حدیث موسوی: روز گذشته بی‌رونقی معاملات فولاد منجر به ثبات قیمت اغلب محصولات فولادی موجود در بازار آزاد شد. در واقع در این روز عقب‌نشینی خریداران از بازار نه تنها موجب شد در بازار مواد اولیه مانند انواع شمش تولید داخل شاهد عدم تغییر قیمت‌ها نسبت به روز یکشنبه باشیم، بلکه در بازار غیررسمی مقاطع تخت و طولی نیز نوسان نرخ‌ها تا آن حد محدود و ناچیز بود که تا پایان معاملات این روز، متوسط بهای انواع ورق فولاد مبارکه و فولاد سبا، میلگرد تولید فولادسازان خصوصی و دولتی و همین‌طور تیرهای ذوبی در همان محدوده قیمت‌های روز یکشنبه به ثبت رسید.

در بورس کالا اما به علت تعطیلی روز چهارشنبه، برخی فولادسازان عرضه‌های خود را به این روز آوردند و تابلوی معاملات تالار صنعتی را پرترافیک‌تر از روزهای دوشنبه هر هفته ساختند. دوشنبه ذوب‌آهن اصفهان پس از چند سال اقدام به عرضه نقدی سبد میلگرد مخلوط A۱ سایز ۲۵ کرد که در مقابل ۶۶۰ تن حجم عرضه این محصول ۲۸۶۰ تن تقاضا شکل گرفت و نرخ نهایی آن به حدود ۱۷۴۳ تومان افزایش یافت.

گرید ارائه شده این سبد میلگرد نسبت به گرید A۳ ممکن است سختی کمتری داشته باشد، اما به این علت که نرخ فروش آن کیلویی ۵۰ تومان در مقایسه با گرید مذکور پایین‌تر بود برای معامله‌گران جذابیت خرید داشت، از همین رو در حجم عرضه شده به طور کامل مورد مبادله قرار گرفت.

شرکت تولیدی فولاد سپید فراب کویر نیز در این روز سبد میلگرد مخلوط را با نرخ‌هایی پایین‌تر از میانگین قیمت‌های بازار غیررسمی و بورس کالا به تابلو معاملات آورد.

نقدی این محصول ۱۷۱۰ تومان قیمت داشت که گفته شد ۱۷۰۰ تومان هم در تالار فروخته شده است و سلف آن نیز ۱۶۳۰ تومان به ازای هر کیلو اعلام نرخ شد. به این ترتیب ۵۵۰۰ تن سلف و ۱۷۶۰ تن نقدی سبد میلگرد مخلوط این شرکت روز دوشنبه در تالار صنعتی به فروش رسید.

از دیگر محصولات ارائه شده در تالار صنعتی این روز می‌توان به سلف میلگرد کلاف A۳ سایز ۸، عرضه شده از سوی نورد فولاد صنعتی و ساختمانی یزد و سلف تختال فولاد هرمزگان اشاره کرد که عرضه کلاف خریداری نشد و عرضه تختال به رغم ۶۰ هزار تن عرضه تنها در حجم ۷۰۰۰ تن معامله شد.

در همین حال فولاد مبارکه اصفهان نیز مطابق دوشنبه‌های هر هفته اقدام به عرضه انواع ورق تولیدی کرد.

ورق گرم B در حجم تقریبی ۳۰ هزار تن ارائه شد که در قیمت ۱۶۰۷ تومان، ۴۶۲۰ تن آن مورد مبادله قرار گرفت. ورق گرم C نیز به میزان ۴۰ هزار و ۵۹۰ تن با قیمت ۱۷۰۷تومان به تابلو معاملات آمد که ۵۷۲۰ تن آن به فروش رسید. ورق گالوانیزه G و قلع اندود نیز در این روز به ترتیب در حجم‌های ۱۲۰۰ و ۲۵۰۰ تن عرضه شدند که به میزان ۸۰۰ و ۴۰۰ تن خریداری شدند. فولاد مبارکه ورق سرد B را هم با قیمت پایه ۲۰۲۰ تومان به میزان ۱۲۰۰ تن عرضه کرد که ۶۶ درصد آن به فروش رفت.

یکی از کارگزاران در گفت‌و‌گو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» با بیان اینکه از بررسی روند معاملات ورق فولاد مبارکه در بورس کالا نمی‌توان به درستی به رکود یا رونق بازار ورق پی برد، گفت: بازار ورق به نسبت مقاطع ساختمانی که هم‌اکنون در رکود به سر می‌برد وضعیت بهتری در روند معاملات دارد؛ چراکه مصارف آن بیشتر در صنعت و فرآیندهای تولیدی است اما شرکت فولاد مبارکه از دو سال پیش تاکنون محدودیت‌ها و به اصطلاح فیلترهای زیادی برای خریداران ورق گذاشته‌ است که طی کردن تمامی مراحل گزینش و دریافت کد خرید از این کارخانه که غالبا چند ماه زمان می‌برد در نهایت منجر به این می‌شود که خیلی از مصرف‌کنندگان نتوانند مجوز خرید ورق فولاد مبارکه را از بورس کالا دریافت کنند.

این کارگزار ادامه داد: از همین رو تعداد کدهای باقیمانده برای خرید در مقایسه با حجمی که این شرکت ورق در تالار ارائه می‌کند کمتر است و این تصور را تقویت می‌کند که بازار این محصول درگیر رکود است.

(به علت فاصله نسبتاً زیاد حجم عرضه شده و تقاضای ورق مربوط)، در حالی که این‌چنین نبوده و خریدارانی که نتوانسته‌اند از بورس کالا خرید کنند مجبورند از بازار غیررسمی نیاز خود را برآورده کنند.