حوزه قیمتی قیر در بورس کالا از خاورمیانه فراتر رفت
ایسنا: نفوذ قیمتهای قیر ایران از منطقه خاورمیانه فراتر رفته و کشورهای جنوبشرقی آسیا قیمتهای درج شده در بورس کالای ایران را بهعنوان مرجع قیمت در مبادلات خود در نظر میگیرند. سال گذشته خبرهایی درخصوص استناد مراجع معتبر بینالمللی از جمله نشریه آرگس به نرخهای قیر ایران که ازطریق بورس کالا به بازارهای جهانی صادر میشود، منتشر شد و در پی آن تابلوی تالار کیش بهعنوان یکی از مراجع اصلی قیمتگذاری در منطقه خاورمیانه معرفی شد؛ اما به گفته تولیدکنندگان قیر کشورمان، بهتازگی نفوذ قیمتهای قیر ایران از منطقه خاورمیانه هم فراتر رفته و کشورهای جنوبشرقی آسیا نیز قیمتهای درجشده در بورس کالای ایران را بهعنوان مرجع قیمت در مبادلات خود در نظر میگیرند.
ایسنا: نفوذ قیمتهای قیر ایران از منطقه خاورمیانه فراتر رفته و کشورهای جنوبشرقی آسیا قیمتهای درج شده در بورس کالای ایران را بهعنوان مرجع قیمت در مبادلات خود در نظر میگیرند. سال گذشته خبرهایی درخصوص استناد مراجع معتبر بینالمللی از جمله نشریه آرگس به نرخهای قیر ایران که ازطریق بورس کالا به بازارهای جهانی صادر میشود، منتشر شد و در پی آن تابلوی تالار کیش بهعنوان یکی از مراجع اصلی قیمتگذاری در منطقه خاورمیانه معرفی شد؛ اما به گفته تولیدکنندگان قیر کشورمان، بهتازگی نفوذ قیمتهای قیر ایران از منطقه خاورمیانه هم فراتر رفته و کشورهای جنوبشرقی آسیا نیز قیمتهای درجشده در بورس کالای ایران را بهعنوان مرجع قیمت در مبادلات خود در نظر میگیرند. رئیس هیات مدیره قیر مهر پارسیان در این باره به «ایسنا» گفت: صادرات مطلوب انواع قیر ازطریق رینگ صادراتی بورس کالا به بازارهای جهانی باعث شده تا علاوه بر استناد مراجع معتبر بینالمللی به نرخهای قیر ایران، قیمتهای ثبتشده در تابلوی بورس کالا بهعنوان اصلیترین مرجع قیمت قیر در منطقه خاورمیانه شناخته شود و حتی کشورهای جنوبشرق آسیا ازجمله سنگاپور و مالزی نیز براساس نرخهای قیر ایران مبادلات خود را انجام دهند. حبیب احمدی افزود: حجم صادرات قیر از بورس کالا امسال سرعت بیشتری گرفته و باز هم شاهد عرضههای مستمر تولیدکنندگان قیر در بورس هستیم. به گفته احمدی، کشور ما در تولید قیر از پتانسیل بالایی برخوردار بوده و با توجه به عرضهکنندگان و خریداران بالای این محصول، به جرات میتوان گفت که ایران در منطقه بیرقیب است.
در انتظار بهبود عرضه وکیوم باتوم
وی با بیان اینکه مشکل فعلی تولیدکنندگان قیر تامین وکیوم باتوم است، افزود: بهدلیل تعمیرات دو شرکت نفت جی اصفهان و پالایشگاه تبریز، عرضه وکیوم باتوم بهعنوان ماده اولیه قیر کاهش یافته، البته هفته گذشته شاهد عرضه دو هزار تنی پالایشگاه تبریز بودیم که امیدواریم در روزهای آینده عرضههای این محصول با پایان تعمیرات دو شرکت مذکور افزایش یابد. وی با اشاره به اینکه قیر از بورس کالا به کشورهای مختلفی ازجمله ترکیه، گرجستان، چین، آفریقای جنوبی، سریلانکا، هند، ویتنام و سنگاپور صادر میشود، گفت: وجود تالار صادراتی بورس کالا مزیت بزرگی برای ما تولیدکنندگان است، زیرا در معاملات بورس همه چیز شفاف و رقابتی بوده و صادرکنندگان یا مشتریان خارجی بهراحتی محصولاتشان را با نرخهای جهانی خریداری میکنند. احمدی اظهار کرد: اما برخلاف شفافیت بورس، معاملات قیر در بازار آزاد مطلوب نیست و بهنوعی شاهد بازار سیاهی قوی در مبادلات این محصول هستیم.
ارسال نظر