افت و خیزها فعالان را در فکر فرو برده است
اتخاذ استراتژیهای جدیدراهکار پلیمریها
منیره نظامیوند چگینی: بازار جهانی نفت در حالی کماکان بر روند نزولی خود اصرار دارد که سایر بازارها بالاخص آن دسته از بازارهایی که وابستگی بیشتری با آن دارند نیز روزهایی منفی را پشت سر میگذارند. براساس گزارشهای موجود در آخرین معاملات انجام شده در بازارهای جهانی، بهای هر بشکه نفت خام (WTI) با حدود ۸۲/ ۰ درصد کاهش نسبت به روز ماقبل خود به محدوده ۴۹ دلار و ۵۹ سنت نزدیک شد؛ در همین حال هر بشکه نفت خام برنت افتی در حدود ۲۸/ ۱ درصد را به ثبت رساند و در قیمت ۵۷ دلار و ۷۰ سنت مورد معامله قرار گرفت.
منیره نظامیوند چگینی: بازار جهانی نفت در حالی کماکان بر روند نزولی خود اصرار دارد که سایر بازارها بالاخص آن دسته از بازارهایی که وابستگی بیشتری با آن دارند نیز روزهایی منفی را پشت سر میگذارند. براساس گزارشهای موجود در آخرین معاملات انجام شده در بازارهای جهانی، بهای هر بشکه نفت خام (WTI) با حدود ۸۲/ ۰ درصد کاهش نسبت به روز ماقبل خود به محدوده ۴۹ دلار و ۵۹ سنت نزدیک شد؛ در همین حال هر بشکه نفت خام برنت افتی در حدود ۲۸/ ۱ درصد را به ثبت رساند و در قیمت ۵۷ دلار و ۷۰ سنت مورد معامله قرار گرفت. پیش از این پیشبینی شده بود اگر نفت کف ۶۰ دلاری را که مرز روانی مهمی برای آن بهشمار میرود بشکند، تا سطوح نگرانکنندهای پایین خواهد آمد. در حال حاضر بهای نفت با ریزشهای گام به گام و روزانه در حال نزدیک شدن به سطح ۵۵ دلار است. در صورت شکست این سطح نیز، مرز مهم بعدی ۵۰ دلار خواهد بود. به دنبال افتهای پیدرپی بازار نفت، همچنان شاهد تکرار روزانه سناریوی ریزش بهای پلیمرها دوشادوش بازار نفت هستیم. در این میان قطبهای اقتصادی در سراسر دنیا برای جبران این ضرر و زیانها، در تلاش برای طرحریزی و تدوین برنامهها و سازوکارهای جدید هستند که از زوایای دیگر، ریسک ایجاد شده از شکاف بازار نفت و پلیمرها را پوشش دهند. یکی از این مناطق مهم که اقتصادشان وابستگی بالایی با نفت دارد، خاورمیانه است.
به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقل از انرژی گلوبال؛ شرکتهای پتروشیمی فعال در شورای همکاری خلیج فارس در راستای پیشگیری از تقبل ضررهای سنگینتر، درصدد اتخاذ استراتژیها و نوآوریهای جدید هستند. براساس گزارشهای رسمی از یک نظرسنجی جدید انجام شده توسط انجمن پتروشیمی و مواد شیمیایی خلیج فارس (GPCA)؛ تقریبا ۸۰ درصد از تولیدکنندگان عمده محصولات پتروشیمی و شیمیایی در منطقه شورای همکاری خلیج فارس تعیین استراتژیها و طرحهای نوین را بهعنوان اولویت کلیدی کسب و کار خود قرار دادهاند که این موضوع بیانگر این واقعیت است که پیشرفت، بهبود و نوسازی بخش پتروشیمی در اولویت این شورا قرار دارد. با توجه به بررسی GPCA در سال ۲۰۱۵ میلادی، تعداد شرکتهایی که اقدام به اتخاذ یک استراتژی صریح و نوآوری جدید و فرموله کردهاند، از ۲۱ درصد در سال ۲۰۱۰ به حدود ۴۱ درصد در سال ۲۰۱۵ افزایش داشتهاند که این رقم بالغ بر رشد دو برابری این میزان است. علاوه بر این، ۳۸ درصد از شرکتهای مورد بررسی در صنایع شیمیایی خلیج فارس بهطور جدی در تلاش برای طرحریزی و اجرای استراتژیها و نوآوریهای جدید هستند و آن را بهعنوان اولویت اصلی خود برای ۱۰ سال آینده در نظر گرفتهاند. در حال حاضر، فوریت تغییر در برنامهها و اولویتهای تولید در صنعت پتروشیمی در منطقه خاورمیانه، جزو مهمترین راهکارها برای مقابله صحیح با رکود قریبالوقوع در بازار این محصولات اساسی است.
ارسال نظر