تازهترین قیمت مس در بورس کالا
سحر نمایشی: بازار پر نوسان مس که این روزها تغییرات آن بیشتر مربوط به نوسانهای بورس فلزات لندن است، روز گذشته را با روند منفی قیمتها به پایان برد. البته این شرایط بر معاملات بورس کالا نیز حاکم بود؛ چرا که روز یکشنبه عرضههای مس در تالار صنعتی با روند نزولی همراه شد و کاهش بیش از ۲۰۰ تومانی را در هر کیلو نسبت به معامله قبلی تجربه کرد. درست است که تغییر قیمت مس بیشتر با روند بازارهای جهانی در حال تغییر است، اما کاهش میانگین قیمت هفتگی این ارز نیز تاثیر زیادی بر روند منفی این معاملات داشته است، بهطوری که میانگین هفتگی نرخ ارز آزاد با لحاظ ۳درصد تخفیف شرکت ملی مس در ابتدای هفته به ۳ هزار و ۱۵۵ تومان و در پایان هفته به ۳ هزار و ۱۳۷ تومان رسیده است.
سحر نمایشی: بازار پر نوسان مس که این روزها تغییرات آن بیشتر مربوط به نوسانهای بورس فلزات لندن است، روز گذشته را با روند منفی قیمتها به پایان برد. البته این شرایط بر معاملات بورس کالا نیز حاکم بود؛ چرا که روز یکشنبه عرضههای مس در تالار صنعتی با روند نزولی همراه شد و کاهش بیش از ۲۰۰ تومانی را در هر کیلو نسبت به معامله قبلی تجربه کرد. درست است که تغییر قیمت مس بیشتر با روند بازارهای جهانی در حال تغییر است، اما کاهش میانگین قیمت هفتگی این ارز نیز تاثیر زیادی بر روند منفی این معاملات داشته است، بهطوری که میانگین هفتگی نرخ ارز آزاد با لحاظ ۳درصد تخفیف شرکت ملی مس در ابتدای هفته به ۳ هزار و ۱۵۵ تومان و در پایان هفته به ۳ هزار و ۱۳۷ تومان رسیده است. از طرفی حجم عرضهها و میزان تقاضای محصولات مسی در این تالار معاملاتی نسبت به هفته گذشته تغییری نکرد. در واقع با توجه به انتشار شایعاتی مربوط به کاهش موجودی انبار مس در بازارهای داخلی انتظار میرفت بورس کالا شاهد عرضههای کمتری از این محصول نسبت به هفتههای گذشته باشد، اما نه تنها عرضههای بورس کالا در این روز کاهش نیافت، بلکه بازار آزاد نیز شاهد افزایش عرضه فلز سرخ در شرایطی بود که حجم تقاضا کم گزارش شده بود. به گفته یکی از کارشناسان حوزه فلزات پایه، عمدهترین دلیل کاهش خرید معاملهگران، انتظار برای کاهش پارامترهای تاثیر گذار در هفته آتی است؛ چرا که آنها معتقدند بازار جهانی این فلز با توجه به پیشبینی آگاهان اقتصادی در هفته آینده رشد جدیدی را تجربه نخواهد کرد و اگر میانگین نرخ مس در (LME) طی هفته جاری ثابت بماند، احتمال اینکه بازار فلزات پایه شاهد ثبات نرخ فلز سرخ در هفته آتی باشد زیاد است.همچنین از آنجا که قیمت نفت روند نزولی در پیشگرفته و پیشبینیها نیز برای این طلای سیاه احتمالا کاهشی است در نتیجه درخصوص قیمت تمامشده مس با محوریت هزینه تولید میتوان قیمت نفت خام را مهمترین فاکتور در نوسان قیمت سوخت، هزینه الکتریسیته و قیمت اسید دانست. با توجه به کاهش شدید قیمتها در بازارهای جهانی و همچنین دورنمای ادامه نوسان در قیمتهای پایین فعلی میتوان این شرایط را فاکتوری برای ادامه قیمتهای فعلی مس دانست یا از آن بهعنوان یک اهرم برای کاهش سرعت افزایش قیمتها در بازارهای جهانی نام برد.
به این ترتیب روز گذشته ۴ آبان ماه، بورس کالای ایران شاهد معامله بیش از ۱۹۱ هزار تن انواع کالا بود که در این میان چهار هزار تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران راهی تالار معاملاتی شد. این شرکت همچنین ۳۵۰۰ تن مس مفتول را در این روز عرضه کرد. از دیگر محصولات عرضهشده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز میتوان به ۲۰ هزار تن انواع مس کم عیار، ۱۰۰ تن سولفور مولیبدن و ۱۲ تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد. علاوه بر این، ۲۷۰ تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان در این تالار معاملاتی روی تابلوی معاملاتی رفت. بر این اساس، مس کاتد شرکت ملی مس با قیمت ۲۱ هزار و ۱۰ تومان در هر کیلو به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته کاهش ۲۰۷ تومانی را تجربه کرده است. کل عرضه برای این محصول ۴ هزار تن بوده درحالیکه میزان تقاضا ۶۶۰ تن بوده است. همچنین مفتول مس شرکت ملی مس نیز با قیمت ۲۱ هزار و ۷۰۱ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین معامله، افت ۲۱۱ تومانی را در هر کیلو به ثبت رساند. کل عرضه برای این محصول ۳ هزار تن بوده است، درحالیکه تقاضاکنندگان خواستار یک هزار و ۱۸۰ تن از این محصول بودهاند. مفتول مس شرکت دنیای مس کاشان نیز در این روز با قیمت پایه ۲۱ هزار و ۷۵۶ تومان عرضه شد که نسبت به آخرین عرضه در هفته گذشته، کاهش ۲۱۱ تومانی در هر کیلو را تجربه کرد. کل عرضه برای این محصول ۲۷۰ تن بود که با میزان تقاضا برابری میکرد.
ارسال نظر