گروه بنگاه‌های اقتصادی- زهرا مجتهد: مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از عدم تغییر قیمت جهانی سنگ‌آهن تا پایان سال ۲۰۱۵ خبر داد. برقی، طی بازدید اصحاب رسانه از مجتمع گندله‌سازی چادرملو با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌ها از وضعیت بازار سنگ‌آهن چندان خوشایند نیست، گفت: با توجه به افزایش تولید سنگ‌آهن از سوی استرالیا، کاهش تولید فولاد در چین به دلیل محدود کردن کارخانه به سبب آلایندگی بالا در بسیاری از شهرهای چین و کاهش تقاضای سنگ‌آهن، نوسان یا رشد چشمگیری در قیمت جهانی سنگ‌آهن نخواهیم داشت. وی درباره فروش سنگ‌آهن نیز خاطرنشان کرد: سنگ‌آهن دانه‌بندی حدود ۵ تا ۷ درصد از تولید ما را تشکیل می‌دهد که در این باره به دلیل کاهش قیمت و متناسب با شرایط فعلی بازار، فعلا فروش آن را متوقف کردیم. وی معتقد است این تصمیم به علت حفظ و صیانت از این ماده با ارزش و حفظ حقوق سهامداران اتخاذ شده تا در آینده با توجه به شرایط بازار تصمیم صحیح‌تری گرفته شود. در همین رابطه محمود سیدی، مدیر مالی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ضمن اشاره به افزایش سرمایه اخیر این شرکت برای اجرای طرح‌های در دست اجرا خاطرنشان کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۰۰ مگاواتی که به بهره‌برداری رسیده است، کارخانه فولاد با ظرفیت یک‌میلیون تن و قابل ارتقا تا ۳/۱ میلیون تن در سال، تامین آب از طریق احداث شبکه فاضلاب شهر اردکان، افزایش ظرفیت کارخانه گندله‌سازی از ۴/۳ به ۴ میلیون تن در سال و کارخانه احیا با ظرفیت ۵۵۰/۱ میلیون تن در سال از جمله طرح‌های در دست تکمیل چادرملو است.

وی به طرح احداث دو واحد نورد با ظرفیت ۳/۱ میلیون تن در سال و احداث کارخانه گندله‌سازی جدید با ظرفیت ۵/۲ میلیون تن در سال اشاره کرد و گفت: واحد نورد در سال ۹۴ آغاز به کار خواهد کرد و با ارزبری ۲۵ میلیون یورو و ۲ هزار و ۳۹۰ میلیارد ریال پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۹۶ به بهره‌برداری برسد. وی افزود: در خصوص کارخانه گندله‌سازی جدید نیز آغاز فعالیت احداث، سال آینده است و تا پایان سال ۹۷ با ۱۳۷ میلیون یورو و ارزبری و ۶ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری خواهد رسید. در همین رابطه مصری‌نژاد، مدیر مجتمع چادرملو درباره هر یک از طرح‌های در دست اجرای این شرکت خاطرنشان کرد: در حالی چادرملو در حال تکمیل زنجیره ارزش بوده که در هر مرحله از احداث کارخانه‌ها بهینه کردن مصرف انرژی را مدنظر قرار داده است. وی افزود: در تبدیل گندله به آهن اسفنجی و تولید شمش فولاد و پس از آن تولید نورد، مکانیزمی طراحی شده که ۳۰ تا ۵۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی لحاظ شده است. مصری‌نژاد ادامه داد: این رویداد به گونه‌ای طراحی شده که بلافاصله پس از تولید یک محصول که نیاز به تکمیل مرحله بعدی زنجیره است، جابه‌جایی و انتقال مواد اولیه به وسیله مخازن مخصوص صورت گرفته و دیگر نیازی به گرم کردن دوباره هر یک از محصولات خروجی که ورودی به کارخانه بعدی تا دمای بسیار بالا نیست. اگر در حالت معمولی این چرخه فعال باشد باید از دمای ۳۰ درجه به ۱۶۰۰ درجه سانتیگراد ذوب انجام شود که انرژی بالایی را صرف می‌کند. مصری‌نژاد درباره طراحی و احداث نیروگاه به خبرنگاران تصریح کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی با هدف تامین برق موردنیاز طرح‌های فولادسازی منطقه است که در فاز نهایی بهره‌برداری از آن در مجموع ۸۰ نفر به طور مستقیم مشغول به کار خواهند شد.

وی به سرمایه‌گذاری برای طرح انتقال آب از خلیج‌فارس از سوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری سه شرکت گل‌گهر، چادرملو و مس سرچشمه اشاره کرد و گفت: با بهره‌برداری از این طرح و راه‌اندازی طرح‌های در برنامه از سوی چادرملو، بر آن هستیم تا قطب سوم تولید فولاد کشور بعد از اصفهان و خوزستان شویم.

در حاشیه بازدید از روزنامه

مدیرعامل چادرملو در حاشیه بازدید از روزنامه دنیای‌اقتصاد ضمن اشاره به تلاش این شرکت برای تولید فولاد به خبرنگار ما گفت: هدف این است که تولید از معدن تا محصول نهایی در خود مجتمع صورت گیرد و با احداث نورد ابرکوه در کنار سایر تولیدات خودمان به طور مستقیم فولاد تولید کنیم.

البته در این مسیر از روشی اقتصادی و در عین حال صرفه‌جویی در مصرف انرژی بهره خواهیم گرفت.

نوریان درباره شرایط رکودی فعلی که منجر به دپوی محصولات در کارخانه شمش این شرکت شده است، خاطرنشان کرد: در صورتی که مصرف داخل تامین باشد اگر دولت اجازه دهد حاضر به صادرات محصولات هستیم. وی درباره فروش ۲ میلیون تنی سنگ‌آهن از سوی فولاد مبارکه طی ۶ ماه نخست امسال تصریح کرد: به طور حتم این شرکت کنسانتره صادر و به جای آن گندله وارد و با تبادل این دو محصول نیاز خود را تامین کرده است. نوریان ادامه داد: اگر این امکان برای ما هم از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت ایجاد شود، از آن استفاده خواهیم کرد.