گروه بنگاه‌های اقتصادی: به نظر می‌رسد با توجه به اینکه بازار سنگ‌آهن در دنیا به رکود کشیده شده دولت تشخیص داده است تا عوارض صادراتی سنگ‌آهن برداشته شود اما معتقدم یک سیاست ۵ تا ۱۰ ساله برای تشویق معدنکاران باید اتخاذ شود. دبیر انجمن فولاد ایران با اشاره به لغو عوارض صادراتی سنگ‌آهن افزود: ما به دنبال تعطیلی کسب و کار سنگ‌آهنی‌ها در کشور نیستیم اما این موضوع که در مقطعی عوارض سنگ‌آهن گذاشته و در زمان دیگر این عوارض لغو می‌شود درست نیست.

رسول خلیفه‌سلطان تصریح کرد: تعیین عوارض صادراتی برای سنگ‌آهن منطقی است و در صورتی که سالی ۵ درصد به این عوارض اضافه شود، ظرف ۴ سال عوارض ۲۰ درصدی برای سنگ‌آهن معقول به نظر می‌رسد زیرا در این مدت هم تولیدکننده فرصت ارزیابی و برنامه‌ریزی برای تولید فرآوری خواهد داشت و هم از تولیدات داخل حمایت می‌شود.

وی با بیان اینکه سیاست وضع عوارض از سوی دولت سیاست تشویقی برای تولیدات داخل است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود ۱۴ میلیون تن ظرفیت در حال احداث برای کنسانتره در کشور وجود دارد و طبیعی است که باید جذب کارخانه‌های تولیدکننده کنسانتره شود. همچنین سنگ‌های هماتیت بخشی است که در حال صادر شدن است و قابل تبدیل نیست که می‌توان با انجام یک پروسه برای تولید کوره بلند استفاده و آن را تبدیل به کنسانتره کرد.

خلیفه‌سلطان افزود: همچنین تکنولوژی‌هایی وجود دارد که باید به داخل کشور آورده شود و در این مسیر برداشتن عوارض صادراتی سیاستی ضد‌تولید و اشتغال است و عوارض پنج‌درصدی چندان زیاد نبود.