ فعالان اقتصادی از بورس کالای ایران را ایجاد ابزارهایی برای تامین مالی عنوان کرد و گفت: دغدغه امروز اقتصاد ما، تامین مالی تولیدکنندگان و واحدهای صنعتی است که در همین راستا امسال قرارداد سلف موازی استاندارد در بورس کالای ایران راهاندازی شد و شرکت گل گهر از طریق پیش فروش یکساله سنگ آهن خود توانست ظرف چند روز ۸۳ میلیارد تومان جذب منابع کند؛ همچنین ارزش معاملات ثانویه اوراق سلف موازی استاندارد، ۱۸۸۱ میلیارد ریال بوده و از دیگر برنامههای بورس کالای ایران، راهاندازی قرارداد سلف موازی استاندارد بر روی شمش فولاد است.
امینی تصریح کرد: براساس آمار معاملات، بورس کالای ایران امسال از طریق معاملات سلف که عمدتا روی محصولات فولادی انجام میشود، توانسته ۱۵ هزار میلیارد ریال برای تولیدکنندگان تامین مالی کند که این روش از روان ترین و شفافترین شیوههای تامین مالی صنایع است. در این بین امیدواریم صنعتگران شمالغرب کشور از این ابزارهای تامین مالی و پوشش ریسک در بورس کالای ایران استفاده کنند.
انتظار چهارم؛ گسترش شبکه کارگزاری
قائم مقام مدیرعامل بورس کالای ایران درخصوص چهارمین انتظار فعالان اقتصادی از بورس کالای ایران گفت: گسترش شبکه کارگزاری و سهولت دسترسی فعالان اقتصادی به معاملات شفاف بورس کالای ایران از دیگر مواردی است که طی سالهای اخیر مورد توجه این بورس قرار گرفته است.
وی ادامه داد: امسال تالارهای نمایندگی کارگزاران در شهرهای بندرانزلی و مشهد راهاندازی شد و امروز با افتتاح تالار تبریز به دنبال توسعه شبکه کارگزاری در شمالغرب کشور هستیم.
وی در پایان گفت: افتتاح تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران، دستاوردهای خوبی هم برای منطقه و هم برای اقتصاد ملی به دنبال خواهد داشت و ما امیدواریم بتوانیم با توسعه معاملات داخلی، در بازارهای منطقهای نیز تاثیرگذار باشیم.
بورس کالای ایران به موتور محرک اقتصاد رقابتی تبدیل شده است
فعالیتهای بورس کالای ایران در سالهای اخیر باعث شده تا این نهاد در اقتصاد ایران خوش بدرخشد و به موتور محرک در اقتصاد رقابتی تبدیل شود.
معاون اجرایی و عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در مراسم افتتاح تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در تبریز با بیان مطلب فوق افزود: بورس کالای ایران، این امکان را به صنایع پایین دستی میدهد تا دیگر تحت تاثیر قیمتهای دستوری نباشند که این امر به شفافیت اقتصادی و رانت زدایی کمک زیادی میکند.دکتر حسین فهیمی در ادامه اظهار کرد: مسوولان ارشد اقتصاد تا به اینجا به بورس کالای ایران توجه داشتهاند اما مقدار این توجه به اندازه کافی نبوده و معتقدیم باید بیشتر از حد کنونی از ظرفیتهای بورس کالای ایران استفاده کرد. به گفته فهیمی، فعالان اقتصادی شمالغرب کشور از طریق تالار نمایندگی کارگزاران تبریز به بازارهای مختلف داخلی و خارجی دسترسی خواهند یافت و همگام با بورس کالا در راستای توسعه اقتصاد ملی گام برخواهند داشت.
وی به مزیتهای تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در تبریز اشاره کرد و گفت: این اتفاق باعث حضور نهادهای مالی عظیم در این منطقه اقتصادی کشور خواهد شد و بورس کالای ایران، جای خالی صنعت مالی در استان آذربایجان شرقی را پر خواهد کرد.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صاحبان صنایع با حضور این بورس در تبریز دیگر سراغ بازارهای مسموم و نامطمئن نخواهند رفت و سرمایه داران در بستری امن و مطمئن به سرمایهگذاری میپردازند. ضمن آنکه تامین مالی صنایع، افزایش سرمایهگذاری، ایجاد مشاغل و دانش جدید، از دیگر مزیتهای فعالیت این بورس در شمالغرب کشور به شمار میرود.
همچنین در ادامه این مراسم، دکتر روحالله میرصانعی دبیر کل کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار گفت: افتتاح تالار تبریز نقطه عطفی برای فراهم کردن دسترسی صنعتگران و مردم شمالغرب کشور به خرید و فروش کالا و سرمایهگذاری خواهد بود. وی افزود: کارگزاران، حلقه اتصال میان سرمایه گذاران و بازار سرمایه هستند. بنابراین اگر میخواهیم بازار سرمایه در بخش اوراق و کالا رشد پیدا کند، نیازمند تجهیز و توسعه صنعت کارگزاری هستیم.
نفوذ ایران در بازار ۴۶ میلیارد دلاری روسیه از طریق بورس کالای ایران
در ادامه رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان آذربایجان شرقی نیز در این مراسم گفت: کشور روسیه درصدد است بخش اعظمی از مواد غذایی مورد نیازش را از ایران تامین کند. ولی بازار ایران تا به حال قادر به تامین این بازار ۴۶ میلیارد دلاری روسیه نشده و کشورهای همسایه و برخی کشورهای اروپاییها جای ما را گرفتهاند. در این بین میتوانیم با بها دادن به بورس کالای ایران، صادرات مواد غذایی به روسیه را شروع کنیم.
رضا حسینی اظهار کرد: افتتاح تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران از برنامههای کلیدی استان آذربایجان شرقی در سالهای اخیر بوده که امروز پس از ماهها تلاش مستمر به این مهم رسیدیم.
وی با اشاره به اینکه دولت میتواند از طریق بورس کالای ایران، مشارکت بخش خصوصی را در ابعاد مختلف اقتصادی بیشتر کند، افزود: اگر از ظرفیتهای بورس کالای ایران به درستی در اقتصاد استفاده کنیم، میتوانیم در مسیر اقتصاد مقاومتی و همچنین سیاستهای دولت برای خروج از رکود گام برداریم.
رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان آذربایجان شرقی افزود: با افتتاح تالار تبریز، هدفگذاری، تنظیم و مدیریت بازار کالای شمال غرب ایران انجام میشود و از سوی دیگر، با توجه به اینکه بخش اعظمی از تجارت داخلی ایران از سوی تجار خوش نام آذربایجانی در جریان است، امیدواریم با ورود این تجار و همچنین حمایتهای مسوولان دولتی و مجلس، بتوانیم از طریق بورس کالای ایران به بازارهای صادراتی جهان نفوذ کنیم و بازارهای منطقهای را تحت تاثیر قرار دهیم.
وی در پایان گفت: امیدواریم بخش خصوصی شمالغرب کشور، با ورود به معاملات تالار نمایندگی کارگزاران بورس کالای ایران در تبریز، ما را در تحقق ماموریتهای توسعهای داخلی و بینالمللی یاری دهد.
ارسال نظر